- 14 Kasım 2012
- 1.502
- 123
- 163
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım ben daha özelden mesaj atamıyorum. bildiğim kadarıyla sağlık ocağı 5 ekadar açık
Mrhb kizlar yazdiklarinizi okudum basiniz sagolsun ve Allah sabir versin. Unutulmuyor hic bir seh heleki etrafinda hamileleri gordukce insan daha cok hatirliyor ve neden diye sorguluyor. Bende 2 bucuk ay once 2 aylik bebegimin kalbi durmasi sonucu kaybettim . Bende gebelik oncesi folikasit hic kullanmamistim hamile olunca kullandim ama folikasitin hamilelikten 3 ay once kullanilmaya baslamasi gerekiyormus bebek olusum asamasinda annenin vucudunda daha onceden var olan folikasiti kullaniyormus.bende kurtajdan sonra folikasite basladim. Birde hergun coraspin iciyorum kan pihtilasmasina karsi dr lar herhangi bir arastirma yapmadilar. Ben kendi ogrendigim bilgilere gore kalp durmasi sonucu bebegini kaybedenlere uzmanlar coraspin ve hamilelik boyunca progestan kullandirmislar. Allah nasip ederse onumuzdeki ay tekrar butun cesaretimizi kirilan ujutlarimizi toplayarak tekrar bebek calismalarina baslayacagiz. Ama insan ilk bebegini boyle kaybedince 1_0 yenik basliyor ve yine kaybedecgim duygusu hic gecmiyor
öncelikle başın saolsun canım o duyguyu çok iyi biliyoruz. arkadaşım doğum yaptı bebeği görmeye gidemedim. sevrsem belki akıllarından bişey geçer diye düşündüm. dediğin gibi 1-0 yenik başlıyoruz. allah hakkımızda hayırlısını versin. tek sığınağım oğlumun melek olması demekki bu dünyadaki sınavımız buymuş. allahım kimseye evlat acısı vermesin.
Amin canim Allah bize bir daha evlat acisi yasatmasin.
öncelikle başın saolsun canım o duyguyu çok iyi biliyoruz. arkadaşım doğum yaptı bebeği görmeye gidemedim. sevrsem belki akıllarından bişey geçer diye düşündüm. dediğin gibi 1-0 yenik başlıyoruz. allah hakkımızda hayırlısını versin. tek sığınağım oğlumun melek olması demekki bu dünyadaki sınavımız buymuş. allahım kimseye evlat acısı vermesin.
amin. allah düşmanıma bile vermesin bu acıyı.
Amin kızlar cümlemize 2 arkadaşım hamile dün eşimle sinemaya gidelim dedik arkadaşım bni görmüş seslendi elif diye döndüm baktım doğumunada 2 haftası var kendimden geçtim bütün isteğim kaçtı ayaklarım titredi keşke duymasaydım sinemaya girmekten vazgeçtim bu pskolojiyi nasıl yenicez doğum yapıcan hayatta gidemem yanına ?
Canim ben hamile olan hic kimseyi gormek veya konusmak istemiyorum televizyonda hamile unluker bile canimi sikiyor heryerde hamile sabki herkes durmus bu sene hamile kalmis. Tatlim bu psikolojiyi ancak bizde hamile kalirsak va saglikli bir hamilelik donemi gecirirsek atlatiriz baska turlu atlatamayiz. Bu arada canim ben folikplustan 1 bucuk kutu bitirdim folikplusin icinde folikasit haricinde kalsiyum ve vit d var bu yuzden bir kapsuldeki folikasit orani folbiolun 3te biri folikplustan 3 tane icersen ayni olcude folikasit aliyorsun. Ben su an sadece folbiol kullaniyorum. Arasinda fark yok ama onu 3 tane icmen gerekiyor. Birde ben 75 kiloyum hamile kalirsam bir sikinti yasarmiyim diye kafama takiyordum bizim ust komsuda benle yasit sayilir 30 yasinda yeni dogum yapti. 91 kilo hamile kalmis 118 kiloda dogurmus. Artik bunu kafama takmicam tabi biraz kilo versem iyi olur ama veremiyorummm
Cnm bende 88 kiloydum ilk bebeğime hamile kalınca şuan 94 kiloyum diyet ve spor yapıyorum ama yok gitmiyo bakalım pazartesi günü bi dahiliyeye gidicem calışmayan bişeyler var bir grm veremiyorum valla doğumhanede 125 kilo kadın nurtopu gibi oğlu oldu kilolu doğuranlar cok onları görünce eşim diyo ben yanında serçe kalmışım anla yani. bide benim basenlerim heryerim normal çocukluğumdan beri şu göbeğim gitmiyo inş. fit olcaz![]()
Elifcigim ya bu folikastte istahi aciyormus ben 2 saate bir midemde bosluk hissediyorum meger sebebi folikasitmis. Birde diyet yapacak kadar kararli bir insan degilim en fazla 3 gun surer diyetim sonra gelsin pizzalar kunefeler kebaplar 3 gunde verdigim 100 gram geri doner 1 kilo![]()
:) ohhh negüzell rahat ol kilon normal akışına bırak bence folik asiti akşam yatmadan al cnm ozaman ben öyle yapıcam![]()
Ha bu arada nazligamzelim dün gittim aile hekimine kan hapı ve Folic plus yazdı folik asit günde 3 kere ama fazla olmazmı tereddütte kaldım
kullandığın folik asitin gramı önemli. ben daha önce folidoce diye kullamıştım 0,4 mg dı ama şimdi 5 mg kullanıyorum neredeyse 10 katı o yüzden doktor verdiyse takma kafana doğrusunu vermiştir. önceki durumunu da anlattıysan gerisini boşver.:)