Yumuşak yüzlü davranmaya devam ederseniz böyle gider ne yazik ki. Ben açık açık konusup bebeğimi kendi bebegi gibi sahiplenmesinden rahatsız olduğumu, annesi olarak tüm bakimini tek başıma yapabilecegimi söylerdim.
Konuşmakta zorlanıyorsaniz araya eşinizi sokun. Eşiniz klasik annesine a diyemeyen biri ise yavaş yavaş surat asmaya ve inatla kayinvalideniz yokken banyo yaptırmaya, onun giydirdiklerini kimi zaman islatip, kimi zaman süt lekesi yapip, kimi zaman terlemis, kimi zaman yakismamis gibi bahanelerle cikarip begendiginizi giydirin, çok yakıştı diyerek sesli sesli sevin bebeğinizi. Bu durumlardan cani sıkılıp size satasacak ya da sitem edecek olursa bebeginizi hoplata seve ben onun annesiyim babaannesinden çok dusunurum değil mi annecim gibi gülerek şakayla verin cevabını. Bundan da anlayan bir tür değilse sert olun, giydirmeye niyet ederse bebeği elinden alın siz giydirin, yıkamak isterse dün yikadim, bugün yıkamak istemiyorum ya da ben yalnız yikamaya alışmaya çalışıyorum yarın yıkarım gibi net bahane uydurun. Bundan sonrasını ben hallederim, kendimi iyi hissediyorum buralara kadar yorulmayin biz size geliriz el öpmeye gibi bir şey soyleyip ayagini evden kesin. Yada ailenizden birini davet edin, annem gelmek istiyor bir süre onunla bakarız, kardesimden de zaten tecrubeliyim annem gidince yalnız bakarım yalnizligi özledim gibi bir şey söyleyebilirsiniz. O da ise yaramazsa halden anlayan bir es dosta acilip yazdiklarinizi aynen anlatip onu araya sokun, o uyarsin kayinvalideyi. Hicbiri ise yaramiyorsa cinnet getirin, kırın dökün.
Olası tüm seçenekler bunlar, hiçbiri sizin için uygun değilse kayinvalidenizin kendi kendine akıl edip ailenize saygi duyma karari almasini beklemeniz gerek.