Bebegim

Bence tvyi siz bile izlemeyin. Valla televizyonda en son izlediğim şey muhteşem yüzyıldı ha, birkaç yıl önce çarşamba akşamları 3 saat bakıyordum.
O günden sonra da bir daha tv izlemedim, eksikliğini hissetmiyorum. Haber saati stres yok, gerilmek yok. Salak salak programlar yok aşkımlı canımlı izdivaçlar yok. Birbirine saldıran gelin hanımlar ya da 1000 TL değerinde ayakkabıları gözümüze sokan moda şeysileri yok. Belgeseli de internetten izliyorum. Misafirlikte açtıkları zaman bile çok gereksiz geliyor.

Valla aptal kutusu o alet, boşuna dememişler. Kaldırın televizyonları. Ben internetten görüyorum ne olmuş ne bitmiş. Çocuk tv izlemese ölmez. Boyama yapsın, çizsin.

Çok küçük bebeginiz.. bence tv tablet vs hiçbiri olmamalı.. büyüdükçe merak artıyor etrafta görüyorlar vs zor zaten uzak tutmak.. ipin ucu kacinca hele.. ninniyi dinletin ama izletmeyin bence..

off kizlar herseyin dogrusunu yapmaya calisiyoruz. Yavruma tv hic izlettirmiyoruz. Hatta salondan kaldirdik bile, arka oda da. Ama telefon elimde tabi..
Uyuyacagi zaman ninni aciyorum izliyor 3- 5 dk en fazla.
Yada yurt disindaki akrabalarla goruntulu konusuyoruz telefondan. Bakiyor, guluyor baya onlara.
6 aylik buarada. Arastirdim bulamadim.
İphone da tv gibi ayni etkiyi mi gosteriyor acaba. Bilen soylesin nolur. Oyleyse teli de kaldiricam ortadan. Yani ninni falan izletmicem.
Tv yi kaldirdik derken telefondan zarar verirsem uzulurum melegime.
Lutfen bilgisi olanlar yazsin, izlet biz izlettirdik bisey olmadi tarzi yorumlara acik degilim.
Tesekkurlerr :)
Ne bilgisi istiyorsunuz ki? Cocuğunuzda gözlemlediğiniz bir durum mu var?

2 yasında bir kızım var, hic esirgemedim tvden telefondan ama karşısına da oturtmadım. Gerektiği kadar izliyor, kontrollü bir bicimde ilerliyoruz.

Bu teknoloji cagında cocuğu uzak tutmak cok zor önemli olan kontrolün sizde olması

Telefon televizyondan daha zararlı bir cihaz. Bence televizyon izlesin yine telefona bakmasın daha iyi.

6 aylık bebek istesenizde tvden tabletten tel den ne anlıcakki? küçük kızım 14 aylık o bile hala izlemiyo. reklam haricinde dikkatini çeken şey yok. oda zaten kısa süreli flasların çocuklarda dikkat dağınıklığı yapması sebebiyle izlettirmiyoruz onun dışında açık olsada izlemiyor.
Büyük kızım 5bçk yaşında onunda süresi var. vakti doluncaya kadar belirli kanllarda belirli çizgi dizileri izleyebilir.

Siz sakladıkça hiç göremicek değilki heryerde var daha çok dikkatini çekicektir.

• Beğen
Reactions: Yeu
TV izlenmenin zararı ek olarak bir de telefonun radyasyonu var

Yani izleyeceğini tv den izlet de 6 aylık bebeğe neden bir şey izletesin

Ninniyi sen söyle onu bilemezsen kendin uydur sevdiğin şarkıyı söyle vs vs

Ben bir dönem oğlumu İstiklal marşı ile uyuturdum zira şarkı türlü bilmem şaşırmadan söyleyebildiğim bir o vardı sürekli

Biz telefonları diğer odada bırakır duymazdık siz tv zararlı derken telefona yapıştırmayın çocuğu
Ya izlettirmek degil ifade edemedim iki ara bi dere yaziyorum. Uykuya geciste benimde soylememle birlikte uc bes dk telefonu gosteriyorum dandini dastana nin klibinde ay dede falan var. O kadar yani. İzletmek derken 10 dk masal yada cizgi film degil.
O da su sebepten 6. disini cikariyor. Dermanim kalmadi artik. Haliyle cani yaniyor agliyor uyku vaktinde. Oyaliyorum. Ama size yazdiktan sonra izlettirmedim oyle uyuttum..
Radyasyonu zaten su an dizimde uyuyor ayni sekilde gidiyor yani.. Butun gun evdeyim tv yok. Teli de elime almazsam amislere donerim sanirim :) :)

