Bebeğim

bebeqimyoldamrc

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
27 Kasım 2014
3.672
3.994
333
Kızlar merhaba
Benim sorunum bebeğim
Su an 11 ayını doldurmak üzere
Ama hiçbirşey yemiyor
Sürekli emiyor
Doktora sordum zorlama dedi aç bırak emzirme dedi
Emzirmiyorum ac kalıyor yinede yemiyor ağlıyor öyle uyuyor hiç bisey yapamazsa da kazagima yapışıyor
Gece sabaha kadar emiyor memeci ağızdan çıktı mi uyumuyor
Ne yapabilirim bilemiyorum
Fikirlerinize ihtiyacım var...

Emzirmelerinizi azaltin. Ek gida (mesela meyve puresi, yogurt... gibi yumusak kivamda) birkac kasik vermeye calisin. Eger istemezse ertesi gun ayni ogunde tekrar deneyin sabirla.
Yalanci meme kullanmaniz da iyi olur bence, surekli emmek istemesine cozum olarak. Cunku cocuklar ilk 10 dakika emerek sut alir, gerisi anneye eziyete donusuyor.

Bebeğiniz kolik mi? Gaz sıkıntısı var mı?

Belki diş çıkarıyordur. Bu dönemlerde hep böyle olur. Diş kaşıyıcı ve emzik almayı denediniz mi?

aynı sorunu yaşadım.
emmek yetmediği için o aydaki bebeğe 15 dakikada bir emerdi geceleri.
aptamil mama ile takviye yaptım.
ek gıdayı kabul etmiyordu.
makarna haşlamasını sevdiğini farkettim.
haşladım ve eline verdim baktım bunu yemeği seviyor.
kalem makarna haşlayıp içine kıyma kavurması sıkıştırdım çaktırmadan.
onuda eh işte yiyordu bu sefer yoğrtlayarak verdim falan derken doktorumla konuştum 12. ayda memeden kesme kararı aldık.çünkü kilo alma yavaşlamıştı.
böylelikle memeyi bırakıncada azda olsa herşeyden yemeğe başladı.

Canim her bebegin bunyesi yapisi gelisimi farklidir. Ek gidaya gec baslamasi dunyanin sonu degil hele ki sutun varken. Sut vermemezlik etme mutlaka emzir. Demekki kati gidadan ziyade senin sutune ihtiyaci var. Ne zaman sofraya oturursaniz o da sizinle otursun. Yediginiz seylerin uygun olanlarindan bebege de tattirin. Vakti gelince yiyecektir. Hic telas etmeyin korkacak bir sey yok. Sutu kismayin mutlaka verin lutfen.

Emzirmelerinizi azaltin. Ek gida (mesela meyve puresi, yogurt... gibi yumusak kivamda) birkac kasik vermeye calisin. Eger istemezse ertesi gun ayni ogunde tekrar deneyin sabirla.
Yalanci meme kullanmaniz da iyi olur bence, surekli emmek istemesine cozum olarak. Cunku cocuklar ilk 10 dakika emerek sut alir, gerisi anneye eziyete donusuyor.

Emzik kullanmıyor hiç almadı yoğurt sevmiyor verdiklerimi ya ağzında biriktiriyor ya da eliyle çıkarıyor dış çıkarıyor ama 6 ayliktan beri veriyorum hep böyle

Canim her bebegin bunyesi yapisi gelisimi farklidir. Ek gidaya gec baslamasi dunyanin sonu degil hele ki sutun varken. Sut vermemezlik etme mutlaka emzir. Demekki kati gidadan ziyade senin sutune ihtiyaci var. Ne zaman sofraya oturursaniz o da sizinle otursun. Yediginiz seylerin uygun olanlarindan bebege de tattirin. Vakti gelince yiyecektir. Hic telas etmeyin korkacak bir sey yok. Sutu kismayin mutlaka verin lutfen.

Sık sık emiyor ama üzülüyorum onun için

aynı sorunu yaşadım.
emmek yetmediği için o aydaki bebeğe 15 dakikada bir emerdi geceleri.
aptamil mama ile takviye yaptım.
ek gıdayı kabul etmiyordu.
makarna haşlamasını sevdiğini farkettim.
haşladım ve eline verdim baktım bunu yemeği seviyor.
kalem makarna haşlayıp içine kıyma kavurması sıkıştırdım çaktırmadan.
onuda eh işte yiyordu bu sefer yoğrtlayarak verdim falan derken doktorumla konuştum 12. ayda memeden kesme kararı aldık.çünkü kilo alma yavaşlamıştı.
böylelikle memeyi bırakıncada azda olsa herşeyden yemeğe başladı.

