Bebegime bakamayacagım galiba yardımcı olurmusunuz

Babysmom

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2016
309
220
18
36
merhaba kızlar 25 temmuzda dpgum yaptım beneğim henuz 13 gunluk 2600 dogdu cokta mınık ılk gunler sorunsuz gecıyordu yanlız dogdugundan berı mama yerken bogazına kacıyor oksuruğ nefesı kesılıyor sonra yıne kendıne gelıyor ama ben oyle korkuyrm kı mama yedırmek sut vermek işkence halıne geldı onun dısında kolık bır bebek 3 gundur damla kıllanıyoruz devamlı ıhh ıhh dıye ıkınıyor mırmırlabıyor sımdı bugun bırde kusma cıktı basımıza dogdugundan berı ılk kez boyle kustu sabah seslı bı sekılde sanıyorum gazla bırlıkte kustu sonra yatırırken ogurdu kustu tam yıkarken kustu elım ayagıma dolasıuor aglamaktan helak oldum onu bırakıp uyuyamıyorum bıle bana yardım edıcek kımsemde yok tek basıma bakmak zorundayım ama kızım buyuyene kdr ben kalpten gıdıcem sanırım basıl bakıcam nasıl buyutucem ben bu bebegı hıc dpymuyor devamlı yemek ıstıyor doktor her ıstedıhınde yedır dedı ama tıkanıcak kısucak dıye vall yedırmeye korkuyorum ya sızlerde durumlar nasıl sızın bebeklerınızde boylemıydı benımkınde mı sorun var doktor kontrollerımızede gıdıyoruz aksatmadan kolık dısında sorun yok dıyor doktorumuz off kafayı yıcem ya doktorumuz cok ıyı kadına al bunu 3 ay bak buyut bana oyle ver dıyesım var cocugumun yuzune bakınca aglamak ıstyrm tıkanıcak bogazına kusuk kcıcak ona bısey olcak dıye kahroluyrm

Eğer bi sağlık sorunu yoksa , bu kusmalar belli bi müddet sonunda kesilir.

O açıktıkça siz yedirin , alacağını alıp fazlasını kusuyor.

Bütün bebekler 3-4 ay bazen daha fazla süre kusar ama sizde dikkatli olun.

Yan yatırın, sarsmayın , yedikten sonra hemen hareket ettirmeyin ki yediğini sindirsin.

Sıcak tutun üşütmeyin, cereyan da kalmasın bebiş bide mama kullanıyorsanız değiştirin aptamilin sizin bebeğin durumuna uygun bi mamasını alın.

Hayırlı olsun bebeğiniz :)

Bebegim 17 gunluk
Hickiriklarla aglayarak boyle bi post acmayi dusunurken basima ne geliyosa yazmissiniz.Ayni sorunlari yasiyoruz.Ben kusmasindan cok beslenirken tikanmasi mahfediyor.Nefes alamiyor.Allah m cok moralm bozuk.Hemen acikmasin diye dua eder oldm.Yanlizim kafayi yemek uzereyim.Esim aksam 9 da geliy saate kadr ciglik cigliga panik ola ola kahroluyorum.Bebegim nefes alamiyo ve morariyo.Kac doktorada gittik.Emme refleksinden diyorlar napicam ben simdi.

Emzik verin?

Benzer sorunlar öyle böyle benim oğlumda da var. O da 2660 doğdu, 38+1de. Bebek doyunca memeyi atar demişti hemşireler, 53 günlük oldu daha iki kez mi ne attı. O da es kaza yani. :) Adam kusuyor ama bi yandan yalanmaya devam ediyor. Ara ara emerken tıkanıyor, o da genelde acele ederse oluyor gördüğüm kadarıyla. Son bir haftadır da durup dururken burnundan süt geliyor. Başta korkmuştum baya ama normalmiş.

Yani demem o ki öyle böyle geçiyor zaman. Bebek çok huzursuzsa papatya çayı için etkisi oluyor. :) bir de anne ne kadar sıkıntı stres yaparsa bebekte o kadar stresli olur...

Emmesi tam gelişmediyse ya da burun tıkanıklığı oluyorsa olabilir. Emziğe alıştırmaya çalış. Mama verirken de daha az akıtan biberonla verebilirsin. Kusma gayet normal ama dikkat et yan yatırmaya çalış reflü yatağı yoksa alsan iyi edersin yan yatması da kolaylaşır

Allah hayırlı uğurlu etsin yavrunuzu size bağışlasın.
Lohusalık sendromları. İlk 1 veya 1.5 ay oluyor.
yani bende oldu. Sürekli ağlardım bakamıcam sanırım. anne olamıcam sanırım diye. çocuk kuvözde kilo almazdı mesela. kendimi suçlardım. benden bağımsız çocuğa ben napabilirim. Dua ederdim giderdim başına. Az dua ettim ondan oldu derdim
şimdi gülüyorum..

