Bebek Beslenmesi Bebeğimi süt içmeye nasıl alıştırabilirim yardım lütfen :(((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

filiz_fb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
30
1
36
Ankara
Slm arkadaşlar 17 aylık bebeğim var çok zayıf dr. önerisiyle memeden keseli 5 gün oldu yemek yemiyor biberon desen almıyor ne yapacağımı bilmiyorum gündüz bi şekilde geçiyor de gece uyanınca ne yedireceğimi şaşırıyorum sütlü çikolatalardan veriyorum karnı aç olduğu için uyumak istemiyor süte alıştımak istiyorum biberon ve pipetli bardağı da istemiyor ne yapacağımı bilmiyorum tecrübeli annelerin yorumlarını bekliyorum :(((

mrb benim oğlumda 17 aylıkken sütü bıraktı ve 7 ay içmedi.üstelik yoğurt ve peynir de yemiyor.ama süte alıştırmayı en sonunda başardım.önce 1 hafta boyunca gece 10- 11 arası 2 bardak süt getirdim eşimle içtik ama oğluma kesinlikle iç demedik.sonra kendsi de tatmak istedi onunkine karşı olduğum halde şeker koydum hoşlanması için önceleri birer yudum alıp bıraktı hiç ısrar etmedim.kesinlikle hadi oğlum bi daha iç falan demedim.sonra bir ara baya bi aç olduğu zamanlarda denedim.yarım bardak falan içmeye başladı.bir ara pepe izlerken denedim baktım hepsini içti. şimdi ne zaman versem red etmiyor.

mrb benim oğlumda 17 aylıkken sütü bıraktı ve 7 ay içmedi.üstelik yoğurt ve peynir de yemiyor.ama süte alıştırmayı en sonunda başardım.önce 1 hafta boyunca gece 10- 11 arası 2 bardak süt getirdim eşimle içtik ama oğluma kesinlikle iç demedik.sonra kendsi de tatmak istedi onunkine karşı olduğum halde şeker koydum hoşlanması için önceleri birer yudum alıp bıraktı hiç ısrar etmedim.kesinlikle hadi oğlum bi daha iç falan demedim.sonra bir ara baya bi aç olduğu zamanlarda denedim.yarım bardak falan içmeye başladı.bir ara pepe izlerken denedim baktım hepsini içti. şimdi ne zaman versem red etmiyor.[/QUOTE

Cevabınız için teşekkür ederim benim oğlum da bırakın peynir yoğurdu doğru düzgün yemek bile yemiyo, ne yapacağımı şaşırdım yönteminizi deneyeceğim inşallah başarırız çünkü bebişlerimiz için süt çok önemli

benim kızımda kesinlikle biberon almadı bende gece uyandığında bardakla veriyorum içiyor ama gündüz bardaklada içiremedim

benim sütüm 13 aylıkken kesilmişti o zaman nukun suluk gibi silikon ağızlı biberonlarından almıştım onlardan içiriyordum deliğini büyüterek falan kullandım onları hep. dediğin gibi başlarda 5-10 mlyle başladık 20 içince seviniyordum sonra 200lük biberon az gelmeye başlamıştı. emsin diye saçlarımı önüme alıyordum o da emerken saçlarımla oynuyordu öyle öyle alışmıştı. ama senin bebeğin biraz daha büyük sizin pipet kullanmanız daha iyi olur. eğer nasıl içeceğini bilemiyorsa ona öğretmen gerek ben hüüüp yap demiştim 1 kerede öğrendi maşallah. bir gün açken denersen azar azar başlar içer inşallah. kolaylıklar diliyorum..

benim oğlumda 17 aylık gündüzleri emzirmeyi kestim süt içmiyordu marketten meyveli süt aldım muzlu çilekli onlar hoşuna gitti şimdi biberonuna yarı yarıya normal sütle karıştırıp veriyorum zamanla sade süte döneceğiz sanırım

Slm arkadaşlar 17 aylık bebeğim var çok zayıf dr. önerisiyle memeden keseli 5 gün oldu yemek yemiyor biberon desen almıyor ne yapacağımı bilmiyorum gündüz bi şekilde geçiyor de gece uyanınca ne yedireceğimi şaşırıyorum sütlü çikolatalardan veriyorum karnı aç olduğu için uyumak istemiyor süte alıştımak istiyorum biberon ve pipetli bardağı da istemiyor ne yapacağımı bilmiyorum tecrübeli annelerin yorumlarını bekliyorum :(((

sütün içine bebe bisküvisi koyabilirsin ya az şeker alışınca zaman la şekeri azaltıp kesebilirsin bide çok açken ve uykuluyken dene ben öyle yaptım başarılı oldum inşallah sende başarılı olursun

Ben ödül yöntemini kullanıyorum:) Çok işe yarıyor ama tabii inadı tuttu mu nafile içmez...

Ben ödül yöntemini kullanıyorum:) Çok işe yarıyor ama tabii inadı tuttu mu nafile içmez...

ödül yötemini uygulayınca zamanla herşeyi karşılık için yapmaya alışıyolar

Slm arkadaslar benim kizimda 14 aylik emziriyorum ama doymuyor ki geceleri sürekli kalkiyor. Biberonla sulukla süt vermeye calistim almiyor . Lütfen yardim edin cünkü kisa zaman sonra memeden kesmek zorundayim yoksa hic birakmiyacak gibi. emzik emiyor o yüzden korkuyorum cok zor birakir diye emmeyi

Back
X