Bebeğime kayınvalidem bakıyor...

iyilikmelegim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
131
0
46
Diğer
herkese selamlar.eşim askerde ve 4,5 ay sonra dönecek.kızım 2 yaşında ve kayınvalidem bakıyor.bizim için memleketinden kalkıp geldi sağolsun,bizi yalnız bırakmadı.bakıcılar çocuklara neeler neler yapıyor görüyoruz.bu devirde zor.ama kayınvalidem de sağolsun ben işten dönene kadara yarım gün bakıyor sonra nerdeyse elini sürmüyor.zaten yorgun argın dönmüşüm kızımda sabahtan beri sıkıldığı için beni 1 sn bırakmıyor.kayınvalidem saat 2 gibi tv başına bir geçiyor esra erol bitiyor zuhal topal baaşlıyor,o evlilik programı senin bu benim,arkasına deniz yıldızı başlıyor,o bitiyor her akşam 3 sa dizi...kısacası ben tv izlemesini istemezken çocuğumun sabahtan akşama kadar tv açık.kızım çok sıkılıyor baby tv izlemek istiyor,"başka bebek aaaaç diye yalvarıyor bize,ona kızıyor bıktım senin başka bebeğinden diye :43:ve dikkat dağınıklığı oloacak diye korkuyorum kızımda aşırı tv den dolayı.annem çok ilgileniyordu geçen seni çocuğuma çok şey öğretiyordu ve beslenmesine çok dikkat ediyordu.bu sene çocukta benim çabam dışında çok gelişme yok.aksine yeni konuşmaya başlamışken diksiyonunu bie bozdu.saçma sapan kelimeler kullanıyor.sabah uykum kaçtı,yapabilecek hiçbir şeyim yok mecburen bu 4 ay böyle geçecek.inşallah çok etkilenmez kuzum.bide sabah geç kaldırıyor sonra 5 e kadar uyumuyor kuzum e 5 te uyuyuncada 7 de uyanıyor gece 12 de 1 de uyuyor sonra.tabi kaynanacım diziler biter bitmez tv yi kapatıp haadi ben yatayım artık dediği ve gittiği için ben çocukla 1 e kadar oturuyorum.sabah 6,5 ta kalkıyorum.kaç kere anlatmaya çalıştım derdimi ama başarılı olamadım.anlamamak işine geliyor.oğlu gelincede bir ilgi bir ilgi hepimize karşı anlatamam.art niyet demiyim ama kendini yormuyor keyfine bakıyor bencillik yapıyor biraz.belki haklı sonuçta bizi bakıcı eline bırakmadı,belki fazla şey bekliyorumdur ne dersiniz?benmi abartıyorum?ben çocuk istemiyorum bundan sonra büyütmek çooook zor.seneye 2,5 olacak dönem başladığında kreşe vermeyi düşünüyorum.ikinciyide düşünmüyorum ama eşim illaki kardeşi olsun istiyor.sizce ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım ne düşünmeliyim????oh ya rahatladım paylaşınca çünkü eşime bişey anlatamıyorum çok iyiyiz deyip geçiyorum mecburen.uzun oldu ama okuyanlara teşekkürler...

Son düzenleme:
valla çalışan anneler için çok zor canım bebek bakımı, bence küçük eski model tvlerden alabilirsiniz başka bi odaya, ucuz onlar, orda hem bebekle ilgilenirsin hem bebeğinde baby tv yi seyreder, kaynanda raht rahat izler tv programlarını, çocuğa bi zararı yoksa kaynanın psikolojik olarak, bence daha fazlasını isteme, güzel baksın, üzmesin sen gelene kadar yeter

BENİMDE ABLAM ÇALIŞIYOR ,eşinden ayrı olduğu için beraber yaşıyoruz gerçekten çok zor durumunuz bende yaşıyorum evde.
seni çok ii anlıyorum annem çk güzel bişekilde bakıyor ve yeri geliyor bıkıyor.ablamda baya zorlanıyor bu uyku probleminde
ama yinede kayınvalideniz bakıyor ya birde bakmadığınız düşünsenize.
sonuçta kayınvalidelerin geneli öle.malesef senin yapacağın sabretmek ve eve gelince çocuğunla güzelce ilgilenmen odanıza kçk tv alıp çocuğunuzun izlemesini sağlamanız.

valla çalışan anneler için çok zor canım bebek bakımı, bence küçük eski model tvlerden alabilirsiniz başka bi odaya, ucuz onlar, orda hem bebekle ilgilenirsin hem bebeğinde baby tv yi seyreder, kaynanda raht rahat izler tv programlarını, çocuğa bi zararı yoksa kaynanın psikolojik olarak, bence daha fazlasını isteme, güzel baksın, üzmesin sen gelene kadar yeter

benimde aynı şey geçiyor aklımdan tv almak.ama asıl sorun yorgunluk biraz da.hergün 5 saatlik uykuyla akşama kadar çok yoğun tempodayım:(hadi onu da geçtim kızım hiçbir şey öğrenemiyor.seneye kreş için çokmu erken yoksa 1 sene daha böyle gitsinmi?ne dersiniz?

