• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi iyileştiremiyorum

berrak_87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
307
35
0
Ankara
Kızlar bu gün 3. gün ve bebeğimin ateşi düşmüyor bir türlü.
Dün doktora götürdüm kullandığım ilaçlara devam etmemi söyledi gönderdi.
calpol ve dolven şurubu dönüşümlü olarak veriyorum
paronax fitilde koyuyorum.
ama boğaz iltihabı geçmiyor bir türlü.
doktor bir antibiyotik verdi gönderdi ama bütün gece uyumadı bebeğim :14:
Ya napıcamı şaşırdım burda bir ara bademcik için siyah turp filan yapın çocuğunuza demişlerdi
ama o yazıyıda bulamadım.
Yarın başka bir doktora götürcem ama bugün ne yapabilirim evde.
ağzının içi ve boğazı yüksek ateşten dolayı kırmızı beyaz renkli aftlarla dolmuş
yiyemiyor yutamıyor hiçbişeyi :14:
Lütfen fikir verin napmalıyım ben

kuzuuuummmm ALLAHIM ACİL ŞİFASINI VERSİN bacım.... sen elinden geleni yapıyorsun bacım iyileştiremiyorum deme... evin ısısına dikkat et ateşi çıkınca sirkeli su ya bir tülbenti batır koltuk altını ve ayaklarını sil bebbişin.... doktorada yarın bir daha götürün bayram tatli girmeden....
ayrıca doktor diye aile hekimine götürdüyseniz ne bilem bir çocuk uzmanına götürün derim bacım... allahım acil şifa versinnnn

kuzuuuummmm ALLAHIM ACİL ŞİFASINI VERSİN bacım.... sen elinden geleni yapıyorsun bacım iyileştiremiyorum deme... evin ısısına dikkat et ateşi çıkınca sirkeli su ya bir tülbenti batır koltuk altını ve ayaklarını sil bebbişin.... doktorada yarın bir daha götürün bayram tatli girmeden....
ayrıca doktor diye aile hekimine götürdüyseniz ne bilem bir çocuk uzmanına götürün derim bacım... allahım acil şifa versinnnn

teşekkür edrim hanımefendi sağolun.
2 saat önce ilaç vermek yerine dediğiniz gibi sirkeli su ile kasıklarına ve koltuk altına soğuk
kompres yaptım şuan uyuyor.
İlaç görünce bile ağlamaya başlıyo artık bebeğim içemiyor :14::14:
nasıl hasta ettim ben bu kadar bebeğimi anlayamadım :14:
klima açtık sıcak diye ondan oldu heralde .
Dün acile götürmüştük yarın çocuk doktoruna götürücem inşallah.
Kıştan bu yana bademcikleri şişiyor ayda bir.
napmalıyım bilemiyorum. antibiyotiğede alıştırmak istemiyorum

çok geçmiş olsun..keşke acilde yatırıp serum falan verselermiş daha çabuk atlatırdı.yarın çocuk doktoruna götürünce İnşallah daha iyi olur bebeğin ayrıca sıvı şeyler vermeye çalış çorba,su vb..gibi.

2 saat önce ilaç vermek yerine dediğiniz gibi sirkeli su ile kasıklarına ve koltuk altına soğuk
rica ederim bacım:) antibiyotiğe bencede başlamaaa hele kendinize göre hiç başlatmayın doktor verince bile 2 kez düşünmek gerek bugun sirkeli su kompleksine devam et bacımmm inşallah iyi olur yarınaaa ama iyide olsa götürüver doktoraaa:) tekrarrr büyük büyük geçmiş olsun

çok geçmiş olsun..keşke acilde yatırıp serum falan verselermiş daha çabuk atlatırdı.yarın çocuk doktoruna götürünce İnşallah daha iyi olur bebeğin ayrıca sıvı şeyler vermeye çalış çorba,su vb..gibi.

