Premature Bebekler bebeğimde tikmi varrrrr........

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

deniz.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
254
6
96
İstanbul
arkadaşlar 26 haftalık doğan oğlumun yüzünde garip hareketler var...burnunu ve alnını aynı anda büzüyor..kaşalrını kaldırır büzer gibi hareketler yapıyor....kasıyor..resmen tik gibi..uyurken yok...telaşlanınca yapıyo gibi ...bide sürekli heyecanlı gibi......tikmi varki..ama bu kadar küçük bebekte tik olurmukii.yardım edin...

valla tik olcağını sanmıyorum çünkü tikler psikolojik travmalar nedeniyle olur, bence normal bi durum olabilir bebekler herşeye şaşırır zaten, ama farklı bişeyde olabilir bence sen en iyisi bi dr ye sor

Canım bebeğini en iyi sen gözlemlersin. Senin dikkatini çeken bu tür davranışları çok geçmeden bir çocuk nöroloğuna danışmanı tavsiye ederim.

belkide burnu tıkalı olduğu için rahat edemiyodur uykusu oluncada burnunu kaşırgözlerini ovuşturur ama doktoruna danış genede için rahat etsin

canım mehtabın dediği gibi en iyi sen gözlemlersin..
bencede doktorunuza aylık kontrollerde anlat..
bakalım ne diyecek...

benim bebegimde tuhaf bir hareket fakt ettigim zaman videoya cekip doktora gosteriyorumm oda bana normal yada normal degil diyor
ben videoya cektigim sayesinde bebegimin epilepsisini fark etmistik
allah yardimcin olsun

hiç endişelenme benim bebeğim 35 haftalıkken doğdu garip garip mimikler yapıyordu şu an 3 aylık 1 ay önce geçti sanırım erken doğdukları için yüz kasları tam gelişmiyor ve bu gelişimi dışarıda tamamlıyorlar kalbini ferah tut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…