bebeğimi uyutmakta güclük çekiyorum lütfen yardım edin

RuzeYu

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2012
35
2
16
Balıkesir
slm anneler... benim 4 aylik bir kizim. daha bir aya jadar okadar akilli bir bebektiki anlatamam. yatagina koyardim kendi kendibe uyurdu... taaki diş cikarana kadar. iyukusuzluk başladi bizde yeterki uyusun diye her sekilde uyuttuk. simdi yatagina koyu koymaz bağriyor. tek yoku var: araba koltugubda uyutmak. sadece koltugu sallamak olsa yibe iyi. koktukla birlikte kucaga alip salincak gibi bir önce bir arkaya. kollarim belim koptu. ama herseyi denedim agliyor bagiriyor susmuyor. ayagimda sallamaya calisiorum imkani yok. ben cok caresizim lutfen bana yardim edin ne yapmam gerekiyor??? önerilerinizi sabirsizlikla bekliyorum

slm anneler... benim 4 aylik bir kizim. daha bir aya jadar okadar akilli bir bebektiki anlatamam. yatagina koyardim kendi kendibe uyurdu... taaki diş cikarana kadar. iyukusuzluk başladi bizde yeterki uyusun diye her sekilde uyuttuk. simdi yatagina koyu koymaz bağriyor. tek yoku var: araba koltugubda uyutmak. sadece koltugu sallamak olsa yibe iyi. koktukla birlikte kucaga alip salincak gibi bir önce bir arkaya. kollarim belim koptu. ama herseyi denedim agliyor bagiriyor susmuyor. ayagimda sallamaya calisiorum imkani yok. ben cok caresizim lutfen bana yardim edin ne yapmam gerekiyor??? önerilerinizi sabirsizlikla bekliyorum

ayağında sallarken emziğini ver kollarını tutarak salla ama çok yavaş sallama hemen uyur

Bebeğin yine diş çıkarmaya devam ediyor olabilir.
Belki yanina yatsan ve uyuduğu zaman beşiğine koysan işe yarar.
Beşiğine senin kokun olan bir kıyafetini koymanıda tavsiye ederim.

canım aynı dert bende de vardı şimdi büyüttüm ama o günler neler çektim...uykuları unutttuk resmen ozamanlar....ama bi yaşlı teyzenin tavsiyesi ile kurtuldum..
ayağına yastığı koy üzerine üçgenlemesine kundağı ser bebeğini yatır, kollarını düzgünce sar oynatamasın....kundağın baş kısmını da yüzüne hafifçe ört...ilk önce biraz hızlı salla ağlaması durana kadar....hafiften sakinleşince yavaş salla.... bak gör uzun sürsede uyuyacağına garanti ederim... bu arada bi yandan felak nas gibi sureleri oku.... inşallah yardım olur...uyuduktan sonra da sarsmadan beşiğine koy...sakın yanına falan yatırmaya alıştırma bu sefer bi daha beşiğine yatmak istemez....

canım aynı dert bende de vardı şimdi büyüttüm ama o günler neler çektim...uykuları unutttuk resmen ozamanlar....ama bi yaşlı teyzenin tavsiyesi ile kurtuldum..
ayağına yastığı koy üzerine üçgenlemesine kundağı ser bebeğini yatır, kollarını düzgünce sar oynatamasın....kundağın baş kısmını da yüzüne hafifçe ört...ilk önce biraz hızlı salla ağlaması durana kadar....hafiften sakinleşince yavaş salla.... bak gör uzun sürsede uyuyacağına garanti ederim... bu arada bi yandan felak nas gibi sureleri oku.... inşallah yardım olur...uyuduktan sonra da sarsmadan beşiğine koy...sakın yanına falan yatırmaya alıştırma bu sefer bi daha beşiğine yatmak istemez....

Kız niye öyle diyosun ben oğluşumuda yanımda yatırıyordum, uyuyunca koyuyordum beşiğine.
Bu akşamda kızımı aldim yanima, uykuya daldı koydum beşiğine uyuyor şimdi.

Hem Annede yorulmaz böyle salla salla nereye kadar.

