Bebeğimin beyninde su varmış:((destek lütfen!

acay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
139
3
68
Van
Bugün doktor bebeğimizin beyninde su olduğunu araştırma hastanesine gitmemiz gerektiğini söyledi.23hafta+5günlük hamileyim.çok üzüldüm tutamadım kendimi.ağladım.eşim destek olmaya çalıştı.ne yapacağımızı bilmiyoruz.acaba düzelme olur mu?ne yapmamız lazım.dua ediyoruz artık.
duaya çok ihtiyacımız var.benzer durumda olan varmı?düzelen var mı?çok panik oldum.

konuyla ilgili bilgim yok, rabbim şifa versin. evladını sana bağışlasın. umarım düzelir ve sen onu sağlıkla kucağına alırsın.

Canım Allah acil şifalar versin.Benim pek bilgim yok bu konuda ama bazı haftalara kadar bebeğin beyninde beyaz leke,yamukluk veya ur gibi şeyler görülebiliyor,ilerleyen haftalarda da bunlar hiçbir müdaheleye gerek kalmadan kendiliğinden geçiyor.İnşallah seninkide öyle birşeydir ve bir an önce geçer.Dualarımız seninle...

öncelikle geçmiş olsun. bu tarz sorunlar çıkabiliyor ama arkadaşın da dediği gibi ilerleyen haftalarda kendiliğinden geçebiliyor. ultrason yanıltıcı sonuçlar verebiliyor. bekleyip dua etmekten başka çare yok malesef. allah korur inşallah meleğini. acil şifalar dilerim.

Canım Allah yardımcınız olsun inşallah.. Ultrason yanıltıcı olabiliyor, düzelir belki de. Benim kuzenim hamileyken doktorlar kontrol ettiklerinde demişler bebeğin özürlü olacak kafası da çok büyük görünüyormuş bebeğin emin değilim ama şişlik varmış kafasında, sonradan düzeldi Allah'a şükür gayet sağlıklı bir bebeği oldu. Darısı başına inşallah..

ben de 23+5 günlük hamileyim bu topici duyunca çok ama çok üzüldüm. ama bu konuyla ilgili başka bir sitede o da tesadüfen bir yazı okumuştum. ilerleyen aylarda bu durum geçiyor. devam etme olasılığı olsa da doktorunun dediği gibi diğer hastaneye de gitmelisin böylece için rahat olur. inşallah bebeğin sağlıklı olarak doğar.

çok geçmiş olsun, benim bebeğimde de hidrosefali vardı yani beyninde su toplanması 19 haftalıkken teşhis edildi
gebeliğim sonlandırıldı.. çünkü bebek doğsaydı ağır sonuçları olcaktı.. umarım seninki farklı bi durumdur, farklı doktorlara git tek doktora güvenme, sonuçtan haberdar et

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar.yarın araştırmaya gidecez.inş. bir şey çıkmazama aynı şeyleri söyleseler bile asla bebeğimi öldürmem.Rabbim imtihan ediyor.tepkimizi izliyor.nasıl olursa olsun kabulümüz.O'ndan gelecek her seye amenna diyoruz.ama inanıyoruz ki söylenenler olmayacak.İnşallah meleğimiz sağlıklı doğacak.sonuçları paylaşırım inşallah sizinle.

konuyla ilgili herhangi bir bilgim yok. ama bir hamile olarak neler yaşadığını anlamak hiçte zor değil.bende 35. hftamın son günündeyim:nazar: allahım korusun meleğinizi. sağsalim gelsin aramıza. içini ferah tut. ağlayıp üzülürsen bebeğinde üzülür annesi. sakin ol doktoruna git hiçbirşey çaresiz değil inanki. allahım şifa vers,n dualarım sizinle. kendine de bebeğine de iyi bak gelişmelerden de haberdar edersen bizi sevinirim.:29:

canim uzulme sen cok guclusun kararindan dolayi seni cok tebrik ediyorum insallh butun guzelliler senin ve bebeginin olsun bebegin saglikla dogsun insallah.

benimde bebegim hidropslu dogdu yani cigerlerinde ve karninda su toplanmasi vardi .anne karininda 35.haftada cikkti.doktolar umit vermedi dogunce nefes alamaz dediler .36.haftada beklenmedik dogum yaptim hem normal dogurdum hemde oglumu kucagima alamadan direk yeni dogan yogun bakima goturduler 20 ngun kaldi orda oglm yasmaz diyen doktoalra inat yasadi bitanem benim.simdi 11 bucuk aylik masallah Alllah nazarlardan korusun turp gibi.