bebeğim serumu kesinlikle taktırmıyor.
söküyo atıyo serumu iğnesiyle.
hasta olduğu halde zıp zıp ordan oraya emekliyor. kanepelere tırmanıyor.
bişey yediremiyorum kuru ekmek yiyor sadece :14::14:
zaten iştahsız bir bebekti :43:

rica ederim bacım:) antibiyotiğe bencede başlamaaa hele kendinize göre hiç başlatmayın doktor verince bile 2 kez düşünmek gerek bugun sirkeli su kompleksine devam et bacımmm inşallah iyi olur yarınaaa ama iyide olsa götürüver doktoraaa:) tekrarrr büyük büyük geçmiş olsun

yarın ilk işim çocuk doktoruna götürmek.
ama doktorda ilaç yanlısı değilim diyor yazmıyor ilaç.
bende ilaç yanlısı değilim ama,bebeğimde ateşler içinde yanarken
bademcikleri şişken uyuyamazken mecbur ilaç vermek zorunda kalıyorum napim :14:
sağolun yorumlarınzız için

canım cok gecmıs olsun rabbım sıfa versın o sıyah turp konusunu ben yazdım yalnız o kıs mevsımınde oluyor sımdı yapılmıyor cunku o turp 1 gece balkonda kalıp ayaz yıyecek:(
ben cocuklarıma mınıcık bebeklıklerınde baslarım ıhlamur vermeye en ufak bır belırtı olsa kızarıklık vs hemen ıhlamura baslarım kolay kolay doktorluk olmuyoruz hamdolsun sız de ıhlamur verın sevmezse sekerlı verın ama verın ates ıcınde dus aldırırım ben hep tekrar gecmıs olsun
atesını olcun cunku sırkelı bezle kompres turu uygulamalar cıltte atesı dusuruyormus fakat ıc organlarda ates devam edıyormus aklıma gelenler bunlardı rabbım sıfa versın

canım oncelıkle gecmıs olsun.bızde aynı dertten muzdarıptık.kac goturduk antıbıyotık bıttı yok dusmedı.acıl merkezde doktora goturduk.ıdrar yolundada enfeksıyon cıktıihem bogazı hem ıdrar yolu enfeksıyonu olunca atesı dusmedı.1o tane ıg ne yedı oyle kendı ne geldı.bı ıdrar tahlılıde yaptırın derım.sadece bı onerı.gecmıs olsun

anladigim kadariyla cocuk doktoruna gitmemissiniz daha antibiyotigi kullaniyorsaniz sabah aksam saatinde verdiginizde mutlaka gecer bogaz enfeksyonu antibiyotiksiz gecmiyor malesef her ne kadar vermek istemesekte.. birde cok ates yapiyor, antibiyotige basladiktan sonra bile 2 3 gun yuksek ates devam ediyor sonra yavas yavas ates dusmeye basliyor siz bu sirada bol sivi tuketmesini saglamaya calisin ilik dus aldirin ates dusuruculeride dr soyledigi gibi donusumlu vermeye devam edin baska yapilacak pek birsey yok aslinda kolay gelsin

canım kimse bebeğini antibiyotiğe alıştırmak istemez ama amcbur vericeksin..çünkü calpol ve dolven sadece ateşi düşürmeye yardım eder...enfeksiyon atma özelliği yoktur onların...antibiyotiğe başlayıp üzerinde yazan süre boyunca içireceksin ki mikrop virüs temzilensin....sirkeli su ateşi düşürür evet ama antibiyotiğin işini görmez...bebeğine bol bol su ver şu an çok ihtiyacı var....ciğerleri ve boğazı temizlenmesi için antibiyotiği mutlaka ver ve aksatma....
geçmiş olsun...benimde oğlum var bizde geçtik o yollardan bende oturup ağladığımı bilirim uykusuz gecelerimizde...bronşit oldu oğlum hastanede yattık...senin gibi antibiyotik vermek istemediğim için ciğerlerine kadar yayıldı....
sakın kardeşim sakın...antibiyotiği vermezsen iyileşmez....şu an iyileşse bile tekrar nükseder..çünkü o mikrop vücuttan atılmıyıor antibiyotiksiz....

