• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğime Ek gıda

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Karsiliksiz sevgi

Bittim ben
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2015
860
428
103
Sevgili bayanlar
Bebeğim 5 bıçuk aylık olmak üzere doğduğumdan beri mamayla besleniyo zaten anne sütü alamadı şimdi kaşık mamalarına geçtik muhallebiler sebze meyve püreleri falan bu dönem kafam baya karışık ne yedirsem ne kadar yedirsem ne pişirsem nasıl pişirsem bide bizim yaramazın ağzında tutma huyu başladı çok gerginim çokkk.
Şimdi ben yarın bebek için alışverişe çıkacam ek gıda için bebeğe mama sebze meyve falan alacam siz neler öneriyorsunuz hangi mamaları mesela

Not ; bebeğim çok zayıf az beslendiği içinde idrarında kristaller var doktor sebebini az beslenmeye bağladı. Oğluma nasıl kilo aldırabilirim.

Not ; bebeğim çok zayıf az beslendiği içinde idrarında kristaller var doktor sebebini az beslenmeye bağladı. Oğluma nasıl kilo aldırabilirim.

Merhaba, bebeğiniz 6 aylık civarında olduğu zaman kahvaltıya başlayabilirsiniz. kahvaltı için az bir şey yumurta sarırsı, tereyağı pekmez peynir kullanabilrisiniz. tabi tuzsuz tereyağ e peynir de tuzsuz olacak. Öğlen güzel bir sebze çorbası. Onun içine de bir kaşık zeytin yağı katın. Ben genelde 3 çeşit sebze koyuyorum. akşam da muahllebi verin bence. Muhallebiler için artık bebek hangisini severse. Aptamil olur bebelac olur vs. aralarda da yoğort ve meyve püresi olabilir. Tbai bu benim dediklerimi kişiden kişiye göre değişir. Bunlar benim düzenim.
Bebeğinize pekmez, muz, gibi şeyler yedirirseniz kilo alır. Ama dikkat edin hr şeyin azı karar çoğu zarar.

Bu arada internette bir sürü çorba püre vs tarif var. Onlardan aklınıza eseniz yapın bence.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reha Artan, bebeklerde ek besine en erken 4, en geç 6 ay arasında başlanması gerektiğini belirterek, anne sütünü tamamlayıcı en iyi ek besinin sütle yapılmış tarhana çorbası olduğunu söylemişti ilgili haberi paylaşıyorum incelersiniz.ben 2 çocuguma 8. aydan sonra zaman zaman bebek tarhanası ile besledim.Özürlüler Vakfının tavsiye ettiği ve desteklediği gülümseten dükkan diye biryer var ordan bebek tarhanasını temin edip kullanıyorum.Hem katkısız ve dogal ve gelirleri Özürlüler vakfına gidiyor inceleyin isterseniz

Son düzenleyen: Moderatör:
Oğlum 4. Ayını dün doldurdu anne sütü kullanıyoruz ancak artık yetmiyor bende ne vermeliyim nasıl yapıcam bilmiyorum bana yardımcı olur mısunuz mama verdik ne kaşıkla ne de biberonla içmiyor bebelac ve aptamil verdik

Egenin dağ köyünde yabani incirlerden tamamen şekersiz incir reçeli almıştık. Gerçekten enfes tadı var. Herkese öneriyorum. Eskiden egenin dağ köylerinde yapılan reçellerin bugüne yansıması olduğunu söylediler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili bayanlar Bebeğim 5 bıçuk aylık olmak üzere doğduğumdan beri mamayla besleniyo zaten anne sütü alamadı şimdi kaşık mamalarına geçtik muhallebiler sebze meyve püreleri falan bu dönem kafam baya karışık ne yedirsem ne kadar yedirsem ne pişirsem nasıl pişirsem bide bizim yaramazın ağzında tutma huyu başladı çok gerginim çokkk. Şimdi ben yarın bebek için alışverişe çıkacam ek gıda için bebeğe mama sebze meyve falan alacam siz neler öneriyorsunuz hangi mamaları mesela

Oğlum 4. Ayını dün doldurdu anne sütü kullanıyoruz ancak artık yetmiyor bende ne vermeliyim nasıl yapıcam bilmiyorum bana yardımcı olur mısunuz mama verdik ne kaşıkla ne de biberonla içmiyor bebelac ve aptamil verdik

Bir de sma ve golden goat deneyin mama olarak
Ve hazır suyla yapmayı deneyin
Ek gıda sadece tamamlayıcıdır
Sütünüz yetmiyorsa muhakkak mama ana öğün olmalı
Ek gıdayı kademeli artırırsınız
Ve süt artırıcı olarak
Boza, malt içecekleri,bulgur,yeşillik,bol su öneririm

Benim oğlum da 8. Ayına yeni girdi
Benim de sütümün yetmediği zamanlar oldu
Çocuğunuzun açlıktan ağlaması ve sütünüzün yetmemesi ne kadar zor ve acı çok iyi biliyorum
Ben o dönemler birkaç mamadan sonra sma yı içirebilmiştim
Ama sürekli sütümü artırmaya çalıştım
Asla direk mamaya geçmedim
Oğlum da sağolsun çok çok zor içtiği için mamayı beni azmettirdi
Kendimi motive ettim
Ve süt artırıcı her ne olursa araştırdım ve çok şükür arttı
8.ayında, ek gıdayı henüz çok iyi benimseyememiş süt oburu oğluma yetiyorum

Yani demem o ki kendinizi çaresiz hissetmeyin
Ne zor şartlarda büyüyen bebekler var
Afrikada,savaşın ortasında,yoktukta ..
Allah korur ve muhakkak bir yol gösterir;)

Son düzenleme:
merhaba, benim bebeğim de 5 buçuk aylık. ek mamaya geçeceğiz. benim kafamı karıştıran kahvaltıyı nasıl vereceğim. yumurtanın sarısı az pişmiş mi olacak yoksa çok pişmiş mi? içine başka neler koyabilirim? tecrübeli anneler yadım lütfen...

Back
X