kizlar bugün cok kötü gün gecirdim bebegimin böbreginde su toplamasi varmis ve burnu cok ufakmis bu yüzden down sendrom olabilirmis suyunu alip bakacaklar sagliklimi deyilmi diye ayni olayi yasayan ve duyan arkadaslar ltf yardim edin her böbreginde su toplanan bebisler down sendromlumudur ?
teyzem 37 yaşında hamile kaldı ve 3 kürtaj vardı. bebekten önce.
böbreklerin de genişleme var çişini yapamıyor demişlerdi. amniyosentezi yapıldı. yani su alındı. prof.a gitti tıp da aldırdı suyu..
dr. doğurabilirsin sağlıklı dedi. doğurdu. şuan 4 yaşına girdi. çok tatlı bir çocuk. ve sağlıklı
hakkınız da hayılısı olsun. bazen beklenmedik şeyler çıkageliyor.
inşallah sağlıklı bir bebeğiniz olur. ve kucağınıza alırsınız.
kizlar bugün cok kötü gün gecirdim bebegimin böbreginde su toplamasi varmis ve burnu cok ufakmis bu yüzden down sendrom olabilirmis suyunu alip bakacaklar sagliklimi deyilmi diye ayni olayi yasayan ve duyan arkadaslar ltf yardim edin her böbreginde su toplanan bebisler down sendromlumudur ?
canım, ben de tam sana mesaj atacaktım bebişin cinsiyetini öğrendin mi die. sonra açtığın başlığı gördüm ve üzüldüm.
ama canını sıkma lütfen. ultrason görüntüleri veya ikili testleri iyi olup; down sendromlu doğan bebekler var. veya tahlillerde sonucu riskli çıkan ancak doğduğu zaman son derece sağlıklı olan bebekler var.
amniyosentez sonrasında çok daha net bi şekilde konuşur doktorun senle.
kendine iyi bak, iyi düşün.....
sevgiler....
hepnize cok tsk ederim kizlar ailemde down sendromlu cocuklar oldu icin bendede o tehlike varmis yarin AS yapilcak cok korkuyorum cok aci veriyormus DUAlarinizi eksik etmeyin kizlar
merhaba benimde ikili test sonucum 1/267 çıktı.2.düzey usg istediler bugün devlet hastanesinde yaptırdım.Banada bebeğin böbreklerinde genişleme olduğunu ve down sendromu riskini artırdığını söylediler.Bende çok endişeliyim 3 hafta sonra kontrolüm var tekrar bakacaklar.Umarım bi sorun çıkmaz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.