çok geçmiş olsun Allah şifa versin bebeğinize
bir de netten el ayak ağız hastalığına bakar mısınız? arkadaşalrınmı ve benim çocuklarım da oldu viral bir hastalık olduğu için antibiyotik işe yaramıyor 3 ü aynı anda olmak zorunda değilmiş benim çocuklarımın da ağzı aft doluydu ve yaklaşık 4 gün ateş oluyordu

Ya napıcamı şaşırdım burda bir ara bademcik için siyah turp filan yapın çocuğunuza demişlerdi
ağzının içi ve boğazı yüksek ateşten dolayı kırmızı beyaz renkli aftlarla dolmuş

Serin ortamda ttut bebegini, usttundekileri cikar. BeZi isla, bebeginin koltkaltina koy. Bezini arada ac , acik kalsin.

canım cok gecmıs olsun rabbım sıfa versın o sıyah turp konusunu ben yazdım yalnız o kıs mevsımınde oluyor sımdı yapılmıyor cunku o turp 1 gece balkonda kalıp ayaz yıyecek:(
ben cocuklarıma mınıcık bebeklıklerınde baslarım ıhlamur vermeye en ufak bır belırtı olsa kızarıklık vs hemen ıhlamura baslarım kolay kolay doktorluk olmuyoruz hamdolsun sız de ıhlamur verın sevmezse sekerlı verın ama verın ates ıcınde dus aldırırım ben hep tekrar gecmıs olsun
atesını olcun cunku sırkelı bezle kompres turu uygulamalar cıltte atesı dusuruyormus fakat ıc organlarda ates devam edıyormus aklıma gelenler bunlardı rabbım sıfa versın

aa siz mi demiştiniz siyah turpu .
bana nasıl yapıldığını yazarmısınız. kış gelince ben de yaparım bebeğime önlem amaçlı .
pamuklu kasıklarına koltuk altlarına soğuk kompres yaptım bende .

Kızlar bu konuyu açıp sizlerden yardım istediğimin günün akşamüstünde
bebeğim daha çok rahatsızlandı. 1 gün önce acile götürdüğümde
bebeğime bi şurup yazıp göndermişlerdi 2 gün sonra çocuk doktoruna götür
şimdi haftasonu diye.
velhasılı bebeğimin ateşi 41 e yükseldi akşamüstü ne yapsam düşüremedim 2 saat boyunca.
apar topar acile gittik yine yarın getirin dediler .
BU kez eşim bi tahlil yapın bişey yapın bebek havale geçircek dedi tahlil yaptılar bizim zorumuzla.
bebeğimin kanında yüksek oranda mikrop idrarında enfeksiyon bademcik iltihabı ve ağzının
içinde ateşe bağlı beyaz ve kırmızı aftlar oluşmuş. hatta aftlar yemek borusuna kadar uzanmış hiçbirşey yutamıyordu.
nihayet bizi çocuk hastanesine yönlendirdiler ve 2 gece serum ve iğne tedavisi gördü.
doktor neden daha önce getirmediniz dedi bize bizde acildeki doktorlar ancak şimdi yönlendirdiler dedik.
eğer ben ilk gün acilke götürdüğümde o doktor bişeyi yok calpol vermeye devam edin 2 gün sonrada çocuk hastanesine götürün diyip totosunu dönüp bizim soru sormamamıza fırsat dahi vermeden gitmemiş olsaydı bebeğimin hastalığı bu kadar
ilerlemicekti.

Tek sözüm var allah doktorların elinede düşürmesin onlarıda başımızdan eksik etmesin.
önemsemedikleri bir ateş bebeğime neler çektirdi ... tahlil isteğimizi yapmak bu kadar mı zor yani

cnm gecmis olsun benegine acil sifalar versin allah korkma gecer benim oglumun atesi tam besinci gun gecti antibiyotik kullanmiypmusun muhtemelen bu gecede ateslenir yarin hafifler bagdemcik zor gecer biraz uzulme cocuk bu atlatir allahin izniyle bebegin ne kadarlik

cnm gecmis olsun benegine acil sifalar versin allah korkma gecer benim oglumun atesi tam besinci gun gecti antibiyotik kullanmiypmusun muhtemelen bu gecede ateslenir yarin hafifler bagdemcik zor gecer biraz uzulme cocuk bu atlatir allahin izniyle bebegin ne kadarlik

teşekkür ederim canım . sabah akşam olmak üzere iğne verdi doktor.
hastaneden eve getirdim bugün güzelce bakmaya çalışıyorum.
benim ilk bebeğim dikkat li bakmıyorum heralde ben :14::14:
ne kilo aldırabiliyorum ne iştahı açılıyor. zıp zıp çok hareketi uyumuyorda gündüzleri hiç.

