bebeğimde gelişim geriliği var

makbulecelik34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
198
141
103
merhaba ben 37 haftalık hamileyim doktor bebeğimin gelişim geriliği olduğundan şüphelendiği için renkli ultrasona aldı yaklaşık 3 haftalık bir gelişim geriliği olduğunu söyledi ramazan başlamadan 2 3
gün önce gittiğimde herşey yolundaydı bir anda oldu rahme giden damarlardan birinde tıkanıklık varmış yani çentik varmış bebek tam olarak beslenemiyormuş 2240 gr yaklaşık 34 haftalık göründüğünü
söyledi sık kontrole gelmemi söyledi ben yinede emin olamadığım için birde devlet hastanesine gittim o da aynı şeyi söyledi nette besin ve oksijenin az gittiği yazıyordu en azından 36 haftalık kadar gelişmesi gerekiyormuş
yoksa küveze alınabilir dedi besin az gittiği için (15 eylül doğum olur diye hep hesaplanıyordu ) gelişmesi çok yavaş olur dedi doktor. besin alımı tamamen durduğunda sezeryanla alınacak. bana bu konuda yardım edecek akıl verecek varmı
ne yemeliyim ki bebeğe besin ulaşsın lütfen yardım edin kafan öyle karışık ki inşallah kadir gecesinin hürmetine bebeğimin gelişiminde ilerleme olur dualarınızı bekliyorum...

Konuyla ilgili bilgim yok malesef.
Allah yardımcınız olsun demek istedim.
İnş sıkıntı olmadan, sağlıkla alırsınız kucağınıza inş.

allah hayırlıyla kucağına almayı nasip etsin yapabileceğin en güzel şey ona her şey yolunda bunu da halladebiliriz demek bide bize bak senden 8 10 hafta gerideyiz ve doğurmamaya uğraşıyoruz 34 bile olsa gayet gelişmiş konrol elinde olduğu sürece korkma bebişini de korkutma..allaha emanet bütün bebiler

Damarda tıkanıklık cerrahi olarak geçer sanıyorum bunda senin müdehale edebileceğin birşey yok.
Ama kan akışını hızlandırmak için yürüyüş yapmak gerekli , hergün yumurta yemeye çalış (haşlanmış) , tahıllar , omega 3 içeriğine sahip gıdalar tüketebilirsin.

doktor 6 ögünlük yemek listesi verdi onu yiyorum ton balığı almıştım gün içinde süt yoğurt falan tükettiğim için acaba zehirlenme olur mu diye korkuyoum.
bide acaba balık yağı alsam mı??

doktor 6 ögünlük yemek listesi verdi onu yiyorum ton balığı almıştım gün içinde süt yoğurt falan tükettiğim için acaba zehirlenme olur mu diye korkuyoum.
bide acaba balık yağı alsam mı??

Bence süt-balık zehirlenmesinden endişelenmek yerine , önce konserve ürünler yediğin için endişelensen daha iyi.
Konserve ton balığı ve balık yağı yerine git bir balıkçıya somon ye taze taze , hamilelikte somon balığının faydası say say bitmez.
Mümkün olduğunca konserve ürünlerden yapay gıdalardan uzak dur.
Badem ye , ceviz ye , meyve ye abartmadan ama..

Son düzenleme:
Canım Ağustos ayında olsakta üç yanı denizlerle çevrili ülkede yaşıyoruz ne mutlu ki.
Şu an av yasağında değiliz.

Alıntı yapmak doğru mu bilmediğimden yazamadım ama sen google'a Hangi Balık, Hangi Mevsimde Yenilir? yaz ok.

Düzenli beslenirsen gelişimdeki fark kapanır merak etme canım .

Bu arada sakın tuzlu yeme , hamurişi yeme , tansiyonunu çıkartacak her gıda bebeğini besleyen damarların tıkanması demek gibidir.

Arkadaşım seninle kader arkadaşıyız:(Benimde 26.haftaya kadar kordonun her iki tarafındada çentik vardı.26.haftadan sonra bir tarafı açıldı ama sol tarafta hala çentik var.Benim bebeğimde beslenemiyor.Öncelikle tuza çok çok dikkat et.Mümkün olduğunca tuzsuz tüketmeye çalış çünkü bu rahatsızlıkta tuzlu tüketim tansiyonu yükseltiyor ve Allah korusun gebelik zehirlenmesine kadar gidebiliyor.Bebişini nasıl besleyeceğin konusuna gelince:muzlu süt iç.Rondoda muzla tam yağlı sütü karıştır gün içinde iç.Geceleri aç karnına veya sabah aç karna MUHAKKAK pekmez ye ama iyi bir pekmez bulmanı tavsiye ederim.Köyden falan el yapımı olursa çok iyi olur.Ben pekmezle iki haftada yarım kilo aldırdım oğluma:) Yalnız pekmezi süt, süt ürünleri ve demir hapıyla bir arada almaman gerekiyor.Sonra badem ceviz yumurta yoğurtu ihmal etme.Bugün kontrolden geldim.Biz şuan 35+3teyiz 2.480 grammış oğlum.Tombul bebek değil ama kordonda çentiğe rağmen haftasıyla uyumlu dedi doktorumuz.Bu arada sana nasıl bir beslenme programı verdiler?

banada 2 doktor ısrarla kan hapıyla pekmezi yakın zamanda al dedi.hatta aile hekimimde.bende kan ilacımı alıyorum 10 dk sonra pekmez içiyorum.iyi gidiyor şimdilik çok şükür

