bebeğim yüzükoyun uyuyor.sizinkiler nasıl???

beliss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2009
412
6
96
Diğer
bebğim 4 aylık oldu.bir arkadaşım yüzükoyun uyutursam gaz sorunu olmayacağını söylemişti.10.günden itibaren bende öyle yaptım gazlarını hep iyi çıkardı uyurken,kusmaya karşıda iyi bir önlem die düşündüm.kafasınıda çok güzel sağdan sola çevirdi ve şimdi kollarıyla çok güzel destek alıp karnına kadar kaldırabiliyor kendini fakat doktor gene de çok dikkatli olmamımızı söyledi.diğer yatışlara da alıştırın tekrar dediysede yapamadım.kızım yan va sırt üstü pozisyonlarında hemen uyanıyor.ne kadar derin uyursa uyusun.bazıları da kaburgaları ciğerlerine batar diyor.en çok da ondan korkuyorum.şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadık çok şükür ama diğer pozisyonlara nasıl alıştırabilirim onu merak ediyorum.varmı sizce bir formulü bir yolu?benim gibi bebeğini böyle alıştıran varmı bayanlar ???

Ben 21 sene önce doğum yaptığımda, doktor bebeği yüzüstü yatırmamızı söylemişti ve oğlumu hep o şekilde yatırdık. Bu işin de bir modası var herhalde, şimdi de başka şekilde mi yatırılması gerektiği söyleniyor??

Herneyse, dediğim gibi biz hep yüzüstü yatırdık ve gaz sorunumuz da olmadı. Ben de, eşim de yüzüstü yatarız ve çok da rahat bulurum bu şekilde yatmayı (hamilelik ve geçirdiğim birkaç ameliyat döneminde mecburen sırt üstü yattım tabi).

Bana kalırsa pek kafayı takacak bir mesele değil.

Çok emin değilim ama yüzüstü yatan çocuklar sanki yana daha geç dönüyor. Yani bez falan değiştirirken sırtüstü yatırıyorsunuz ya, normalde sırtüstü, ya da yan yatan bebek, daha erken aylarda yana dönmeye çalışıyor, ama sırtüstü yatmaya alışık bebek onu daha geç bir zamanda yapıyor. Öte yandan yüzüstü yatan da yatakta ayağa kalkmayı daha erken becerebiliyor gibi geliyor bana.

:49:
bebğim 4 aylık oldu.bir arkadaşım yüzükoyun uyutursam gaz sorunu olmayacağını söylemişti.10.günden itibaren bende öyle yaptım gazlarını hep iyi çıkardı uyurken,kusmaya karşıda iyi bir önlem die düşündüm.kafasınıda çok güzel sağdan sola çevirdi ve şimdi kollarıyla çok güzel destek alıp karnına kadar kaldırabiliyor kendini fakat doktor gene de çok dikkatli olmamımızı söyledi.diğer yatışlara da alıştırın tekrar dediysede yapamadım.kızım yan va sırt üstü pozisyonlarında hemen uyanıyor.ne kadar derin uyursa uyusun.bazıları da kaburgaları ciğerlerine batar diyor.en çok da ondan korkuyorum.şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadık çok şükür ama diğer pozisyonlara nasıl alıştırabilirim onu merak ediyorum.varmı sizce bir formulü bir yolu?benim gibi bebeğini böyle alıştıran varmı bayanlar ???

benım kızım da yuzukoyun yatıyor hep sırtustu yatsa bıle yuzukoyun cevırmeyınce dalamıyor.gazını cıkarıyor kusunca dırekt battanıyye kusuyor ama en azından bogulmuyor.rahatsız olunca da saga sola cevırıyor kafasını.2 aylık kızım

Benim oğluşda 6. ayını geçti,bende hala yüzüstü yatırıyorum,göbeği düştüğünden beri,eskiden sırt üstü ve yan yatırdığımda hemen irkilip uyanıyordu,sonra4. ayını doldurdu dönmelere başladı bu seferde her döndüğünde uyanıyordu,zamanla alıştı bu duruma şimdi kendisi nasıl yatmak isterse o pozisyona giriyor..zamanla seninkide alışacaktır yan yatmaya falan..