Ya izlettirmek degil ifade edemedim iki ara bi dere yaziyorum. Uykuya geciste benimde soylememle birlikte uc bes dk telefonu gosteriyorum dandini dastana nin klibinde ay dede falan var. O kadar yani. İzletmek derken 10 dk masal yada cizgi film degil.
O da su sebepten 6. disini cikariyor. Dermanim kalmadi artik. Haliyle cani yaniyor agliyor uyku vaktinde. Oyaliyorum. Ama size yazdiktan sonra izlettirmedim oyle uyuttum..
Radyasyonu zaten su an dizimde uyuyor ayni sekilde gidiyor yani.. Butun gun evdeyim tv yok. Teli de elime almazsam amislere donerim sanirim :) :)

Ama işte teli de uzaktayken ele almak lazım yani onu yatağına yatırınca

Bir süre izletmek vs çok önemli değil kendinizi germeyin bu hafta huysuzdur izletirsiniz haftaya başka şey olur izletmezsiniz vs vs

Önemli olan sürekli maruziyet

Ekran ekrandır, tabiiki izletmeyin .
Televizyonu arka odalara saklayan biri nasıl olur da ninni izleterek uyutur bebeğini, ilginç gerçekten.
Üstelik 6aylık bebek, hiç gerek var mı ekrana bakmasına.

Ben de bebeklerimi 6. Aydan beri tabletten (uçak modunda) ninni ile uyuturum.
Ama izletmem, açar bi kenarda çalarım.
1yaşa kadar hiç tv izletmedim.
Sonrasında ara ara trt çocuk ta uygun çizgi filmler baktırdım ama çok bakmazlardı.
Şimdi yaş 2buçuk , günde 1 sefer izlerler, sıkılırlar onda da. .
Bu durum şimdilik hoşuma gidiyor.
Ben elimden geldiğincr korudum ilk zamanlar. Bundan sonrasında da elden geldiğince devam. . . .

Telefon tv kadar zararli. Beneginizin iletisimde oldugu baska bebekler var mi? Gelisimini desteklemek adina gozlem yapmasi gerekli. Zeka gelistirici oyuncaklar ideal.

Ben tv de bir tek niloya yi izletiyorum.
Oradan saklambac oyununu ogrenmis bi baktik bize oynatiyor. Yuzunu kapatip sayiyor. Sonra bizi ariyor evin icinde

Ben bu kadarini anlamsiz buluyorum.dikkat eksikligi konudunda ondmli olan uzun sure izletmemek.mesela 1 veya 2 cizgi film suresi kadar.ilk oglum 1 yasindan itibaren dedigim sure ksdar izliyordu.buyudugunde belki daha fazla ama su anda ilkokula gidiyor cok basarili hic sorun yasamadik.kucuk oglum ise televizyonu kendi izlemezdi ancak 2.5 yasindan sonra izledi.o da cok fazla degil gene.ama abisine gore dikkati dsha daginik.radyosyon konusuna bisey demeyecegim

Kızım 17 aylık. Haftada üç gün kv görümceler bakıyor onlar Arada izletiyor ısrarla karşı çıkmama rağmen. Uzun uzun izletmiyorlar ama çocuk şarkıları falan dinletiyorlar klip izletiyorlar arada.
Ben izletmiyorum oturup oyuncaklarla oynuyoruz şarkı söylüyorum o oynuyor veya saçımla Tokamla oynuyor bana tırmanıyor kovalamaca tarzı oyunlar oynuyoruz. İlla eğitici olması şart değil.Gayet de güzel oluyor:anne:
Bence izletmeyin

off kizlar herseyin dogrusunu yapmaya calisiyoruz. Yavruma tv hic izlettirmiyoruz. Hatta salondan kaldirdik bile, arka oda da. Ama telefon elimde tabi..
Uyuyacagi zaman ninni aciyorum izliyor 3- 5 dk en fazla.
Yada yurt disindaki akrabalarla goruntulu konusuyoruz telefondan. Bakiyor, guluyor baya onlara.
6 aylik buarada. Arastirdim bulamadim.
İphone da tv gibi ayni etkiyi mi gosteriyor acaba. Bilen soylesin nolur. Oyleyse teli de kaldiricam ortadan. Yani ninni falan izletmicem.
Tv yi kaldirdik derken telefondan zarar verirsem uzulurum melegime.
Lutfen bilgisi olanlar yazsin, izlet biz izlettirdik bisey olmadi tarzi yorumlara acik degilim.
Tesekkurlerr :)
Altı aylık çocuğa bence izletmemelisin.Cok zararlı...2 yaşından önce hiç önerilmiyor.Ileride geç konuşursa çok pişman olursun.

Back
X