Bebek Beslenmesi Bebegim yogurt yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ben bebeğime öğlen saat 13 de çorbasını verdim öğün arasında elma püresi verecem ara ne kadar geçmesi lazım kaçda vermeliyim birde suyu ne zaman vermeliyim

canım bende 12 gibi çorbasını veriyorum peşinden su içiriyorum istediği kadar..eğer güzel yediyse yani bi kase kadar 2 saat bişi vermiyorum tabi su isterse veriyorum..ana öğünleri de 3.5 saat arayla veya 4 saat arayla veriyorum..

canım senin bebeğin kaç aylık?normalde 5 aydan sonra günde 5 öğün yemesi gerek dedi dr e buda 4 saatte bir oluyo..öğünlerini uyku saatlerine göre ayarlamaya çalış..ben mesela sabah 8 de kahvaltısını yediriyorum 12 de çorbasını veriyorum eğer yemez az yerse devam sütü veriyorum 15:30 da veya 16 da yoğurt veriyorum peşinden 17 gibi biraz meyve püresi veya meyve suyu(püreyi sevmiyo pek) 20 de devam sütü içiyo 23 te de muhallebi yiyip uyuyo..e tabi aralarda bişiler tattırmıyo değilim kendi yediğimizden ama tabi karın doyuracak kadar olmuyo eğer iyi yiyosa 3.5 saatte bir ver derim az yiyosa daha sık besleyebilirsin..bu arada emiyo mu bebeğin?

arkadaşım yoğurdunu keçi sütüyle mayala daha lezzeti bide bebeklere uygun süt o içine çilek ez yemesse seviyorlar
bide yoğurdun tuttuktan sonra buzdolabına ağzını açta koy

benimkide sevmedi yoğurdu içine bir dilim muz karıştırdım öle yedi hoşuna gitti. armutu falan da sevdi ama elmayı hiç sevmedi kusuyor sürekli.

:uhm:5,5 aylık kızım var.4 ay anne sütü aldı sonra kendisi bıraktı,emmedi.ek gıdalara basladık.ama yogurdu bir turlü yemiyor.kendim mayaladım pek iyi olmadı aslında ama yinede 3 kere yaptım denedim yemiyor.içine pekmez kattım,bebe bisküvisi katıp verdim,en son muz ezip verdim ama hiç birindede yemedi...ba....x yogurdunu denedim onunda sadesini yemedi,ama bay...x in elmalısını yedi.acaba versemmi...birde meyveli büy....x denedim onu hiç reddetmeden yedi hatta versem 2. yi bile yicekti korktum bişi olur die vermedim...sizce ne yapmalıyım ba...x elmalı versem,aradada bü..x versem nasıl olur....

canım yoğurt yemiyorsa bu sorun değil hem o dediğin büyümix ler yoğurt olarak değil peynir olarak geçiyor.süt içiyorsa problem etme.benim oğlum yoğurt hayatta yemedi .tadından tiksindi.ama şimdi 3.5 yaşında bardakla ayran içiyor yani stres etmeye gerek yok kalsiyum olduktan sonra peynir,süt ,yoğurt farketmez.illaki o şekilde yicek diye kendini zorlama.ve kızın çok kücük o kutulu hazır gıdalardan tavsiye etmem.süt içsin yeter ona .labneli cici bebeli mama yapmıyor musun sen canım?

canım yoğurt yemiyorsa bu sorun değil hem o dediğin büyümix ler yoğurt olarak değil peynir olarak geçiyor.süt içiyorsa problem etme.benim oğlum yoğurt hayatta yemedi .tadından tiksindi.ama şimdi 3.5 yaşında bardakla ayran içiyor yani stres etmeye gerek yok kalsiyum olduktan sonra peynir,süt ,yoğurt farketmez.illaki o şekilde yicek diye kendini zorlama.ve kızın çok kücük o kutulu hazır gıdalardan tavsiye etmem.süt içsin yeter ona .labneli cici bebeli mama yapmıyor musun sen canım?

benim kızımda kesınlıkle yoğurt yemıyor 11 aylık yoğurt çorbası yapıyorum bol bol ve benı çok emıyor ek gıda da fazla almıyor bana güvenıyor sanırım:1: labnelı cıcı bebe maması nasıl oluyor sız yapıyormusunuz bılgılendırırsenız sevınırımm. prensesım yemedığınde çok üzülüyorumm ama allahtan sütüm varr :)

benim oğlumda beybimax lerin sadesini ve normal yoğurdu hiç yemedi..uzun zamandır elmalı baybimax yediriyorum..büyümiks hiç denemedim..şimdilerde baybiax yoksa evde ev yoğurdu yiyor içine elma rendeliyorum cam rende ile..birde onu dene istersen elm yoksa azcık şeker koydum bir kerede..onuda yedi..

labneli bebebisküvili mama da şöyle oluyor..bir tepeleme tatlı kaşığı labne 1 yumurtanın sarısı ve 4-5 tane bebe bisküvisini sıcak suyla ezip yediriyorum sabahları çok severek yiyor.buarada oğlum 10 aylık..

bnm bebegimde 5 aylık yogurda alıstırmak biraz zor old bnm icinde.ama simdi yogurdu cok severek yiyor.pınarın 6-12 bebek sutuyle mayalıyorum.dr umuzun onerisiyle bu yontem tuttu.bizimki tatlıcıymıs:)sizede tavsiye ederim deneyin.sevgiler

Back
X