Göbegin üzerine yatirmadan dolayi dünyada bir çok bebek ölümleri oluyor arkada$lar...
Özellikle bebegin yakinindayken bunu yapabilirsiniz ama sonradan tekrar yan yatirin diyorlar hele emzirdikten (sütünü içtikten) sonra yan yatirmak en iyisi diye biliyorum çünki kusmasi felan geldiginde kusaginin içinde bogulmaz ve di$ari atar.
Hastanede bile öyle yatiriliyor.

Aranizda çok kusan bebesi varsa aklinda bulunsun yattigi yatagin ba$ucu tarafini biraz yükseltebilirler, yatagin ayak uçlarina saglam kalin bir kitap felan yerle$tirebilirsiniz!
Örnegin $u $ekil:
baby_bed_blocks_2__72483.jpg

Ben bebegimi yan yatiriyorum bir sag, bir sol, bazen yatmadigi zaman sizin gibi göbeginin üzerine yatirip sirtini ovaliyorum rahatliyor uyuyup kaldigi zaman tekrar yan yatiriyorum veya sirtüstü.

çok yan yatirmadan dolayi kafasi sivri olmaya ba$ladi benim bebegim 25günlük ve bu yüzden her $ekilde yatiriyorum. Uykusundan uyandigi zamanlar oluyor bir$eylerden rahatsizlanmi$ gibi kivraniyor ozaman anliyorum ki o tarafi uyu$mu$ veya artik dönmek istiyor :)

Nasil ali$tirabilirsiniz?
Derin uykuya geçtiginde dönderebilirsiniz ve iki tarafina destek bir$eyler koyabilirsiniz bir havluyu felan katlayin destek yapin.
slapen-slaapproblemen-baby.jpg

Ben bebegimi yatagina yatirmadan önce yataginin içine sicak bir$eyler koyuyorum ki lslnsln.. onun sicakligiyla uykuya devam ediyor. Belki o da i$inize yarayabilir.

SICAK-SU-TORBASI-A-KALITE-KALIN-KAUCUK__34821710_2.jpg

Son düzenleme:
Göbegin üzerine yatirmadan dolayi dünyada bir çok bebek ölümleri oluyor arkada$lar...
Özellikle bebegin yakinindayken bunu yapabilirsiniz ama sonradan tekrar yan yatirin diyorlar hele emzirdikten (sütünü içtikten) sonra yan yatirmak en iyisi diye biliyorum çünki kusmasi felan geldiginde kusaginin içinde bogulmaz ve di$ari atar.
Hastanede bile öyle yatiriliyor.

Aranizda çok kusan bebesi varsa aklinda bulunsun yattigi yatagin ba$ucu tarafini biraz yükseltebilirler, yatagin ayak uçlarina saglam kalin bir kitap felan yerle$tirebilirsiniz!
Örnegin $u $ekil:
baby_bed_blocks_2__72483.jpg

Ben bebegimi yan yatiriyorum bir sag, bir sol, bazen yatmadigi zaman sizin gibi göbeginin üzerine yatirip sirtini ovaliyorum rahatliyor uyuyup kaldigi zaman tekrar yan yatiriyorum veya sirtüstü.

çok yan yatirmadan dolayi kafasi sivri olmaya ba$ladi benim bebegim 25günlük ve bu yüzden her $ekilde yatiriyorum. Uykusundan uyandigi zamanlar oluyor bir$eylerden rahatsizlanmi$ gibi kivraniyor ozaman anliyorum ki o tarafi uyu$mu$ veya artik dönmek istiyor :)

Nasil ali$tirabilirsiniz?
Derin uykuya geçtiginde dönderebilirsiniz ve iki tarafina destek bir$eyler koyabilirsiniz bir havluyu felan katlayin destek yapin.
slapen-slaapproblemen-baby.jpg

Ben bebegimi yatagina yatirmadan önce yataginin içine sicak bir$eyler koyuyorum ki lslnsln.. onun sicakligiyla uykuya devam ediyor. Belki o da i$inize yarayabilir.

SICAK-SU-TORBASI-A-KALITE-KALIN-KAUCUK__34821710_2.jpg

yep, ben de yüzüstü yatırmanın bebek ölümlerine neden olduğun dinlemiştim... biz de minikken hep sağlı sollu yan yatırdık. etkili öksürmeyi, başını tutmayı öğrenince ve kusmaları azalınca artık sırtüstü yatırmaya başladık.. başını istediği tarafa çeviriyor kendi...

Back
X