Bebek Beslenmesi Bebeğime istediğim gibi annelik yapamıyorum !!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Melekmelegimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
750
294
53
34
merhabalar benim derdim 15 gün önce doğum yaptım ve kayınvalidem herşeyime karışıyor istediği gibi bebeğimin kıyafetlerini odasından seçip giydiriyor ve bana üzerini değiştirme diye öğüt veriyor kundak yapıyor sımsıkı yavrumu açma kundağı falan diyor buğüne kdr hep birlikte yıkadık banyosunu yaptırdık bugünde ben tek başıma yıkiim dedim bişeyleri tek yapim sonuçta tecrübesiz değilim kız kardeşimede hep ben baktım banyosunu falan yaptırırdım bebekliğinde kendime güvenip aldırdım eşimede resmini attım babası bak banyo yaptık diye oda annesine atmış resmi kv dem beni arayıp fırça attı bildiğiniz neden yıkadııın diye bişey olsa falan ben gelince aldırırdık Diye sanki ben dikkat etmiyorum bildiğiniz azarladı herşeyime karışıyor sanki bana emanet ettikleri kendi cocukları altını açıyo değiştiriyo doğumdan beri sürekli bizdeler kayınpederimde dahil yürümekte zorlandığım zamanlarda bizdeydi haliyle çekiniyordum sükür ağrım falan kalmadı tek yapabiliyorum ama karışıyor yok kafasını bi tülbentle bağlayalım yok banyodan sonra bebeğin boyu uzun olsun bacaklarından tutup sırkalıyor kafayı yicem...

Yumuşak yüzlü davranmaya devam ederseniz böyle gider ne yazik ki. Ben açık açık konusup bebeğimi kendi bebegi gibi sahiplenmesinden rahatsız olduğumu, annesi olarak tüm bakimini tek başıma yapabilecegimi söylerdim.

Konuşmakta zorlanıyorsaniz araya eşinizi sokun. Eşiniz klasik annesine a diyemeyen biri ise yavaş yavaş surat asmaya ve inatla kayinvalideniz yokken banyo yaptırmaya, onun giydirdiklerini kimi zaman islatip, kimi zaman süt lekesi yapip, kimi zaman terlemis, kimi zaman yakismamis gibi bahanelerle cikarip begendiginizi giydirin, çok yakıştı diyerek sesli sesli sevin bebeğinizi. Bu durumlardan cani sıkılıp size satasacak ya da sitem edecek olursa bebeginizi hoplata seve ben onun annesiyim babaannesinden çok dusunurum değil mi annecim gibi gülerek şakayla verin cevabını. Bundan da anlayan bir tür değilse sert olun, giydirmeye niyet ederse bebeği elinden alın siz giydirin, yıkamak isterse dün yikadim, bugün yıkamak istemiyorum ya da ben yalnız yikamaya alışmaya çalışıyorum yarın yıkarım gibi net bahane uydurun. Bundan sonrasını ben hallederim, kendimi iyi hissediyorum buralara kadar yorulmayin biz size geliriz el öpmeye gibi bir şey soyleyip ayagini evden kesin. Yada ailenizden birini davet edin, annem gelmek istiyor bir süre onunla bakarız, kardesimden de zaten tecrubeliyim annem gidince yalnız bakarım yalnizligi özledim gibi bir şey söyleyebilirsiniz. O da ise yaramazsa halden anlayan bir es dosta acilip yazdiklarinizi aynen anlatip onu araya sokun, o uyarsin kayinvalideyi. Hicbiri ise yaramiyorsa cinnet getirin, kırın dökün.

Olası tüm seçenekler bunlar, hiçbiri sizin için uygun değilse kayinvalidenizin kendi kendine akıl edip ailenize saygi duyma karari almasini beklemeniz gerek.

