bebeğimde gelişim geriliği mı var?

• Konu Sahibi Konu Sahibi hante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hante

Yağız Kaan' ım...
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
745
1
96
40
Rize
33 haftalık hamıleyım. bu haftaya kadar ki kontrollerımde ultrason degerlerınde olumsuz bır durum söz konusu degıl ıken bu hafta kı ölçümlerımde AC (karın cevresı) degerım dıger parametrelerle uyumsuzluk gosterdı.3 hafta kadar geriden takıp eden bebektekı karın cevresı bebegın gelişim gerılıgının saptandıgı en önemli bulguymuş. fakat doktor henuz endıselenmemem gerektıgını takıp edilecegini soylese de suan ıcım ıcımı kemırıyor.AC değerıne göre bebgım 30 haftalık olarak gözukuyor sızce bu 3 haftalık gerılık cok buyuk kapatılamayacak bır fark mı? boyle bır durumla karsılasan var mı?

sakın endişelenme. 5 aylıkken bebeğime ultasonda down sendromlu olma ihtimalinden bahsettiler. ense kalınlığı normalin üstünde olduğu için 3 ay kendimi yedim bitirdi. Amiyo sentez de yapılmadı sadece bizce yok denildi daha sonra da bebeğin bişeyi yok denildi bana. Ancak 3 ay kendimi yedim bititrdim. 3 ay diyorum çünki erken doğum yaptım stresten. Yapacağın en kötü şey üzülmek merak etme tıp çok ilerledi herşeyin çaresi var yeterki doğru doktora git.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…