Ben özellikle tecrübeli annelerin her önerisine açığım.
bebeğime neler yapabilrim iştah açılması için.
doktor yemeyebilir normal diyo ama 11 aylık ve hala 8 kilo . 3 ay öncede aynı kilodaydı .
özeniyorum herşeyi yapıyorum ama ne bileyim ya
bebeğimi sağlıklı büyütemiyorum ben :14::14::14:
içim çok dolu her gören bebeğime zayıf diyo bişey yedirmiyomusun diyo.
ama napim yemek yedirirken bile kıpır kıpır ...

Kızlar bu konuyu açıp sizlerden yardım istediğimin günün akşamüstünde
bebeğim daha çok rahatsızlandı. 1 gün önce acile götürdüğümde
bebeğime bi şurup yazıp göndermişlerdi 2 gün sonra çocuk doktoruna götür
şimdi haftasonu diye.
velhasılı bebeğimin ateşi 41 e yükseldi akşamüstü ne yapsam düşüremedim 2 saat boyunca.
apar topar acile gittik yine yarın getirin dediler .
BU kez eşim bi tahlil yapın bişey yapın bebek havale geçircek dedi tahlil yaptılar bizim zorumuzla.
bebeğimin kanında yüksek oranda mikrop idrarında enfeksiyon bademcik iltihabı ve ağzının
içinde ateşe bağlı beyaz ve kırmızı aftlar oluşmuş. hatta aftlar yemek borusuna kadar uzanmış hiçbirşey yutamıyordu.
nihayet bizi çocuk hastanesine yönlendirdiler ve 2 gece serum ve iğne tedavisi gördü.
doktor neden daha önce getirmediniz dedi bize bizde acildeki doktorlar ancak şimdi yönlendirdiler dedik.
eğer ben ilk gün acilke götürdüğümde o doktor bişeyi yok calpol vermeye devam edin 2 gün sonrada çocuk hastanesine götürün diyip totosunu dönüp bizim soru sormamamıza fırsat dahi vermeden gitmemiş olsaydı bebeğimin hastalığı bu kadar
ilerlemicekti.

Tek sözüm var allah doktorların elinede düşürmesin onlarıda başımızdan eksik etmesin.
önemsemedikleri bir ateş bebeğime neler çektirdi ... tahlil isteğimizi yapmak bu kadar mı zor yani

uffffffffffffff yaaaa yazık yahuuu canım,,,,, ALLAHIM DOKTORUN İYİSİNE MERHAMETLİSİNE DÜŞÜRSÜNNNN ....
ŞİMDİ NASIL BEBİŞ.... vallahi çok üzüldümmmm ALLAHIM ACİL ŞİFASINI VERSİN BACIM

uffffffffffffff yaaaa yazık yahuuu canım,,,,, ALLAHIM DOKTORUN İYİSİNE MERHAMETLİSİNE DÜŞÜRSÜNNNN ....
ŞİMDİ NASIL BEBİŞ.... vallahi çok üzüldümmmm ALLAHIM ACİL ŞİFASINI VERSİN BACIM

kahvaltısını yaptırdım iğnesini oldu ilaçlarını verdim oynuyo şimdi canım.
uyusa dinlense dha çabuk iyileşicek ama işte uyumuyorda .
amin canım allah büyüğünden küçüğüne kadar herkesi vijdanlı doktor ve hemşireye düşürsün.

bebegn kac aylik pedifen inanilmaz guzel bir ates dusurucu doktoruna sor kullan

Back
X