Tskr ederim cok guzel yazmışsınız az önce eşimin msjına denk geldim görümcemle yazışmasını eşime öğlenki banyodan sonraki resmini atmıştım oda kız kardeşine gondermiş benim oğlum banyo yaptı diye ne yapmaya çalışıo bu yazmış benden için eşimde gayet guzel yaptırmış banyosunu yazmış oda guzel yaptırması onemli değil hadi kolu çıksaydı yazmış :)) eşimde niye salakmı yazmış :)) kv dem bacaklarından tutup banyosu bittiğinde boyu uzun olsun diye sırkaladı ona gelince kimse bişey demiyo benim normal banyo yaptırmam sorun oldu..gayette cok guzel yıkadım galiba kıskançlık yaptıkları..evet dediğiniz gibi asla onun bıraktığı gibi bebeğimi bırakmıyprum ya değiştiriyorum zatende bağladığı bezden idrarı kaçıyo cocuğumun nasıl bağlıyorsa artık..eşim ailesine cok düşkün inanılmaz derecede hemde ama kendisine dedim gelsinler istediği gibi doyasıya sevsin ama lütfen bana onu yapma bunu yapma demesin kıyamam oda iki arada kalıyo ama görüyo annesine geçenlerde elin çok ağır bebeğe karşı dedi veya bebeği sırkalama banyoda diye kızdı..en sonunda cinnet geçiricem gibi :)) burnunu yüzünü elliyorlar üşüyormu diye işten gelip cocuğu sevmek için uyandırıyorlar huzursuz oluyo sonra kv dem biraz fazla arsız kendi dediği olucak hep..evet fazla yumuşak yüzlüyüm dilimin ucundayken soyleyemiyorum ama olmicak boyle sonunda inşallah dargınlık olmaz cünkü her an patlayabilirim

Bnm kardesim de 20gnonce dogum ypti. Ayni onun kv si gibi hatta bi iki kere dayanamadm laf soyledim . ben gittiktn snra krdesime demis ki ablan kucaga alistirdi bebegi oysaki kendi uyuyoken hep kucaga alkyodu. Neyse bnde soyledm kardesime laf soylemeyi ogren yoksa kendi borusunu otturur cocuk senin kmse ben dahil karisamayiz bakimina dedim. Birazbiraz konusyo neyse ki .ve benm krdesm varya agzini acamazdi aslaaa. sende cnm konusmayi ogrenmen lazm sessiz kaldgn surece kmse senin hkkini koruyamaz . yerinegore lafini soyliceksn oyle orda havale gecirmeye hakkiyok cocugu yikadin die. Allah hayirli omurler nasib etsunsaglikla buyut cocugunu :) darisi tum istyeneolsn insallah .

Amin allah razı olsun aynen bende malesef oyleyim bişey diyemiyorum ve cok emri vakili konuşuyo bezini getir onu getir ve hiç sevmediğim uslupla banyo yaptıralım dedi yine 2 gün once aksamın 11 inde anne ben yarın yıkicam dedim video çekmemi istedi benden gorucekmiş nasıl yıkafıgımı :))) bende çekmedim arıyo beni dün hani video diye bende ninni açtım ondan cekmedim dedim artk oyle boyle geçistiricem ve aksam işten geliyorlar uyuyan cocugumu uyandırıyorlar sevmek icin deli oluyorum artık alınırmı naparsa yapsın lafımı esirgemicem

Supersin. Konus lafini esirgeme bu cocuk senin sakin unutma bak kardesim sayemde konusuyo artik icine de atmiyo.sende sakin icine atma guzellkle tabiki konus kavga etme .
Uyandurma konusuna bisey diyemiyorum. Haklisin ama birak sevsinler uyandirsinlar. Napalim onuda gormezden gel . br iki kere soyleuyandirmasanz iyi olr ama baktn olck gibi degil sevsinler. Yeter ki senin cocuk bakimina karismasinlar.

Evet dediğin gibi bazı seyleri görmezden gelmem lazım yoksa gıcıklaşıyorum ne yapsalar batıyor bu lohusalık döneminde eşimlede küsüştük dün begefendi çıkıcakmış gece 5 te gelicekmiş eve zorla eve çagırdım gelmiyordu baya tartıştık anladımki onun gozunde cok değersizim sarfettiği sözler cok üzdü beni cocuğumu ağlayarak emzirdim ve abisi sinirlenip eşimi bırakmadım alkol masalarında diye o kızı birdaha dışarıya çıkarmicaksın gezdirmiceksin parka dahi goturmicrksin dedi ve eşim tepkisizdi beni hiçbir zaman korumadı bu beni dahada yaraladı ne yani alkol içmesine mekanlara gitmesine tmm deseydim iyimi olucaktım oyle yanlız hissediyorumki kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…