o yogun bakim sureci oyle kotu ki elin kalbinde hep bi haber bekliyosun.odaya girmeye korkuyosun ya birsy olduysa diye kockoca dunya dar geliyo ardan 11 ay gecsede unutamiyosun .ama hersey gecdi gitii kotu birer ani olaraka.kendini topla moralni bozma doktorlarin degil Allahin dedigi olur.ona sigin bol bol dua et inan elden gelen baska birsey yok yani tabiki baska doktorlarada git elinden ne geliyoa yap,Allah yardimcin olsun

canim uzulme sen cok guclusun kararindan dolayi seni cok tebrik ediyorum insallh butun guzelliler senin ve bebeginin olsun bebegin saglikla dogsun insallah.

benimde bebegim hidropslu dogdu yani cigerlerinde ve karninda su toplanmasi vardi .anne karininda 35.haftada cikkti.doktolar umit vermedi dogunce nefes alamaz dediler .36.haftada beklenmedik dogum yaptim hem normal dogurdum hemde oglumu kucagima alamadan direk yeni dogan yogun bakima goturduler 20 ngun kaldi orda oglm yasmaz diyen doktoalra inat yasadi bitanem benim.simdi 11 bucuk aylik masallah Alllah nazarlardan korusun turp gibi.

o yogun bakim sureci oyle kotu ki elin kalbinde hep bi haber bekliyosun.odaya girmeye korkuyosun ya birsy olduysa diye kockoca dunya dar geliyo ardan 11 ay gecsede unutamiyosun .ama hersey gecdi gitii kotu birer ani olaraka.kendini topla moralni bozma doktorlarin degil Allahin dedigi olur.ona sigin bol bol dua et inan elden gelen baska birsey yok yani tabiki baska doktorlarada git elinden ne geliyoa yap,Allah yardimcin olsun
Allah razı olsun canım.Allah bir şeyin olmasını dilerse bütün yaratılmışlar bir araya da gelse onu bozamazlar.buna canı gönülden inanıyorum.İnşallah hiç kimse evladının hastalığıyla,evladıyla imtihan olmaz.bugün doktora gittik.araştırmahastanesinde baktırdık yani doktor diğer hastanede görülen aynı milimetrik sonuçları gördü ama hiç önemsemedi.bu bizim için normal değerdir dedi.eğer 10-15mm ise sorun vardır dedi.15gün sonra tekrar gelin hiç sıkıntı da yapmayın dedi.ultrasyın için beklerken o kadar çok dua ettim o kadar çok yalvardım ki Rabbime bizi kendi halimize bırakmadı çok şükür.15gün sonra gitme isteğim yok bir daha.ne olursa olsun bebeğimize kıymayacağımıza göre gidip doktorların soğuk kanlılıkla anneyi düşünmeden kurdukları cümleleri duymak istemiyorum.

Allah razı olsun canım.Allah bir şeyin olmasını dilerse bütün yaratılmışlar bir araya da gelse onu bozamazlar.buna canı gönülden inanıyorum.İnşallah hiç kimse evladının hastalığıyla,evladıyla imtihan olmaz.bugün doktora gittik.araştırmahastanesinde baktırdık yani doktor diğer hastanede görülen aynı milimetrik sonuçları gördü ama hiç önemsemedi.bu bizim için normal değerdir dedi.eğer 10-15mm ise sorun vardır dedi.15gün sonra tekrar gelin hiç sıkıntı da yapmayın dedi.ultrasyın için beklerken o kadar çok dua ettim o kadar çok yalvardım ki Rabbime bizi kendi halimize bırakmadı çok şükür.15gün sonra gitme isteğim yok bir daha.ne olursa olsun bebeğimize kıymayacağımıza göre gidip doktorların soğuk kanlılıkla anneyi düşünmeden kurdukları cümleleri duymak istemiyorum.
Ne olursa olsun bebeğinle yola devam edeceksen en doğru kararı vermişsin.Bebeğinin hiçbirşeyi yok bunu düşün ve inan.Kucağına turp gibi bir evlat alman dileğiyle...

acay bana da gebeliğin 17. haftasında bebeğin başının büyük olduğu kafasında su topladığı ventriküllerin normalden çok geniş göründüğü söylendi. tabi bunun sonucu hemen aldırın bu çocukta çeşitli özürler olur dediler. onun için bu durumda olan kardeşlerimi çok iyi anlıyorum.ben de aynı senin gibi düşünerek başımıza gelecek herşeyde Rabbimize sığındık ve yola devam ettik.şimdi 31.haftadayım.hala doktora gitmeye korkuyorum.en son 28. haftada bir profun muayenehanesine gittik.çocukta şu an problemin hala devam ettiğini, görünen bir gelişim bozukluğunun olmadığını söyledi ama herşeye hazır olmamız gerektiğini de ekledi tabi.Allah nasip ederse ben senden önce doğum yapacağım herhalde.inşallah oğlumu sağlıklı bir şekilde elime alırsam hemen buraya yazıp sizlere moral vereceğim.Herşey Rabbimden Ona havale eyledim.hakkımızda hayırlısı olsun.Bizim elimizden dua etmekten başka birşey gelmez.sen de üzülme canım.yalnız değilsin.dualarım seninle sen de bana dua et.