Arkadaşım seninle kader arkadaşıyız:(Benimde 26.haftaya kadar kordonun her iki tarafındada çentik vardı.26.haftadan sonra bir tarafı açıldı ama sol tarafta hala çentik var.Benim bebeğimde beslenemiyor.Öncelikle tuza çok çok dikkat et.Mümkün olduğunca tuzsuz tüketmeye çalış çünkü bu rahatsızlıkta tuzlu tüketim tansiyonu yükseltiyor ve Allah korusun gebelik zehirlenmesine kadar gidebiliyor.Bebişini nasıl besleyeceğin konusuna gelince:muzlu süt iç.Rondoda muzla tam yağlı sütü karıştır gün içinde iç.Geceleri aç karnına veya sabah aç karna MUHAKKAK pekmez ye ama iyi bir pekmez bulmanı tavsiye ederim.Köyden falan el yapımı olursa çok iyi olur.Ben pekmezle iki haftada yarım kilo aldırdım oğluma:) Yalnız pekmezi süt, süt ürünleri ve demir hapıyla bir arada almaman gerekiyor.Sonra badem ceviz yumurta yoğurtu ihmal etme.Bugün kontrolden geldim.Biz şuan 35+3teyiz 2.480 grammış oğlum.Tombul bebek değil ama kordonda çentiğe rağmen haftasıyla uyumlu dedi doktorumuz.Bu arada sana nasıl bir beslenme programı verdiler?

öncelikle teşekkür ederim. dediklerini muhakkak deneyeceğim keçiboynuzu pekmezi aldım bende inşallah iyi gelir senin bebeğin içinde çok sevindim maşallah ilerleme olmuş gelişmesinde inşallah benimde olur bende boıl bol muz yiyorum.. ceviz hurma bol bol süt ürünleri falan

Sabah Menüsü
• 1 bardak süt
• 1 yumurta
• 1 dilim peynir
• 1 dilim tahıllı ekmek
• 1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşilbiber, dereotu, nane
• 4-5 zeytin
Ara
1 meyve+ 1 bardak süt
Öğle Menüsü
• 1 porsiyon et/balık/tavuk/hindi
• 1 porsiyon zeytinyağlı sebze/1 kase çorba
• 1 bardak ayran
• 1 porsiyon salata
• 1 dilim tahıllı ekmek
Ara
1 meyve+ 1 bardak süt + ceviz +hurma
Akşam Menüsü
• 1 porsiyon etli kuru baklagil
• 1 porsiyon bulgur pilavı veya tahıllı makarna
• 1 porsiyon salata veya 1 kase yoğurt
• 1 dilim tahıllı ekmek
Ara
1 bardak süt + 1 meyve

bu şekilde besleniyorum pazartesi doktora gideceğim inşallah gelişim göstermiştir bide rahmimin sol tarafında ağrı var 3 haftadır falan doktor idrar tahlili yaptı temiz çıktı tıkanıklıktan dolayı ağrıyordur dedi sendede böyle bir agrı var mı??

banada 2 doktor ısrarla kan hapıyla pekmezi yakın zamanda al dedi.hatta aile hekimimde.bende kan ilacımı alıyorum 10 dk sonra pekmez içiyorum.iyi gidiyor şimdilik çok şükür

doktora soracağüım bende pazrtesi günü bi gideyim bakalım benim doktorum ne diyecek merak ettim bende nette hep pekmezi demir ilacından ayrı tüketin falan diyor....

bide kahvaltıdan hemen sonra vitamin ilacını son ara ögünden iki saat sonrada demir ilacını içip yatıyorum...
bi ara eşim sahura kalktığında bende 2 kaşık keçiboynuzu pekmezi içiyorrdum ara vermiştim içmeye devam..

bide kahvaltıdan hemen sonra vitamin ilacını son ara ögünden iki saat sonrada demir ilacını içip yatıyorum...
bi ara eşim sahura kalktığında bende 2 kaşık keçiboynuzu pekmezi içiyorrdum ara vermiştim içmeye devam..
Benim çentik olan tarafta nadiren ağrı oluyor o da anlık.Birden bir ağrı giriyor ve bir iki dakika sürüyor.Son zamanlar artık bebişlere iyi bakmak lazım.İnşallah seninkide farkı kapatır.Bende bir ara boşlamıştım hemen gerilemişti bebeğim :43:Doktora gidince haber ver canım merak ederim.

Son düzenleme:
tamam canım doktor dönüşü hemen yazacağım inşallah büyümüştür bebişim...
senin şuanda normal hafta ve bebeğin büyüklük haftası ne
benim 37 haftamdayım ama gelişimi 34 te kalmış

tamam canım doktor dönüşü hemen yazacağım inşallah büyümüştür bebişim...
senin şuanda normal hafta ve bebeğin büyüklük haftası ne
benim 37 haftamdayım ama gelişimi 34 te kalmış
Dün 35+3tüm ve bebeğimde tam 35 görünüyor.Doktorum sınır ama çentiğe rağmen iyi dedi.Muzlu süte yüklen dedi.Bakalım bu haftada onu ekledik menüye

biraz geç oldu ama anca şimdi yazabiliyorum kontrole gittim damarların ikiside tıkandığı için doğuma aldılar 24 saat kontrol altında tutup sezeryan olacaktım sancılarım başlayınca bayram sabahı 6:25 te doğum yaptım. kan şekeri düştüğü için 3 gün küvezde kaldı Allah'a şükür şimdi iyi.... :)

Back
X