merhaba doktor hanım.ben 4.5 ay önce sezeryanla doğum yaptım ve çok sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdim 1 hafta herşey normaldi hiç bir terslik yoktu,bebeğim gayet sağlıklı emiyor herşeyini sağlıklı ve düzenli bir şekilde yapıyordu. doğum yaptığım hastanede 1 hafta sonunda sarılık testi için kontröle getirin denildi ve 1 hafta sonra çocuk doktoruna gittik sarılık yoktu kalbini dinledi ve üfürme olduğunu söyledi çocuk kardiyaloğuna yönlendirdi.gittik ve hiç iyi şeyler söylenmedi kalpte delikler olduğuikalp kapakçığının küçük olduğu ve damarın tek olduğu söylendi mahvoldum inanamadım ve 3 hafta yaşayabileceğini söylediler,anju için ankaraya gönderdiler ve sonuçta TİP1 TRUNKUS ARTERİOSUS,genişVSD,PDA vePFO olduğunu saptadılar ve TRONBOSİT sayısının çok düşük olduğu söylendi ve ilaç desteği ile yükselttiler daha sonra anjuya aldılar ve herşeyin doğru olduğu ameliyatın şart olduğu söylendi.hiç bir ilaç vermeden 3.ayında ameliyat olacak deyip taburcu ettiler.1 gün sonunda bebeğim çok hızlı nefes alıp veriyor ve hiçbiryerini kıpırdatmıyordu ben konyada oturuyorum ve bebeğimi meram araştırma hastanesinin aciline götürdük hemen yoğun bakıma aldılar bir sürü ilaçlar verdiler oksijene bağladılar ve 2. gün bebeğimi kaybettik dünya başıma yıkıldı.eşimde ve bende hiçbir ciddi hastalığımız yok akrabalardada yok akraba evliliğide değil ve gayet sağlıklı olduğunu söylenen bir hamilelik geçirdim.size sormak istediğim 2.bir gebelikte aynı sorunu yaşarmıyım ve bunun tedavisi mümkünmü?neden kaynaklanmış olabilir ve 2. gebeliğimde nasıl önlemler almalıyım?lütfen yardımcı olun bu korku ve acı kahrediyor beni..şimdiden teşekkürler..