Deneyeceğim makarnayı inşallah yer

Kızlar merhaba
Benim sorunum bebeğim
Su an 11 ayını doldurmak üzere
Ama hiçbirşey yemiyor
Sürekli emiyor
Doktora sordum zorlama dedi aç bırak emzirme dedi
Emzirmiyorum ac kalıyor yinede yemiyor ağlıyor öyle uyuyor hiç bisey yapamazsa da kazagima yapışıyor
Gece sabaha kadar emiyor memeci ağızdan çıktı mi uyumuyor
Ne yapabilirim bilemiyorum
Fikirlerinize ihtiyacım var...

2 emzirme arasinda acikmaya baslayinca koy onune buyuk parca karpuzu kavunu sulu meyveleri salataligi haslanmis sebzeyi (havuc, patates,brokoli) alsin agzina emsin oynasin, tadina baksin koklasin. Illaki disi bile olmasa damaginda ezince azgina suyu gelince yiyecektir. Zorla agzina tikarsan olmaz ser altina birseyler koy mama sandalyesive ver onune yiyecekleri.

Oyle meme de de uyutma ya emzik bu amacla cikmis birsey zaten, ver agzina emzigi uyusun yazik degilmi sana.

Emzik kullanmıyor hiç almadı yoğurt sevmiyor verdiklerimi ya ağzında biriktiriyor ya da eliyle çıkarıyor dış çıkarıyor ama 6 ayliktan beri veriyorum hep böyle

Hic kendinizi uzmeyin mutlaka ek gida alacak boyle gitmeyecek elbette. Siz yeter ki sabirli olun.
Mutlaka emzir diyenler olmus da 6.aydan sonra anne sutu cocuklara yetmez ve ek gidaya gecilmezse boyunda kilosunda gecikme olur yani anne sutu ne kadar onemliyse diger besinler de o kadar onemli 1 yasinda bir cocuk icin. Sutun yeter diyemiyorum o yuzden

2 emzirme arasinda acikmaya baslayinca koy onune buyuk parca karpuzu kavunu sulu meyveleri salataligi haslanmis sebzeyi (havuc, patates,brokoli) alsin agzina emsin oynasin, tadina baksin koklasin. Illaki disi bile olmasa damaginda ezince azgina suyu gelince yiyecektir. Zorla agzina tikarsan olmaz ser altina birseyler koy mama sandalyesive ver onune yiyecekleri.

Oyle meme de de uyutma ya emzik bu amacla cikmis birsey zaten, ver agzina emzigi uyusun yazik degilmi sana.

Deneyeceğim hepsini inşallah ise yarar zaten gece birlikte uyuyoruz sabaha kadar emiyor eşimle bu yüzden ilişki hayatım dahi kalmadı

Hic kendinizi uzmeyin mutlaka ek gida alacak boyle gitmeyecek elbette. Siz yeter ki sabirli olun.
Mutlaka emzir diyenler olmus da 6.aydan sonra anne sutu cocuklara yetmez ve ek gidaya gecilmezse boyunda kilosunda gecikme olur yani anne sutu ne kadar onemliyse diger besinler de o kadar onemli 1 yasinda bir cocuk icin. Sutun yeter diyemiyorum o yuzden

Yetmiyor gibi geliyor banada gece sürekli ağlayıp emmek istiyor

Canim benim bebegin gelisiminde anormallik olsaydi doktor zaten cok daha farkli onlemler alirdi hem de 11 ayi beklemezdi demekki bebegin ihtiyaci olan besini aliyor senden ve buyuyor. Gelisiminde en onemli nokta kilo da degildir aslinda boydur. Nisastali bos kalorili besinle kilo almasindansa senin sutunu almasi veya sebze meyve yogurt gibi saglikli ek gidalar almasi daha iyi. Lutfen sakinligini koru etraftan seni bu konuda rahatsiz etmelerine musade etme her sofraya oturdugunda bebegini de oturt. Cignemese yemese bile tadina baksin en azindan. Zamani gelince yiyecek mutlaka. Bu arada bebeginin kac disi var ve ilk ne zaman dis cikardi?

Back
X