Kız niye öyle diyosun ben oğluşumuda yanımda yatırıyordum, uyuyunca koyuyordum beşiğine.
Bu akşamda kızımı aldim yanima, uykuya daldı koydum beşiğine uyuyor şimdi.

Hem Annede yorulmaz böyle salla salla nereye kadar.

Haklısınız. İki çocuğumuda böyle büyüttüm. Ayırdığım zaman hiç zorluk çekmedim. İlk akşamdan yataklarına alıştılar.
Ya yanınızda uyutup yatağına koyacaksınız ki bu da hemen olmayabilir. Biraz sabretmeniz gerekebilir yada ağlasada inat edecek kendi yataklarında yatıracaksınız. Asla taviz vermeyeceksiniz. 1-2 hafta içinde duruma alışır.

Her türlü sallamaya karşı bir anne olarak, tek önerim "tracy hogg'un yatır kaldır" modelidir, eğer uygulayabilirseniz çok rahat edersiniz. kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme:
Normal banyo sicakliginin biraz uzerinde bir sicaklikta banyo oneriyorum.

Hatta her uyku oncesi yaparsaniz bunu, bebeginiz banyo ve uykuyu ozdeslestirecek ve daha rahat uykuya gececektir.

Bir arkadaşın da dediği gibi ılık bi suyla yıkadıktan sonra bebek yağlarıyla özellikle karnına ve ayaklarına masaj yapabilirsiniz.
Bu çok etkili olur.
Kesinlikle hızlıca sallamayın bebeği, beyne zarar veriyor.

bende sallamaya karşıyım sallayarak uyuttuğunda kocaman bebek deolsa ayağında sallamak zorunda kalacaksın hakketen beynede zarar veriyor arkadaşların dediği gibi ılık banyo sonrasında masaj iyi geliyor allah kolaylık versin

diş çıkarmasını kolaylaştıracak jel sürüyor musunuz?

dentinox jel vardı doktor vermişti ağrı kesici özelliği olan bir jel

bebeği sallamaya alıştırmayın başedemezsiniz ,hem de beyin sağlığı için zararlı.

ve de bebeğinizin uyku düzenini oturtmaya çalışırken kesinlikle kararlı tavır sergilemenizi öneririm.
2 çocuğumu da yataklarında yatırdım ilk günden beri yanımda kesinlikle yatırmadım
kolay gelsin :))

kizlar cok tsk ederim Allah sizden razi olsun. bgn bende inatlastim ve aglata aglata uyuttum ama o sekilde degil. elindede kokladigi ayicigiyla uyudu. ins böyle devam eder ve bu durumu kabullenir... tskler tekrar

kizlar cok tsk ederim Allah sizden razi olsun. bgn bende inatlastim ve aglata aglata uyuttum ama o sekilde degil. elindede kokladigi ayicigiyla uyudu. ins böyle devam eder ve bu durumu kabullenir... tskler tekrar

Kıyamam yaaa :)

diş ağrısı nedeniyle bebeginiz huzursuzdur
tabıkı dr. tavsiyeside alarak size bitki çayı öneriyorum
bebekler için satılan bitki çayları var eczanelerde
anason ve rezene çaylarının rahatlatıcı etkısı var bebeğinize dozunda verirseniz
hem vücudu rahatlar daha rahat uyur ağrılarıda dinebilir geçmiş olsun

ben kzıımı çok yanımda yatırdım. Beşiği de yatağımızın yanında ama beşiğine de yatırsam illa yanımda yatmak istemiyor. Alışmadı da. Beraber yatmak benim daha çok hoşuma gidiyor.

Kendinin dediği gibi diş çıkarıyorsa eczaneden diş etlerine sürülen jel var ondan al. Çok işe yarıyor. Ağrısını falan alıyor. ben ayrıca diş iğneleri var. Kırıp ağzına damlatıyorsun. Ayda 1 tane alıp ağzına kırardım. o an keserdi. 1 ay falan da ağrı falan duymazdı. 8-10 TL birşey.

Zaten çocuklar derlermiş ki diş çıkarırken, "anne çektiğim acıyı bilsen keşke doğurmasaydım da çekmeseydin o acıyı dersin" derlermiş.

Back
X