Bebegimde hiperekojen odak (Yasamis olanlar bakar misiniz lutfen)

sofarsogood

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
972
4.168
313
39
Merhaba herkese,
16 hafta 2 gunluk hamileyim. Dun gittiğimiz rutin doktor kontrolunde doktorumuz bebegimin kalbinde halk arasinda kireclenme diye tabir edilen bir beyazlik gordu. Tek basina bir anlam ifade etmez, kendiliginden kaybolabilir ilerleyen donemde ama her ihtimale karsin bir ay sonra fetal eko cekimi yapilsin dedi.
Biraz baktim internette ve bu problemin down sendromu belirtilerinden oldugunu okudum. Dunden beri ne yemek yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum. Bir ay nasil gecer bilmiyorum. Gebeliginde bu sorunu yasayan oldu mu acaba? Iyi bir seyler duymaya o kadar ihtiyacim var ki...

Donen sendromu olsa ense kalınlığında falan belli olmaz mıydı tarama testleri falan böylesi bi sıkıntı yaşamadım ama bnm de 2 4 lü testlerim sıkıntılı çıkmıştı ama bebeğim sağlıklı şükürler olsun

Benim ikinci hamileliğimde 4 aylık ayrıntılı ultrasonu periontolog çekmişti onda gördü ama herşeyi normal dedi isterseniz eko çektirirsiniz ilerleyen zamanda demişti.o da down olanlarda görülebilen bir bulgu ama tek başına bir veri değil demişti.kendi doktoruma atmıştım sonuçları o da önemli değil dedi ama ona kontrole gidene kadar bende sizin durumunuzdaydım.sonra kontrolde doktor takibini yapacağız ama bu tek başına hiçbirşey ifade etmiyor eko yada gerek yok demişti.bir sürü belirtinden biri ama kesin bile değil öyle bir genelleme yapılıyor dedi.sonraki kontrollerde de herşeyi normaldi.doktorumuz endişelenmeyin hamileliginizin tadını çıkarın kaç tane böyle oluyor ama çok sağlıklı bebekler dünyaya geliyor dedi.icimi çok rahatlattı.ki ben tarama testlerini bile yaptırmadım.down olsaydi bile çok severek buyutecektik.ama onun acisindandi korkum.doğuma girerken yine de korkuyordum kızım doğunca ilk sordugum iyi mi sağlıklı mi oldu doktorumuz çok sağlıklı dedi.benim ilk doğumundan dolayı doktor hatası nedeniyle kızım da kol felci olduğu için bunda çok endiseliydim ama endişe edecek birşey yok.ilk kizim dolayisiyla fizik tedavi merkezlerinde bir sürü tatli down sendromlu bebek tanidim.icinizi ferah tutun bazı bebeklerde kalsiyum birikmesi nedeniyle olabiliyormuş.o dönem bir kaç arkadaşın bebeğinde de olmuştu maşallah sağlıklı oldu hepsi.kizim şimdi 1 yaşında ve ilk zamanlar her kontrolünde doktorlara soruyorduk kalple ilgili bir sıkıntı var mı diye çok şükür şimdiye kadar hiçbir sıkıntı çıkmadı çok sağlıklı maşallah. Darısı başınıza inş sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Doktorlar aslinda orda dusuk bir ihtimal olarak soyluyorlar ama insan o psikolojiyle beyninde buyutup kendini uzuyor. Aynisi basima geldi. Doktor ultrasonda ayni size soyledigi gibi bir ihtimalden bahsetti ama simdi net birsey diyemem bir ay sonra netlesir dedi. O 1 ay boyunca uykumda bile agladim. 1 ay sonra gittigimizde korktugumuz seyle karsilasmadik sukur. Ben sizin de 1 ay sonra gittiginizde o kireclenmenin kendiliginden kayboldugu haberini alacaginiza gercekten inaniyorum. Uzmeyin yipratmayin kendinizi bosuna. Allah hepimize ferahlik, guzel haberler almayi nasip etsin insallah.

Ikili test ense kalınlığı ve burun kemiginde sorun cikmadi. Doktora sordum hatta uclu dortlu test isteyecek misiniz diye. Ikili testte sorun yoksa istemiyorum dedi. Sadece bu beyazlik cikti iste problem simdiye kadar.

Cok tesekkur ederim umarim oyle olur. Ben aslinda gamsiz umursamayan biriyimdir. Ne zaman hamile oldugumu ogrendim tamamen farkli bir ruh haline burundum. Doktor kireclenme diyince acaba ictigim sular kirecli miydi ondan mi oldu diye dusundum alakasiz bi sekilde dusunun ne durumda olduğumu.

Cok normal bence. Bende de hafif depresyon belirtileri bile yapti. Bu donemlerde insan karamsarliga, herseyin en kotusunu dusunmeye meyilli oluyor. Icinizi ferah tutun. Ikili testin guzel cikmasi, ense kalinligi ve burun kemiginin normal olmasini akliniza getirin hep.

Down sedromu degildir 2 li teste cikardi cunku ense kalinligina bakiliyor. O leke zamanla kaybolabiliyor onunla alakasi yoktur.

Hayir canim benim bebegimde de cikti ayni sey.Asya kokenli irklarda cok oluyormus dunyada en cok mogollarda varmis bu galiba.dogumdan sonra kendi kendine geçiyor.

Ablam hamileyken onda da ultrasonda oyle görünmüştü hatta ikilo testlerden birinde bir deger yüksek cikmisti ablam da surekli kontroller testler her defasında ne kadsr üzüldüğünü biliyorum o yüzden sizi cok iyi anliyorum ama sadece kalpteki beyazlik yuznden kendinizi harap etmeyin ablamin bebeği gayet saglikli dogdu masallahi var

Böyle değil ama ,bizim de ayrıntılıda beyninde tek taraflı kist gözüktü.Down sendromu olabilr tek başına yeterli değil demişlerdi.

Çok üzülüp,ağlıyor insan.Kabul de ediyor öyleyse başımızın üstünde yeri var diye.Karmaşık bi duygu.

Kist kayboldu sonra.Sağlıklı bir kızımız var.Sizin de öyle olur inşallah

Merhaba saglıklı dogdu mu

Merhaba saglıklı dogdu mu
Slmlar üye en son 2020 de girmiş zor cevaplaması…Ben de hamileyim detaylı ultrasonda doktor kireçlenme var ama tek başına bi şey ifade etmez dedi fetal ekodan falan bahsetmedi,gebelerin çoğunda oluyor söylüyoruz dedi daha sonra 2 ay sonra kendi doktorum belli belirsiz kaldığını bu kireçlenmenin tamamen geçmek üzere olduğunu oda aynı şekilde anlamsız olduğunu söyledi umarım sağlıcakla yavrularımızı kucağımıza alırız inşallah,sizde sıkıntı yapmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…