Bebegimin baş çevresi 42 cm mikrosefali nedir

zenan35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2023
361
131
33
35
Arkadaslar 16,5 aylık benegim var sıralıyor yürüyemiyor henüz bas cevresi 42 cm cıktı doktor mr cekelim dedi mikrosefaliden şüpheleniyorlar bunun için tanı sadece bas cevresiyle mi konut benim gibi olanlar var mı

sadece baş çevresi ölçülerek değil başka tetkikler de yapılır,doğumdan itibaren olan baş ölçümleri baz alınır doğuştan ya da sonra mı gelişmiş olduğuna bakılır,doğuştan olsa bile şimdiye kadar nasıl fark edilmemiş ki,

Bizimde baş çevremiz küçük 3.5 aylık ama bize ilk baştan beri küçük diyorlar. Doktor takip edelim dedi ama en son muayenede başı ortalamanın altında ama sorun olmaz dedi yani sizinde em baştan belli olmalıydı

33 cm di doğdugunda çok az yiyor 4 aydır kilo alamadı şu anda 42,5 bas cevresi marta kadae tekrar ölçekler inş mr gerek kalmaz

Merhaba benim bebeğimde aynı durumda motor gelişimleri nasıl

16,5 aylık sıralıyor tutunup kalkıyor yürümüyor henüz mikrosefali zeka geriliği demek ama çok şükür bin şükğr bilişseli iyi kilosuda az basıda ona göre bence

benim kizimin bas cevresi 32ydi dogdugunda . 5 aylik oldugunda bize gulmuyor diye cocuk dr una gittik . o gunden beri noroloji genetik metabolizma takipteyiz , su anda 13.5 aylik . kafasi 42 cm , tutunarak kalkiyor siraliyor bikac saniye ayakta duruyor ama yuruyemiyor , goz temasi var . seslenince cogu zaman bakmiyor ve hic kelimesi yok , haftaya cocuk psikiyariye gidecegiz bakalim ne olacak , bu arada 6 aylikken mr cektirdik . mr da bir sey cikmadi sukur

Fizik tedavi önerdiler kaslarını güçlendirmek için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…