Doğuma Hazırlık bebegime ismail ismini koycagım.?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sendemikayboldun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2011
108
0
66
K.K.T.C.
öncelik le bu yazımı okucak arkadaslara tsk ediyorum .
selam .
ben suan 22 haftalık gebeyim ve isim stresi diye bilirim bebegimin cinsiyetini 11 haftalıkken ögrendim ve erkek bebegim tabı cinsiyet ögrenınce hemen herkez isim söyluyor falan filan neyse gelelim konumuza eşim 12 haftalık gebeyken ruyasında ismail ismini göruyor aslında ben ilk bebegime ismail ismini koymak istemıyorum ama ruyada görulmus mecbur gibi hissediyorum kendimi ruyada görulen ismi koymak veya koymamak bebegımı etkılermı bunu cok merak ediyorum ben bebegıme daha moderm isim koymak istiyordum aslında ilk bıde bayagı zahmetlı bır gebelık donemındeyim ama 2 cı ismı ben karar verecegım isim onerilerinizi ala bilirmiyim cok saolun

canım ben de bekarken bile bu işlere biraz kızardım açıkçası, benm kuzenimin çocuğuna yusuf hamza ismini koydular (güzel isimler ancak biraz eski oldukları için kullanım açısından sıkıntı oluyor bence. isim etiket gibi bir şey ne yazık ki. ) dedesi hacı ve rüyasında gördü.

bu tür şeyler çok normal çünkü herkes isim vermeyi düşünerek uyuyor ve bilinçaltı tabi ki rüyasına giriyor. inanç temelini bilemem müftüye falan danışırsan daha hayırlı bir cevap alırsın ama dini bir temeli de yoksa mantıklı değil bence

Ahirette insanlar babalarının ve kendilerinin ismiyle çağırılacak,
Hem isim konusunda çok dikkatli olmalıyız çünkü çocuğun anne baba üzerindeki
3hakkından biride güzel ve anlamlı îsim koymaları.
Yani benim adım tuğçe eşimin Turgay 2side anlamsız..ama sırf etîket için çocuğuma da saçma ama modern bi isim verip hakkına giremem açıkcası..
Bide İsmail ismi gerçekten çok güzel İsmail as kıssalarını okduysanız eğer ibrahim as onu Allah istediği için kurban edeceğini söylediğinde cevabı " eğer Allah emrettiyse yap şüphesiz beni sabredenlerden bulacaksın" olmuştur.gerçekten büyük bi teslimiyet söz konusu ki ismail ismîni koyarken niyetinizi îsmail as ahlaklı bi evlat olarak belirlerseniz aynı teslimiyetî görürsünüz inşaallah
tabi illa ki İsmail koyun demeyeceğim ama manalı bi isim koyun îsterim.
Gerçekten isim etiketse neden çocuğunuz da kendisi gibî dini ismi olan insanlarla birliktelîk kurmasın

ruyada gorulen ismi koyucaz diye bir kural yoktur sanırım ki benim ruyalarım sacma sapandır Allah bilir ne gorurum ben kendinizi mecbur hisetmeyin cocugunuza gercekten begendiginiz sevdiginiz bir isim koyun

Son düzenleme:

canım İsmail güzel bir isim anlamı çok güzel bence çağa uygun ama anlamsız bir isim koyacağınıza anlamlı ve bazılarının deyimiyle eski bir ismi tercih ederim.biz de bebek düşünüyoruz Allah nasip ederse ve erkek olursa kayınbabamın ismi olan İsmail koyacağız:)yanına bir isim daha koyabilirsin ben İSMAİL ERDEM koyacağım Allah kısmet ederse İsmail ömer,ismail efe gibi seçenekler olabilir:)

tuğçe anlamlı insan kendi isminin anlamını araştırmaz mı hiç? benim kütüphane kütüphane gezmişliğim var sırf bu yüzden.

benim adım da tuğçe, orada burada ay perisi falan deniyor ama alakası yok. %100 Türkçe bir isim "tuğ almış ece" anlamında. "tuğ almak" zafer kazanmak demektir. elbette ki, düzgün isimler koymalı anne baba ama tutup da kur'an'da geçiyor diye aleyna ismini koyanlara(isim olarak bir anlamı yoktur), kıçlarından havalı isim uyduranlara, yabancı isimlerden uyarlama yapanlara (delfin koymuş biri mesela ingilizce dolphin yani yunus demek, anlamı var ama içi boş çocuğuna yunus demenin bir manası yok bence).

peygamber efendimiz (S.A.V.) bu konuda hadisleri var, "cenk ismini koymayın" buyurmuş çünkü kişi ismi ile yaşar savaşarak yaşamayı öğütleyen bir isim istediği kadar anlamlı olsun. istediği kadar Kur'an da geçsin.

Bende rüyada görülen ismin bebeğe koyulması gerektiğine inanmıyorum... bence herkesin başına gelen sıradan bir durum yani bu özel bir mesaj anlamına geldiğini düşünmüyorum tamamen bilinçaltına dayalı bir durum insan ne düşünürse rüyasında da onunla meşgul olurmuş bende oğlumda ve kızımda rüyamda isim verildi ama son derece anlamsız kürtçe bir isimdi kaldıki kürt falan değiliz Egeliyiz eşime söyleyince asla bu isimleri koymam çocuklarıma demişti bende koyacak değildim zaten

bende 20 haftalık hamileyim ve oğlum olucak kayınpederimin ismi ismail bizde ismail ismini koyucağız Allah nasip ederse işallah yanına ama bir isim daha düşünüyoruz ben 2. isim olarak ÇINAR ismini çok beğeniyorum ama eşim sıcak bakmıyor hoşuna gitmiyor ne o öyle ağaç diyor :)) ve durali ismide olabilir İsmail Durali -- İsmail çınar nasıl sizce?

Araştırmadığımı kim söyledi ? Bakın bin tane tuğçeye anlam bulunmuş ama hangisi gerçek bilinmiyor bile.. Yani bi anlamı var mı emin olunmadan koymak niye??
Ben Kur'an da geçen isim konulsun demiyorum anlamlı olsun yeterli sonra çocuklar bizim gibi ktphane kütüphane gezmesin ismine anlam bulmak için..

Bukadar güzel bir isim için nekadarda boşuna üzülmüşsun be ablacim. Okurken karamsarliga dustup....ki ikinci ismi koyma fırsatın varken. Moderen :) Üzüldüm açıkçası hayatta.ne sıkıntılar var.. kötü bir isim olsa arkanda olurdum.. ama ismail ya . .. keşke Bukadar sevmediğin bu güzel ismi vermeseler bebeğine dicem ama derken minigin aklima geliyor nasip olursa güzel olur bu isim ona diyorum...içinize sinecek bir isim bulursunuz inşallah... Rabbim sağlıkla kucaginiza almayı nasip etsin inşallah...bizede..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…