Bebek Beslenmesi Bebeğime nasıl kilo aldırabilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ridak42

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
266
195
103
38
Merhaba arkadaşlar, oğlum dokuz buçuk aylık ve maalesef inek sütü alerjimiz var. Alerjili bebeklerin kilo alımı normale göre biraz geride kalabiliyormuş. Dün gittiğimiz doktor kontrolünde kilosunun tam sınırda olduğunu gelecek ay kilo alımı olmazsa vitamin desteğine başlayacağını söyledi. Ben hergün sabahları tam buğday unuyla muhallebi ya da hazır kahvaltı mamaları hazırlıyorum içine yumurta, pekmez, ceviz, fındık , meyve püreleri koyarak çeşitlendiriyorum. Öğlen çeşitli meyveler veriyorum akşam da kendi yediğimiz yemekten yediriyorum. Gece yatmadan önce de özel maması var biberonla onu veriyorum. Tabi ki sık sık emziriyorum da. Başka neler yapabilirim? Ya da ayına göre yeterli mi yedirdiklerim? Bir de kilo alımının artması için neler önerirsiniz?

Anaam çok yedirme yazık günah onun miğdesi neki daha vitamin takviyesi iyi olucaktır.

Doktoru zayıf mı dedi?:KK46:

Gayet iyi besliyorsunuz. . :kk77:

Yerim ben onu. .:KK36:

Doktorlarin bebekler konusunda her dedigine inanmiyorum siz de inanmayin, yedirdikleriniz gayet yeterli , doktorunuzu degistirin sacmalayanlara da kulak asmayin

Vitamin takviyesi pazarlama taktigi...dr lar yazdiklari ilac başından para aliyolar...ne gerek var kilosuz olsun kilo cokmu iyi birsey...sagligi yerindeyse

İnan ben senin geçirdiklerini yarısını bile yedirmiyorum ve çalıştığım için çok düzenli emziremiyorum da yediklerinde bakılacak olursa aslında kilo almaması söz konusu olamaz gibi geliyor bana.

Kilolu bebek = saglikli bebek demek degildir , tam aksine gunumuzun hastaligi obezite tehlikesi altinda olmadiginiz icin sevinmelisiniz ;)
Ekstra sebze -meyve yedirmenizi tavsiye ederim ,

Kilosu çok mu düşük? Boyu nasıl? Boyu uzuyorsa vitaminleride gereksiz buluyorum. Çocuğun yapısı öyle demekki. Gayet iyi yiyor bence

Pirinc unlu mamalar kilo yapar ama bu kilonun bebeginizin gelisimi uzerinde bi etkisi olmaz. extra kabizlik sikayeyini de beraberinde getirir

Merhaba arkadaşlar, oğlum dokuz buçuk aylık ve maalesef inek sütü alerjimiz var. Alerjili bebeklerin kilo alımı normale göre biraz geride kalabiliyormuş. Dün gittiğimiz doktor kontrolünde kilosunun tam sınırda olduğunu gelecek ay kilo alımı olmazsa vitamin desteğine başlayacağını söyledi. Ben hergün sabahları tam buğday unuyla muhallebi ya da hazır kahvaltı mamaları hazırlıyorum içine yumurta, pekmez, ceviz, fındık , meyve püreleri koyarak çeşitlendiriyorum. Öğlen çeşitli meyveler veriyorum akşam da kendi yediğimiz yemekten yediriyorum. Gece yatmadan önce de özel maması var biberonla onu veriyorum. Tabi ki sık sık emziriyorum da. Başka neler yapabilirim? Ya da ayına göre yeterli mi yedirdiklerim? Bir de kilo alımının artması için neler önerirsiniz?

Bence beslenmesi gayet güzel görünüyor. Ayrıca bebeğin kilo almasından çok sağlıklı beslenip beslenmediği önemli. Siz gayet güzel vitamin protein vs.veriyorsunuz.benim bir arkadaşımın bebeği 6 aylık diğeri 7,5 aylık ama 6 aylık olanın kilosu 1 kilo daha fazla. ama diğer bebek de çok sağlıklı maşallah. Kiloya değil de sağlıklı olup olmadığına bakın bence.

