Çocuk Hastalıkları Bebegimin ateşi yardim lutfen

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nazmira

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2016
625
404
23
Kizlar merhaba,
9 aylik kizim 6 saat önce fln birden fark ettim bi halsizlesti atesini baktim 38 yuksekmi normal mi bilemedim ne yapmaliyim uzerindekileri cikartip ince seyler giydirdim ama korkuyorum simdi de yuksek mi atesi diye. Surekli uyku modunda inliyor uykuda da, alip acilemi gotursem hemen yoksa biraz daha atesini takip mi edim bilemedim panik yaptim ilk defa hastalaniyor. Surekli ölcuyorum 38den asagiya inmedi en son 38.4 oldu

Bebekler bizden daha dayanikli yuksek atese. Mevsim itibariyle hastalik da yaygin artik. Panik yapmayin, sakin kalin ama doktora gorunmenizde fayda var.

Gecmis olsun.

Kizlar merhaba,
9 aylik kizim 6 saat önce fln birden fark ettim bi halsizlesti atesini baktim 38 yuksekmi normal mi bilemedim ne yapmaliyim uzerindekileri cikartip ince seyler giydirdim ama korkuyorum simdi de yuksek mi atesi diye. Surekli uyku modunda inliyor uykuda da, alip acilemi gotursem hemen yoksa biraz daha atesini takip mi edim bilemedim panik yaptim ilk defa hastalaniyor. Surekli ölcuyorum 38den asagiya inmedi en son 38.4 oldu
Çok geçmiş olsun, doktorunuzun verdiği bir ateş düşürücünüz var mı? Önerilen miktarda ve zaman aralığında ateş düşürücü verin ve bebeğinizin eklem yerlerine soğuk su kompresi yapın, o da rahatlatmazsa ılık bir banyo yaptırabilirsiniz, mümkün olduğunca üstünü ince tutun, çok giydirip örtmeyin, ateşi ilaca ve suyla yapılan komprese rağmen düşmez, aksine yükselirse derhal acile götürün, yarın mutlaka doktora götürmeyi ihmal etmeyin.
Ateş su kaybına neden olur yavrunuza bol bol sıvı vermeyi de unutmayın, tekrar çok geçmiş olsun.

Cok gecmis olsun 38 yuksek bir ates. ya ates dusurucu verin ya da guvenemiyorsaniz acile goturun hemen.

["Mune, post: 48640518, member: 11473"]Çok geçmiş olsun, doktorunuzun verdiği bir ateş düşürücünüz var mı? Önerilen miktarda ve zaman aralığında ateş düşürücü verin ve bebeğinizin eklem yerlerine soğuk su kompresi yapın, o da rahatlatmazsa ılık bir banyo yaptırabilirsiniz, mümkün olduğunca üstünü ince tutun, çok giydirip örtmeyin, ateşi ilaca ve suyla yapılan komprese rağmen düşmez, aksine yükselirse derhal acile götürün, yarın mutlaka doktora götürmeyi ihmal etmeyin.
Ateş su kaybına neden olur yavrunuza bol bol sıvı vermeyi de unutmayın, tekrar çok geçmiş olsun.

[/QUOTE]
Cok tesekkur ederim. Herhangi bir ilac yok malesef ilk defa böyle oldu. Yarin ilk isim doktora goturmek olacak en azindan evde bulunmasi icin bir ilac verir.

Acile götürun bence de birde soğuk su ile yıkayın vücudunu atletle dursun sadece giydirmeyin fazla
Yegeniminde yükselmişti kardeşim acile götürdü hemen şurup vermisler hem onları kullandı hem soğuk duş aldırdı öyle geçti

Bebeklerde 39 olana kadar normal diye biliyorum internetten okudum ama ne kadar dogrudur bilemedim
bakin internete bakmayin lutfen. internette dolasan safsatalar insani delirtir. 39 a kadar beklemeyin bence. Ates tehlikeli. niyetim korkutmak degil ben de cok pimpirikli bir anneyim. buyuk ihtimal soguk aldi yavrucak. Rabbim sifa versin.

