Göbegin üzerine yatirmadan dolayi dünyada bir çok bebek ölümleri oluyor arkada$lar...
Özellikle bebegin yakinindayken bunu yapabilirsiniz ama sonradan tekrar yan yatirin diyorlar hele emzirdikten (sütünü içtikten) sonra yan yatirmak en iyisi diye biliyorum çünki kusmasi felan geldiginde kusaginin içinde bogulmaz ve di$ari atar.
Hastanede bile öyle yatiriliyor.
Aranizda çok kusan bebesi varsa aklinda bulunsun yattigi yatagin ba$ucu tarafini biraz yükseltebilirler, yatagin ayak uçlarina saglam kalin bir kitap felan yerle$tirebilirsiniz!
Örnegin $u $ekil:
Ben bebegimi yan yatiriyorum bir sag, bir sol, bazen yatmadigi zaman sizin gibi göbeginin üzerine yatirip sirtini ovaliyorum rahatliyor uyuyup kaldigi zaman tekrar yan yatiriyorum veya sirtüstü.
çok yan yatirmadan dolayi kafasi sivri olmaya ba$ladi benim bebegim 25günlük ve bu yüzden her $ekilde yatiriyorum. Uykusundan uyandigi zamanlar oluyor bir$eylerden rahatsizlanmi$ gibi kivraniyor ozaman anliyorum ki o tarafi uyu$mu$ veya artik dönmek istiyor :)
Nasil ali$tirabilirsiniz?
Derin uykuya geçtiginde dönderebilirsiniz ve iki tarafina destek bir$eyler koyabilirsiniz bir havluyu felan katlayin destek yapin.
Ben bebegimi yatagina yatirmadan önce yataginin içine sicak bir$eyler koyuyorum ki lslnsln.. onun sicakligiyla uykuya devam ediyor. Belki o da i$inize yarayabilir.