1 bucuk yasina kadar anne sutune devam edin derim ben. Inek sutune gerek yok zaten anne sutu alirkan, bebegim inek sutune alerjisi var diye stres yapmayin.
Egerki sorun varsa gidada var, istahsizmi bebeginiz?

Ama emzirmeyi biraktiginizda sorun yarata bilir. Sut enerji verir, protein verir, kalsiyum verir bebeklerin buyumesindeki en buyuk etkendir bu. Benim kiz kardesimede inek sutu alerjisi teshisi koydular. Bugun kapsul satin aldi inek sutunun verdigi rahatsizlarina ozel. Cunku kilodan dusmustu karin agrilarindan; sut yasak,peynir yasak, yogurt yasak, tereyag iceren urunler yasak, hamur isleri yasak( icerisinde sut var). Hal boyle olunca bilincsizce yemesinden dolayi saatlerce kivrandi her gun agridan, yemeden icmeden korktu. Care olarak bu kapsulu buldu.Acaba cocugnuzda bi yuzdenmi yemeyi sevmiyor? Agri sizi oldugu icinmi?

Kapsul dedigim; inet sutu iceren gidalari yemeden once kapsul iciyosun ve agri siziyi engelliyor. Bilmiyorum tabi bebekler icin olani varmidir o kapsulun. Ama herkes cok faydasini gormus. Kardesim bugun kullanmaya basladi. Kapsulu yutamaz bebegim diye dusunmeye gerek yok kapsulu serpe biliyosun gidaya, ayni erki yapiyor. Ama dedigim gibi bebeklere ozeli varmidir bilmiyorum. Ilacin ismi disolact.

Not:doktora danisin bu ilaci dusunurken, inek sutunde 2 farkli alerji turu vardir. Bebeginizinki hangii alerji bilmiyorum.

Alerji dışında bir problemimiz yok Allah'a şükür kan değerlerimiz herşeyimiz iyi gayet sağlıklı bebeğim. Zaten gerek eşimin ailesi olsun gerek başka sokakta orda burda gördüğüm bazı insanlar oğlumun zayıf olduğunu, aa niye böyle küçük dedikleri oluyordu ne kadar sinir olsamda cevap bile vermiyordum çünkü gayet sağlıklı benim oğlum. 74 cm boyu ve nerdeyse 9 kilo çok kilo demek sağlık göstergesi değil kesinlikle bunu biliyorum. Ama doktor şuam sınırda diyince korktum şuam olmasa bile geri de kalıcak yani normalin gerisinde kalacak diye

Oyüzden sizlere danışmak istedim hani günlük yedirdiklerim yeterli mi diye. Süt zaten içmeyecek ama içinde süt yoğurt tereyağı aklınıza gelecek olan ne varsa süte dair ne ben (emzirsiğim için) ne de oğlum yiyemiyoruz e Buda etkiliyor tabi ki.

Oyüzden sizlere danışmak istedim hani günlük yedirdiklerim yeterli mi diye. Süt zaten içmeyecek ama içinde süt yoğurt tereyağı aklınıza gelecek olan ne varsa süte dair ne ben (emzirsiğim için) ne de oğlum yiyemiyoruz e Buda etkiliyor tabi ki.
çocuğunuzun kilosu da boyu da gayet iyi 9 . aya 9 kilo 74 cm çok iyi daha ne olacaktı.o zaman çevremdeki insanlar kendini köprüden atsın.Ablam çocuk doktoru.yeğenim 9 aylıkken 7 600 filandı:))) hiçbir sorunu da yok aksine zehir gibi bir zekası var siz anne sütünü bol vermeye gayret edin bir de maşallah bebeğinizin yemesi de çok güzel çevreden herkes her şeyi söyler kilolu olsa obez, zayıf olsa çiroz bakımsız:)))) Yav he heee deyin geçin

Back
X