Bebegimi zaptedemiyorum..

Lollyela

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2014
467
289
33
Kizlar 6 aylik kiz bebegim var. Ve okadar hareketli okadar hareketliki cok zorlaniyorum. Mama yedirmek cok zor cunku kasigi cekiyo, tabaga tekme atiyo, uzerine orttugum ortuyu aciyo mama onlugunu cekiyo heryerine bulasiyo tek basima yediremiyorum. Uzerini giydiremiyorun altini degistiremiyorum. Birinin her daim yardim etmesi gerekiyo arkadaslarim ve ailen gorunce cok sasiriyolar. Gece bi bakiyorum pijamasinin ustunu cikartmis kolunu cikarmis tek kolla duruyo coraplar durmuyo zaten hemen cekiyo atiyo. Surekli emekliyo ve mutemadiyen ayakta biyere tutunarak ayaga kalkiyo ve hep ayakta cok hareketli oldugu icin zor oluyo boyle olanlar varmi nasil bakiyosunuz beler yapiyosunjz paylasirsaniz cok sevinirim. Butun bunlarin yaninda hic huysuz degil cok asiri gulec herseye guler sabahtan aksama kadar guler pek aglamaz ihtiyaclari disinda. 4 aylikken eneklemeye basladi 5 bucuk aylikken ayaga kalkti. Doktoru gelisiminin cok iyi oldunu soyledi ve bu bebek cok hareketli oyuzden kilo eksigi var bukadar hareket ederse tabiki kilo eksigi olur dedi. Hareketli oldunu kendisi farketti ben soylememistim oysaki ordaki yaptigi hareketler neki doktorumuz evde gorse cok sasirirdi galiba. Sizce hiperaktif olabilirmi uzman anneler yardimmmm:((

Öncelikle masaallah erken yürüyüp emeklemis. hiperaktiflik bu aylarda kendinigosteriyor mu bilmiyorum ama eger oyleyse bile bunu olumluya cevurmeye calisin. oncelikle ev isiyle ugrasip yorulmamanizi tavsiye ederim.hafta 1 evi dipnkose temizleyecej birini ayarlayin.gunluk hafif isleri zaten yaparsiniz. vaktinizi Çocuğunuz la egitici oyunlar oynayarak gezerek geçirin derim.

Öncelikle masaallah erken yürüyüp emeklemis. hiperaktiflik bu aylarda kendinigosteriyor mu bilmiyorum ama eger oyleyse bile bunu olumluya cevurmeye calisin. oncelikle ev isiyle ugrasip yorulmamanizi tavsiye ederim.hafta 1 evi dipnkose temizleyecej birini ayarlayin.gunluk hafif isleri zaten yaparsiniz. vaktinizi Çocuğunuz la egitici oyunlarr oynayarak gezerek geçirin derim.
Evet bende hep oyle yapuyorum ev islerimi onun uyudugu saatlerde yapiyorum gunduz yanindan hic ayrilmiyorum surekli oyunlar oynuyoruz. Birde doktorla konusucam bugun ne yapabiliriz diye.

benim tavsiyem bebegini yorman. Mesela hoplat ziplat bacaklarini hareket ettir kollarini falan. Yorulsun ve sonra kundak yap. Ben oyle yapiyordum. Birde boyle dene bakalim belki ise yarar. Enerjisini atamiyor olabilir cunku

benim tavsiyem bebegini yorman. Mesela hoplat ziplat bacaklarini hareket ettir kollarini falan. Yorulsun ve sonra kundak yap. Ben oyle yapiyordum. Birde boyle dene bakalim belki ise yarar. Enerjisini atamiyor olabilir cunku
Zaten kendisi okadar hareketliki benim yormama gerek kalmiyo uykusu cok duzenlidir hep hava kararinca uyur ama 1 haftadir geceleri uyaniyo agliyo beni goruncede gulmeye basliyo oyun oynaya basliyo ayaga kalkiyo. Sanirim diş hazirligi oyuzden uyaniyo ama yemek yedirmekte giydirmekte alt degistirmekte buyuk zorlaniyorum birisi tutup ben yedirdigimde bile yetmiyo felaket yaramaz kizim:)

oyyy masallah :KK45: okurken tebessum ettim..mutluysa gerisi gercekten cok onemli degil.en azindan sizi aglamasiyla yormuyor.
varsin hareketli olsun ama mutlu olsun..yakinda kasigini tutup kendi yemegi bile ogrenir cimcime :KK45:

Vay maşallah kuzuya olsun annesi hareketli olsun da varsın seni yorsun
Onun yapısı o bi çözümü olmaz zannimca
Allah hep güzel günlerini göstersin güleç kızınızın
Cumlemize insallah

Bana hiperaktif gibi geldi ama daha küçük de emin olamadım.
Evet biraz daha buyuyunce belli olur galiba. Ben ilk anlamiyodum hayatimda kucagima aldigim ilk bebek kizimdi cevremde hic bebegi olan yakinim olmadi pek ama her goren kizima sasiriyor, cok hareketli oldunu soyluyolardi doktorda soyleyince ve yakinlarim kendi bebeklerinin boyle seyler yapmadigini soyleyince garipsedim zaten 2 aydirda pestilimi cikariyo emekledigi icin heryere kafasini gozunu carpiyo isin garip tarafida hic aglamiyo:) bi sabah cok garip bisey oldu sabahlari yanima aliyodum nasil olsa emekleyemiyo diye yanimda yatiyodu uc aylikti bi uyandim yok kalktimki yerde parmagini emiyo dusmus ama aglamiyo guluyodu:KK70:

Zaten kendisi okadar hareketliki benim yormama gerek kalmiyo uykusu cok duzenlidir hep hava kararinca uyur ama 1 haftadir geceleri uyaniyo agliyo beni goruncede gulmeye basliyo oyun oynaya basliyo ayaga kalkiyo. Sanirim diş hazirligi oyuzden uyaniyo ama yemek yedirmekte giydirmekte alt degistirmekte buyuk zorlaniyorum birisi tutup ben yedirdigimde bile yetmiyo felaket yaramaz kizim:)

canim o zaman sorun yok. Bence hiperaktif olsa kendini sakinlestirip uykuya dalamaz. uykusu duzenli olduguna gore sadece cok hareketli. Bu da cok guzel birsey. Emin ol az hareketli olsaydi daha cok uzulursun. Biraz daha buyusun yurumeye kosmaya baslasin o zaman biraz daha duzelir. Saglikla mutlulukla buyut bebegini

canim o zaman sorun yok. Bence hiperaktif olsa kendini sakinlestirip uykuya dalamaz. uykusu duzenli olduguna gore sadece cok hareketli. Bu da cok guzel birsey. Emin ol az hareketli olsaydi daha cok uzulursun. Biraz daha buyusun yurumeye kosmaya baslasin o zaman biraz daha duzelir. Saglikla mutlulukla buyut bebegini
Tesekkur ederim amin. Evet uykusu duzenli hatta kendi kendine uyur ben hic ayagimda sallamadim hava kararinca yatiririm emzik veririm bize eline yazma veririm onu verince uyuycani anlar ben odadan cikarim bi kac dakika sonra kontrole geldigimde uyumus olur. Sagolsun doktorum ve dogum ebesi uyku duzeni yapmam konusunda bilinclendirdilee beni sallama dediler ve gunduzleri farkli yerlerde yatir dediler illede yatagim diye tutturmazmis bide hergun banyo yaptirip pijamasini giydirirsen o zaman uyur rahat rahat dediler oyle yaptim dogdugundan beri kendi alisti bu sekilde gezmelere gittigimdede sorun cikarmiyo heryerde uyur.

Dört aylık bebek emekler mi ya .Valla bana biraz atıyosunuz gibi geldi.
Bak yukarda ne yaziyor emeklemeye basladi yaxiyo tabiki haldur huldur profesyonel bi sekilde emekleme degildi emeklemeye baslamisti ama bir odanin basindan sonuna yari emekleme yari surunerek gidebiliyodu suan tam olarak emekleyebiliyo ayrica neden atayimki beni tanimiyosunuz

Dört aylık bebek emekler mi ya .Valla bana biraz atıyosunuz gibi geldi.
Bazi bebeklerin kaslari kuvvetli olabiliyor, konu sahibi bebeginin cok hareketli oldugunu yazmis saten buda kaslarini kuvvetlendirmis demekki, o yüzden emekliyebilir.
Benim 11 haftalik bebegim var, 1-2 haftadir gece yatiriyoruz sabaha kadar yattigi yerden kendini yataginin diger basina kadar itekliyebiliyor. Dogdugu ilk günden beride basini dik tutuyor. Yani olmaz diye birsey yok, bebekler sasirtmayi sever:)