Teşekkür ederimOTE="papyonkilikli, post: 48640549, member: 364542"]bakin internete bakmayin lutfen. internette dolasan safsatalar insani delirtir. 39 a kadar beklemeyin bence. Ates tehlikeli. niyetim korkutmak degil ben de cok pimpirikli bir anneyim. buyuk ihtimal soguk aldi yavrucak. Rabbim sifa versin.[/QUOTE]
Teşekkür ederim. Benden kapti büyük ihtimalle ya yeni atlattim bende ins biran önce düzelir yavrum

Simdi sizin icin baktim, 37.5 ve uzeri icin ates dusurulmeye calisilmali diyor.

Yerinizde olsam, sebebinin ne oldugunu anlamaya calisirdim. Dokuntu var mi mesela? Kizariklik? Kusma ya da bayginlik? Bunlar varsa asla beklememeniz gerekir, mutlaka acile gidin.

Demin soyledigimi tekrarliyorum, bebekler atese eriskinlerden daha dayanikli, panik yapmayin. En muhtemel sebepler enfeksiyon, soguk alginligi oluyor mevsim itibariyle. Siz Mune Hanim'in dediklerini yapmaya bakin, bir de sirkeyi soylemis diger bir uye arkadasimiz. Aslinda cabukca dusmesi lazim. Dusmediyse, yerinizde olsam sabahi beklemem doktora giderdim.

Cok gecmis olsun. Siz de uzulmeyin lutfen.

Simdi sizin icin baktim, 37.5 ve uzeri icin ates dusurulmeye calisilmali diyor.

Yerinizde olsam, sebebinin ne oldugunu anlamaya calisirdim. Dokuntu var mi mesela? Kizariklik? Kusma ya da bayginlik? Bunlar varsa asla beklememeniz gerekir, mutlaka acile gidin.

Demin soyledigimi tekrarliyorum, bebekler atese eriskinlerden daha dayanikli, panik yapmayin. En muhtemel sebepler enfeksiyon, soguk alginligi oluyor mevsim itibariyle. Siz Mune Hanim'in dediklerini yapmaya bakin, bir de sirkeyi soylemis diger bir uye arkadasimiz. Aslinda cabukca dusmesi lazim. Dusmediyse, yerinizde olsam sabahi beklemem doktora giderdim.

Cok gecmis olsun. Siz de uzulmeyin lutfen.
Ilginiz için teşekkür ederim. Ne yazik ki esim sehir disinda is icin suan goturemiyorum taksi icin ariyorum kac saattir taksi yok durakta kendim dusurmeye calisiyorum.kusma, dokuntu bayginlik fln yok cok şükür ama surekli inip cikiyo tekrar ateşi

Ilginiz için teşekkür ederim. Ne yazik ki esim sehir disinda is icin suan goturemiyorum taksi icin ariyorum kac saattir taksi yok durakta kendim dusurmeye calisiyorum.kusma, dokuntu bayginlik fln yok cok şükür ama surekli inip cikiyo tekrar ateşi

Cok gecmis olsun, polisi arayin. Gelmeleri gerekir yardim icin. Hem taksiden daha guvenli. Akliniza yatmadiysa, ambulansi da deneyebilirsiniz. Tahmin ettiginiz dogrudur, muhtemelen sizden bulasmistir. Korkmayin, bebekler bizden daha cevval. Keske yakinlarda bir yerde olsam, ben gotururdum sizi doktora...

Cok gecmis olsun, polisi arayin. Gelmeleri gerekir yardim icin. Hem taksiden daha guvenli. Akliniza yatmadiysa, ambulansi da deneyebilirsiniz. Tahmin ettiginiz dogrudur, muhtemelen sizden bulasmistir. Korkmayin, bebekler bizden daha cevval. Keske yakinlarda bir yerde olsam, ben gotururdum sizi doktora...
Canim benim Allah razi olsun senden. Guzel kalbine Allah huzursuzluk vermesin inş. Duzeldi çok sukur goturdum hastaneye cok tesekkur ederim hersey icin

Back
X