Aklima kotu kotu seyler geliyor ya bi gun nefesi acilmazsa doye cok korkuyorum psikolojm alt ust oldu

Hepinize çok teşekkur ederim sorunlu gecen hanılelıklerımdede hep bu forum yanımdaydı şimdi bebegimle yasadıgım her sorunda anneme danısır gıbı sıze danısıyorum ve her seferınde içimi rahatlatıyorsunuz. Yalancı memeye alıştırmaya calısıyrm hatta enzıgı almadı dıye gıdıp dahda mınıgını aldım onu da agzına almıyor agzına verdıgım an oguruyor,biborunumuz avent phılıpsın o ay ıcın akıtmaz olandan doktorda bıberonumuzu begendı ondn daha ıyısı varmı acaba dahada akıtmayan bılemedım hele dun gece her saat bası uyandı htta 40 dakıkada bır emmek ıstıyor her saat bası emzırdım mama da verdım sütüm cok az cunku 60ml emdıgı halde hala aranıyor zor dalıyor uykuya daha fazlasını da vermek ıstemedım kusuyor dıye neguzel bebegınız 53gunluk olmus ben o gunlerı goremıcek ısım gıbı gelıyor sankı uykusuzluk yorgunluk cok umrumda degılde bakamayacagım heran bısey olcak korkusu mahfedıyor ınsanı inşallah bir çırpıda büyürler şöyle ele avuca gelseler gerisi kolay olucak

Aklima kotu kotu seyler geliyor ya bi gun nefesi acilmazsa doye cok korkuyorum psikolojm alt ust oldu
Canım korkma benım doktorumda bunun cok normal oldugunu soyluyor izmirde ozel muaynanesı olan cok ıyı bır doktor baskası olsa guvenmem ama okdr garantıcı ve arastırmacı doktor bıle bunu dıyorsa sankı bıraz daha rahatlamamız lazım bılıyrm sana soyluyorum ama bende senın gıbıyım bız bıraz raht olursak aslında daha rahat edıcek cocuklarda dun ben biley farkettım ben panık yapıp bıberonu yada memeyı her nefes tutmasında cekınce daha cok tıkanıyor cocuk ama ona bırakınca kendısı halledıyor aslında allahım cocuklarımızla sınamasın bize bagıslasın kuzularınızı

Aminn cok sagol cnm oyle cok korkuyorum ki..oyle cok bunaliyorum ki anlatamam.Dun hungur hungur agladm elim ayagim uyusuyor.
Cok morlm bozuluyor. Bende ayni sekilde duraksadiginda cekip tekrar veriyorum.Panik yapipda.

Birde gazimiz oluyo sabaha kadar inliyor kizariyor bugun doktor bi damla verdi maflor diye bakalm simdilik guzel uyuyor..

İnsallah ferah tutamiyorum moralim cok bozuk..
Evde yetisemiyorum bebek bakmayi henuz kavrayamadim birde tikaniyor cok bunaldim.

Ama hepsi sürecin olağan parçası ki... Benim oğlum da 55 günlük oldu. Şu üç gündür evde bit şeyler yapmaya başladım. İlk defa bu hafta eşim gelmeden yemek pişirebildim. Bugün de börek yapıyorum hatta. :) evin halini sen düşün yani... Ama hiç de umurumda değil, benden de oğlumdan da önemli değil çünkü. Aynı şeyler senin için de geçerli.

Ilk haftalar ilk aylar boyle geciyor. Sabret. Zamanla hersey duzene oturacak ve keyifli hale gelecek. Bebeginin minnakliginin tadini cikar. Evet cok.zor gunler yasiyorsun. Ama unutma bidaha o.kadar kucuk olmayacak. Sabret rahat olmaya calis. Senin yapamiyor degilsin. Bu sur3c zaten boyle..ilk aylar butun anneler bunu yasiyor. O minigin senden baska kimi.var annesi. Merak etme. Hersey yoluna girecek ve cok iyo bir anne olacaksin.

Besledikten sonra mutlaka en az yirmi
Dakika yatırmayıp omzunuzda dik pozisyonda tutun ki midesine insin yemeği. gece gündüz mutlaka yapın. Bu sırada bastırmadan sırtını sıvazlayarak gazını çıkarmaya çalışın. Kolik varmış zaten bir de gazı çok rahatsız etmesin. Ağzından çıkarttırın ki bağırsaklara çok gaz geçmesin. Bası kolik bebekler rahatlamak içim sürekli emmek isteyebiliyor. Her seferinde emzirmem yerine kulağına ritmik bir şekilde şşşt şşşşt diye tekrarlayın bı da sakinleştiriyor. Ayrıca tabi yine çok sarsmadan omzunuzdayken hafifçe yaylanarak sakinleştirebilirsiniz. Benim bebeğim de kolikti, çok gazlıydı, inek sütü alerjisi ve hafif düzeyde reflüsü vardı. Çok şükür atlattık bu sıkıntıları uyku dersimiz kaldı sadece. Allah yardımcınız olsun. Sağlıkla mıtlulukla büyütün bebeğinizi.

Kolik bebekler icin laktozsuz mamalar oluyor ve phlipsin biberonlari onlari dene ve cocugu dike yakin bir pozisyonda tut bu lafar korkma bir sey olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…