Kizlar 6 aylik kiz bebegim var. Ve okadar hareketli okadar hareketliki cok zorlaniyorum. Mama yedirmek cok zor cunku kasigi cekiyo, tabaga tekme atiyo, uzerine orttugum ortuyu aciyo mama onlugunu cekiyo heryerine bulasiyo tek basima yediremiyorum. Uzerini giydiremiyorun altini degistiremiyorum. Birinin her daim yardim etmesi gerekiyo arkadaslarim ve ailen gorunce cok sasiriyolar. Gece bi bakiyorum pijamasinin ustunu cikartmis kolunu cikarmis tek kolla duruyo coraplar durmuyo zaten hemen cekiyo atiyo. Surekli emekliyo ve mutemadiyen ayakta biyere tutunarak ayaga kalkiyo ve hep ayakta cok hareketli oldugu icin zor oluyo boyle olanlar varmi nasil bakiyosunuz beler yapiyosunjz paylasirsaniz cok sevinirim. Butun bunlarin yaninda hic huysuz degil cok asiri gulec herseye guler sabahtan aksama kadar guler pek aglamaz ihtiyaclari disinda. 4 aylikken eneklemeye basladi 5 bucuk aylikken ayaga kalkti. Doktoru gelisiminin cok iyi oldunu soyledi ve bu bebek cok hareketli oyuzden kilo eksigi var bukadar hareket ederse tabiki kilo eksigi olur dedi. Hareketli oldunu kendisi farketti ben soylememistim oysaki ordaki yaptigi hareketler neki doktorumuz evde gorse cok sasirirdi galiba. Sizce hiperaktif olabilirmi uzman anneler yardimmmm:KK43:(
Valla sen bebegini anlatirken gözümde bir an benim bebegimin 6 aylik olunca nasil olabilecegi canlandi:) ilk zamanlari nasildi? Eger ozamanda hareketliyse normaldir. Bu tür bebeklerin daha fazla ilgiye ihtiyaci oldugunu düsünüyorum. Bakarsin yasina girdikten sonra davranislari ve algisi nasil ona göre bi doktora gösterirsin. Simdilik cok ufak

Bazi bebeklerin kaslari kuvvetli olabiliyor, konu sahibi bebeginin cok hareketli oldugunu yazmis saten buda kaslarini kuvvetlendirmis demekki, o yüzden emekliyebilir.
Benim 11 haftalik bebegim var, 1-2 haftadir gece yatiriyoruz sabaha kadar yattigi yerden kendini yataginin diger basina kadar itekliyebiliyor. Dogdugu ilk günden beride basini dik tutuyor. Yani olmaz diye birsey yok, bebekler sasirtmayi sever:)
Evet demi yalanci konumuna dustum resmen benim bebegimde aynen dogdugunda basini dik tutabiliyodu hemsireler kaslarinin cok iyi oldunj falan soylemisti yattigi yerden kendini ittirirdi yer degistirirdi hatta ben burda okumustum hamileyken bi bayan gunde 1 litre kalsiyum tuketmis bebeginin kemikleri kaslari cok kuvvetliymis ve basini dondurebiliyomus bende aynisini yaptim hergun yogurt sut peynir bol bol bunlari yedim hic aksatmadan ve bebegin dogdugunda sanki yeni dogmus gibi degildi boyuda uzun zaten simdi gorenler 6 aylik olduna sasiriyo 11 aylikmi diyolar surekli kilo eksigi var ama zayif gorunmuyo kemikli ve boylu bugunde besiginin yan yastiklarini yirtmayi basardi iplerinin hepsini koparmis bayagida yirtilmis artik nasil diktiricem bilmiyorum:) sizin bebeginizde benim yaramazin izinde valla allah yardim etsin iyice hareketleninca cok zor oluyo ya ama herseye ramen cok yorulsakta annelik iste yinede onlarin bi gulmesi herseyi unutturuyo..

8 Aylik yürüyen bebek biliyorum.Çok tatlıydi. Oyuncak bbek gibiydi.Sizin bebeğiniz de sanırım yürür 8 aylik

Back
X