Bebeğim:(

Kova hatunu

✔creativity
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2011
24.320
45.697
798
Ayrıntılı ultrasonda bebegim de bobrek genislemesi çıktı
bakan doktor buyuk ihtimalle devam edicek dedi :(
Kendi doktoruma 5 gun sonra randevum var
bunu yasayan var mi ?
Bizi ne bekliyor ?

hiç yaşamadım ama yaşayan anneler vardır, merak etme içini ferah tut. hayırla sağlıkla doğacak bebeğin.

Bu konuda bilgim yok ama benim kız kardeşim de hamile ve bebeğinde kafa içi genişmele olduğu söylendi, devam ederse doğar doğmaz ameliyat dediler. Sonra benim işyerimdeki bir arkadaş da yeni doğum yaptı onunla konuşurken şöyle bir şey söyledi: Ölçüm yapılan cihazlar belli rakamları katsayılar ile çarpıyor ve tam bir boyut vermiyor. Hangi aralıkta olduğunu söylüyor.

Geçen hafta normal boyuta indiğini öğrendik. Bu bilgi ne kadar doğru bilmiyorum ama hemen yüreğinizi kabartmayın, illa vardır bir çaresi.

Size ne kadar uyar bilmiyorum ama biz bu süreçte hizbul bahr duasını da çok okumuştuk...

şöyle ufak bir gezinti yaptım da nette, devam eden 500 de 1 miş. o da genelde anne karnında tedavi ediliyormuş. tek riski suyun azalması ve erken doğum. çok ilerlerse yani ufak bir ameliyat gerekirmiş biraz büyüdüğünde.
ama gördüğün gibi 100 de 1 değil, 500 de 1 ilerleme ihtimali.
inşallah dr un güzel haber verir sana.

Son düzenleme:
bebeğiniz erkek mi? erkek bebeklerde sıklıkla görüldüğünü söylemişti doktorumuz

2. oğluma hamileyken aynı durumu biz de yaşadık çok şükür ilerleme durmuştu ve doğumdan 1 hafta sonra çekilen ultrasonda herşey normal çıkmıştı

çok can sıkıcı bir durum oluyor hamile bir anne için ama çoğunlukla kendiliğinden düzelen, düzelmese bile doğumdan sonra 1 yaş öncesi ufak bir operasyonla halledilebilecek bir durum olduğunu anlatmıştı doktorumuz

inşallah sizin bebeğinizde de ilerleme olmaz. hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum

Bir de bunu buldum.

Hamilelik sırasında: Tek böbreği ilgilendiren durumlarda düzenli USG ile (4-5
haftada bir) izlemek dışında birşey yapılmasına gerek yoktur. İki böbreğin
birden etkilendiği durumlarda bebeğin suyunun yakından takip edilmesi gerekir.
Eger erken dönemde (18. Hafta civarında) su azalırsa akciğer gelişimi
etkileneceği için bebeğe anne karnında müdahele etmek gerekebilir. Girişim,
dışarıdan anne karnı ve rahim geçilerek bebeğin mesanesine bir kateter
takılarak yapılır. Ancak bu girişim çok nadir olarak gerekir.

kaynak: doktorsitesi .com

Ayrıntılı ultrasonda bebegim de bobrek genislemesi çıktı
bakan doktor buyuk ihtimalle devam edicek dedi :KK43:
Kendi doktoruma 5 gun sonra randevum var
bunu yasayan var mi ?
Bizi ne bekliyor ?
Canım geçmiş olsun.. Genelde bunda korkulacak bir şey çıkmıyor. Sonrasında kendiliğinden düzeliyor. Hatta yumuşak doku olduğu için henüz bebekteki üstüne çok yatmış ise bile öyle görünebiliyor. milimetrik değerlerde zaten şu an.
Benim kardeşimin bebeğinde çıktı hamilelik sırasında. Doğuma kadar takip edildi bir büyüdü bir sabit kaldı ama küçülmedi. doğumdan sonra bir süre daha takip edildi normale döndü.
Sanırım 2 yaşına kadar normale dönüyor.Doktorun bunları anlatması lazımdı sana.
Çok nadir operasyon gerektirebiliyormuş.

Sizi cok guzel şeyler bekliyor.. bunlar önüne gelene bobrek genişlemesi var diyorlar, nur topu gibi sapasağlam bebeler doğuyor...26 haftalık hamileydim. Bebegim icin dedilerki kistik adenomatoid malformasyon ( cigerlerinde kist varmis ) dediler..tam dogum yapana kadar haftanin üç gününü doktorlarda geçirdim, gitmedigim doktor kalmadı. Bebegi alalim kutul karariyla dediler. Dogum aninda nefes alamaz dediler. Dogsa bile yaşamaz dediler..doğum yaparken solunum cihazı vs vs hazırda bekliyordu kızıma alelacele takacaklardi ilk nefesini alabilsin diye..kuvezi hazırlandı, kuvez doktoru hazırda bekledi ani müdahale icin falan , hani kizim nefes alamaz cigerleri kistlerle dolu dediler , nefes alamayacağı icin ekipler full takim bekliyorlar dogumhanede..kizim dogdu sapasağlam..solunum cihazı ellerinde kaldi doktorlarin, inanamadılar..cirilciplak kuveze kosturdular kizimi, beni de odama aldilar, kuveze telefon ettik, bebek cok saglikli bir problem yok dedile, ciger filmi cekilmis dogar dogmaz..on dakika sonra odamın kapısı açıldı, babasi kızımla iceri girdi, kizim yeşil hastane bezlerine sariliga, ciplakti ve cok saglikliydi..kızıma sağlıklı diyen bir doktor bile cikmadi hamileligimde..simdi 19 aylik ve nur topu gibi, cigerleri kist falan da yok :) içini ferah tut..korkma..kucagina alacağın günü bekle..çevremde kac kişiye bobrek genişlemesi var dediler bebekleri simdi saglikli mi saglikli.

Bizim de kalbinde aritmi çıktı başka doktora yönlendirdi ama baştan da dedi anlık bir şey olabilir panik yapmayın diye. Diğer doktor da sıkıntı yok dedi. Baştan sorsaydınız keşke durum ne ne yapabiliriz diye

Gecmis olsun saglikla kavusun bebeginize insaAllah, ben de netten bakmistim ama arkadaslar bilgilendirmisler sagolsunlar.
Hayirli olsun bebeginiz simdiden saglikli mutlu bir hayat diliyorum size.

Saolun kizlar :(
aybeniz15 aybeniz15 agzim acik okudum yasadiklarini....cok sevindim

Iki bobrekte de sorun var....sagda 9 solda 8 mm
doktor az sevimsiz biseydi....bilgi vermedi
zadece genisleme durmaz dedi :( devam edicek dedi
kendi doktoruma haftaya gidicem birde o ne diycek merak ediyorum...

Back
X