Cnm, inşallah sağlıklı bir şekilde kavuşursun bebeğine. Ama doktor 15 gün sonra gelin dediyse, bunu da ihmal etmeyin bence. Doktorlar moral bozucu da olsa tıbben tespit ettikleri şeyleri söylemek zorundalar. Sen bebeğini aldırma, ama doktor takibinde de olmazsa bu konu tıbben alınabilecek tedbirlerin alınması konusunda geç kalabilirsiniz. Yani moral bozucu sözleri duymamak için doktora gitmezsen, Allah korusun bazı operasyonlarla düzelebilecek bir rahatsızlığı ömrü boyunca taşıması gereken bir çocuk sahibi olman ihtimali de var. Moralini yüksek tutmaya çalış, ama doktor kontrollerini de aksatma lütfen.

acay bana da gebeliğin 17. haftasında bebeğin başının büyük olduğu kafasında su topladığı ventriküllerin normalden çok geniş göründüğü söylendi. tabi bunun sonucu hemen aldırın bu çocukta çeşitli özürler olur dediler. onun için bu durumda olan kardeşlerimi çok iyi anlıyorum.ben de aynı senin gibi düşünerek başımıza gelecek herşeyde Rabbimize sığındık ve yola devam ettik.şimdi 31.haftadayım.hala doktora gitmeye korkuyorum.en son 28. haftada bir profun muayenehanesine gittik.çocukta şu an problemin hala devam ettiğini, görünen bir gelişim bozukluğunun olmadığını söyledi ama herşeye hazır olmamız gerektiğini de ekledi tabi.Allah nasip ederse ben senden önce doğum yapacağım herhalde.inşallah oğlumu sağlıklı bir şekilde elime alırsam hemen buraya yazıp sizlere moral vereceğim.Herşey Rabbimden Ona havale eyledim.hakkımızda hayırlısı olsun.Bizim elimizden dua etmekten başka birşey gelmez.sen de üzülme canım.yalnız değilsin.dualarım seninle sen de bana dua et.
canım çok üzüldüm.inşallah yanlış bir teşhistir.bu konuyu kiminle paylaştıysam bizim konumuza benzer bir olay anlatıyor ama hepsi de doğum sonrası endişelerinin gereksiz olduğunu görmüş.görümceme de bebeğinin ellerinin olmadığını söylemişler.ama maşallahı var kzın.şimdi 6 yaşında çocuk.hatta ondan sonraki çocuğu için de başı çok büyük,aldırın berbek normal doğmayacak demiler ama tevekkül etmiş.bebeği turp gibi maşallah.inşallah bizim de aynı şekilde hayırlı bebeklerimiz olur.tevekkül ediyoruz.Rabbim açtığımız elimizi boş çevirmez.senin hayırlı haberinin sabırsızlıkla bekliyorum.
Cnm, inşallah sağlıklı bir şekilde kavuşursun bebeğine. Ama doktor 15 gün sonra gelin dediyse, bunu da ihmal etmeyin bence. Doktorlar moral bozucu da olsa tıbben tespit ettikleri şeyleri söylemek zorundalar. Sen bebeğini aldırma, ama doktor takibinde de olmazsa bu konu tıbben alınabilecek tedbirlerin alınması konusunda geç kalabilirsiniz. Yani moral bozucu sözleri duymamak için doktora gitmezsen, Allah korusun bazı operasyonlarla düzelebilecek bir rahatsızlığı ömrü boyunca taşıması gereken bir çocuk sahibi olman ihtimali de var. Moralini yüksek tutmaya çalış, ama doktor kontrollerini de aksatma lütfen.
haklısın canım ama doktor anne karnında bu hastalığın tedavisi olmadığını söyledi.tedavisi olmadığı için gitsek de sadece ilerleme ya da düzelme var mı onu öğreneceğiz.ben sadece o gün çok üzüldüm.Rabbim içimize bir rahatlık verdi.Allah kimseyi bu şekilde imtihan etmesin.

sevgili acay öncelikle Yüce Rabbimden bebeğiniz için acil şifalar dilerim. Umarım en kısa zamnda güzel haberler alırsınız Allah kimseye bu ve benzeri şeyleri yaşatmasın bi gelişme varsa olursa bizide burdan bilgilendirin lütfen rabbim meleğinizi korusun.

Back
X