- 17 Nisan 2019
- 2.769
- 2.939
- 133
- Konu Sahibi audrey2016
Merhaba, sürekli eşinizin ve ailenizin iyi özelliklerinden bahsediyorsunuz bu iyiliklerin altında ezilip sıkışıp kalıyorsunuz ve bu da sizde baskıya neden oluyor. Depresyonun temel duygusuda burda başlıyor tam olarak.. Öncelikle açık olun dürüst olun kendinize karşı etrafınızdakilere karşı. Sürekli ben neden böyle oldum eşim böyle iyiyken ailem şöyleyken etrafta şunları yaşayan varken demeyi bırakın. Kendi üzerinizde kendinizin kurduğu bu baskıyı kaldırın. Eşinizle konuşun bebeğimizle ilgili kaygılarım var biraz endişeleniyorum iyi bir anne olacak mıyım onu hakediyor muyum vs vs şeklinde kırmadan.. direk istemiyorum demeyin ki zaten istemiyor değilsiniz hissettiğiniz şey bu çıkmaz. Beyniniz sizinle oynuyor bu çıkmazdan kurtuluşun tek yolu bebekten kurtulmak gibi bir yol çiziyor. Oysaki öyle değil. Elinize kağıt kalem alın bebekten önceki hayatınız ve olası sonrası hayatınız yazın fikirlerinizi dürüstçe. Biraz gözlerinizi kapatın hayal kurun bebeğinizi ilk gördüğünü an, kokusunu hissettiğiniz an, size gülümsediği ilk an, size sarıldığı anne dediği an vs vs. Biraz kendinize ve bebeğinize zaman verin. 9 ay gebelik süreci bizim bedenimizi hazırladığı kadar ruhumuzuda hazırlamamız için var olan bir süreç. Hiç bir şey nedensiz yere öylesine gerçekleşmedi hayatımızda ve öylede devam edecek.. Her şey daha iyi olacak kendinize ve içinizde ki sevginin gücüne inanın. Bu arada hem bir anne adayı hem de bir psikoloğum bir şeye ihtiyacınız olursa bana yazabilirsiniz. Sevgiyle kalınIlk soyledıgımde o kadar zor bır evreden gectıkkı anlatamam tekrar yapamam ne dıyecek aldıralım mı dıyecek 23 haftalık hamıleyım artık ıstedıgımı sanıyor yıkamam tekrar hayallerını eskısı gıbı mutsuz olmasını saglarsam olurum uzuntumden zaten dusunduklerımden dolayı yeterı kadar kahroluyorum onuda katamam bu sacmalıgıma bılmem cozum değıl değıl tabıkıde farkında olmam cozum en azından fıkır alıyorum dua alıyorum burdan hastaneye gıtsem sadece konusma ılac alamam burda kımseden gormedıgım destegı goruyorum en azından rahatlıyorum aklıma gelmeyen seylerı dusunebılıyorum herseyden once kendımı ıyı hıssedıyorum ıyı bırı olmak ıcın cabalıyorum...