Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğim

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Melekyuzlu1

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2016
80
75
8
32
kızlar oğlum 15 aylık ama yürümüyor. Yanı hıc yürümek ıstemıyor. Aslında Ilk oğlumda 15 aylıkken yürüdü Aslında yabancı degılım bu konuya Ama annelik duygusu Gel gel yaptığımda. Heyecanlanıp. Baya adım atarak gelıyor onun dışında yerden kalkmıyor aslında 25 aylık oğlumda var o uçuyor evde ona bakarak. Yürür çabucak dedım ama yok Çok hızlı emeklıyor. Ayağa kaldırıp yürütüyorum kızıyor bana otrcakmıs. Boyu kılosu çok iyi. Erken Doğum yaptıgım halde 7 8 aylıkken emeklemeye başladı hala sıkılmadı yerde emeklemekten koltuklara cıkıyor ınıyor yemek masasına bıle çıkıp ınebılıyor anlamadım. Bu işten ben bu durumda olanlar Varmı

Çocuklarınizi kiyaslamayin onlar hissederler. Her bebek bir değil zaten kendini güvende rahat hazır hissettiğinde yürütecektir bunun için üzülmeye gerek yok ki her bebek aynı değil çünkü kardeşler arasında farklılık olması normal tek yumurta ikizleri bir değilken kardeşle kıyaslamak iyi olmamış teşvik edebilirsiniz kendisi tutunup kalktığında yavaş yavaş adım atacaktır

Evet ama genede bı canım sıkılıyor. Çünkü evde yapmadığı şey yok. Koltuk uzerıne çıkıp. Kendısını bırakıp yuruyor ama yer inince yürümüyor Bıde dişleri geç çıktı. Sureklı ateşlenip huysuzlanıypr bundan dolayı Bırazda istemiyor canı dıe düşündüm. Ama acaba. Bı sorun mı var Yada eksık bişymi yapıyorum dıede düşünmüyor degılm

Benim kızım da 14 aylık ve desteksiz yürümüyor biz de bekliyoruz bakalım ne zaman yürüyecek

:KK200:Bebeğini özgür bırak. Yürümenin tadını almadığı için emeklerken daha hızlıyım zannediyor kendini daha rahat hareket ediyor belli ki. Kızım 11 aylık yürüdü ve çok düşüyordu. Geç yürüyenler sağlam adımlar atıyorlar :nazar:

Tembelliği seviyor demekki annesi..Zamana birakin, abisinin yürümesine özenecektir zamanla ve taklit etme hevesi gelecektir aniden.

Ben bu konularda hep şunu söylerim "her çocuk kendisine munhasır"
O yüzden merak etmeyin o da yürüyecektir, sadece herşeyin bir vakti var.
Ben 2 yaşımda yürümeye başlamışım mesela. :-)

Yaa benim poncik yegen de 14 aylik ve aynen boyle. 2 ay once yurumeyi öğrendi, gel gel yapınca bayagi da hizli yuruyor hatta ama kendi haline bırakınca yürümüyor. Emekliyor, yerden kaldirinca direkt bacaklarini kaldirip oturur pozisyona geçiyor :KK70: hic tembel bir bebek de degil aslinda ama sevmedi herhalde yürümeyi dedik :olamaz: zamanla emekleyerek hayatini devam ettiremeyecegini anlayacağını düşünüyoruz.
Bence siz de ustune dusmeyin. Kalca cikigi icin taramasi yapilmis miydi?

Yaa benim poncik yegen de 14 aylik ve aynen boyle. 2 ay once yurumeyi öğrendi, gel gel yapınca bayagi da hizli yuruyor hatta ama kendi haline bırakınca yürümüyor. Emekliyor, yerden kaldirinca direkt bacaklarini kaldirip oturur pozisyona geçiyor :KK70: hic tembel bir bebek de degil aslinda ama sevmedi herhalde yürümeyi dedik :olamaz: zamanla emekleyerek hayatini devam ettiremeyecegini anlayacağını düşünüyoruz.
Bence siz de ustune dusmeyin. Kalca cikigi icin taramasi yapilmis miydi?

benm oglum 15.nci ayın sonunda yürüdü dedim bu hiç yürümüycek herhalde hiç hevesi yoktu sonra birgün koltuktan tutundu sonra koltuktan bıraktı tek başına yürüdü tabi ben şok :D

Şimdiden çocuklarınızdan aynı davranış ve performansları bekleyip,kıyas ederseniz kardeşlerin ileride birbirnden nefret duymasına sebep olursunuz..umarım bu yaşanmaz.

Benim kizimda 15. ayinin icinde. Dogum gununde yurumeye baslamisti ama sonra kesti hep bizimle yurumek istedi. 1 haftadir koltuk aralarinda kendi gide gele evi turlamaya kadar ilerletti durumu. Bence birakin kendi haline. Hazir hissetmiyordur. Suan kizim hic dusmeden, aylardir yuruyen bir bebek gibi gidiyor. Bazi cocuklar cok temkinli oluyor. Belki cocugunuzda oyledir.

Yedirdiğim içirdiğim hiç birşeyden ayırt etmiyorum. Ilk oğlumda 15 aylıkken yürüdü. 16 aylık olunca. Anneyim İster istemez bı sorunum var dıe dusundm ve bunı paylaştım Aynı durumda olup arkadaşlar için. İkisi bnım için ikiz bebek gibiler Ve birbirlerini cook sevıyorlar. Çan'ımdan can katıyorum. Onlar için. O yüzden ileride öyle bi sorun yaşayacağımı hıc sanmıyorum dilerim tüm Bebek kardeşler böyle olsun

Back
X