benimde aynı şey geçiyor aklımdan tv almak.ama asıl sorun yorgunluk biraz da.hergün 5 saatlik uykuyla akşama kadar çok yoğun tempodayım:(hadi onu da geçtim kızım hiçbir şey öğrenemiyor.seneye kreş için çokmu erken yoksa 1 sene daha böyle gitsinmi?ne dersiniz?

canım bana sorarsan 3 yaşını dolu dolu doldurmadan kreşe verme,
zaten 3 yaşını tam doldurunca devletin anaokulları alıyor, güzelde bi öğretmen bulursun
bişey öğrenmemesine katlanacaksın artık, yeter ki güzel baksın
sonuçta eski nesil, kendi bebeklerine ne öğretmişlerki torunlarına öğretsinler, değişmezler bu yaştan sonra, yorgunluğa katlancan artık bi süre...

çok sıkma canını
sonuçta geçici bir durum
benim kızımada k.validem bakıyor saolsun
binlerce kere
evlilik programı seyrediyor bizim babaannemizde
ama öğle uykusuna denk geldiği için çok seyredemiyordur
benimde kızım 22 aylık
baby tv isteyince kimse önünde duramadığı için açıyor:))
saolsun üzmez ama açar
bizde gece geç yatıyoruz ve tam zamanlı çalışıyorum ben
eve gidene dek 7 oluyor
bende gece 1-2 ye kadar kızımlayım
boşver sağlığı yerinde olsun sen ona faydalı şeyler öğretirsin
tv çok iyi bir çözüm
bizim babaannemiz akşamları kendi odasına kaçar dizileri için:))

dimi bencede tv almam lazım içerde izlesin tv sini bizde oyun oynayalım kuzumla :)ay valla benim bile beynim sulandı artık tv izlemekten.kuzumu kurtarmam lazım hemen.

benim kızımda 22 aylık,eylülde 2,5 olacak tam.önceden 3 yaşında bile vermem derdim kreşe ama evde tv izleyeceğine yarım gün arkadaşlarıyla oynasın en azından diyorum.yanlışmı düşünüyorum :44:

benim kızımda 22 aylık,eylülde 2,5 olacak tam.önceden 3 yaşında bile vermem derdim kreşe ama evde tv izleyeceğine yarım gün arkadaşlarıyla oynasın en azından diyorum.yanlışmı düşünüyorum :44:

bence dolu dolu 3 yaına girince verin kızınızı kreşe.
4.5 ay sonra eşinizde geliyor yani.

merhaba iyilikmeleği,

gerçekten zor bir durum ama bencede 3yaşına gelmesini bekle.zaten fazlada kalmamış.o zamana kadar idare etcen artık arkadaşlarında dediği gibi.kayınvalidenle tekrar konuşmayı dene istersen güzel bi dille herşeyi en ince noktasına kadar izah et.

birde ben bişey sorucam konuyla bi ilgisi yok kusuruma bakma ama,bu baby tv uydu kanalımı?ben bulamıyorum.eğer uydu kanalıysa frekansını bilen varsa yazabilir mi rica etsem.?:26:

normalde kayınvalidemle aram pek iyi değildir
çalışmıyorum Allah izin verirse kendim büyütecegim.
ama çalışsam kayınvalidem baksa inan şükür ederdim
çünkü şu bakıcı olayları çok üzücü
Allahım çalışan annelere yardım etsin karşılarına iyi
vicdanlı insanlar çıkarsın inş.

bence de tv alman en mantıklısı olacaktır.
baby tv yi açıp çocuğunla güzel vakitler geçirebilirsin.
tv yi onunla beraber seyretmeni öneririm ona katılmanı şöyle oldu böyle oldu değil mi diye sormanı tavsiye ederim
benim oğlum da baby tv den çok şeyler öğrendi hep beraber izlerdik
3 yaşında kreşe başladı ve çok memnunum kreşten 1 yıldır da gidiyor

valla benim de kızıma babannesi bakıyor kendi evlerinde, hep evlilik programı seyrediyorlar ne anlıyolar bilmiyorum. söylüyorum şunları açmayın çocuğun yanında diye ama hiiiiiçç kime diyorsun. büyük benim kızım okuldan sonra gidiyo oraya işte maddi imkanım kısıtlı o yüzden etüde veremedim bu sene. aslında herkes rtüke şikayet maili atsın aklınızdayken ben öyle yapıyorum kötü bişey görürsem. saçlarım diken diken oluyo oraya gidipte o programları görünce :47:

Back
X