• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğimin burnu tıkalı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Minimidimaksi

Guru
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
359
158
103
Arkadaşlar merhaba. Bu gün tam 1 hafta oldu 8.5 aylık kızımın burnu tıkalı. Doktora gittik 1 hafta önce damla verdi kullanıyorum düzenli ama pek bir etkisi olmadı. Ne yapmalıyım çok huzursuz.

Serum fizyolojik + otribebe aspiratör kullan düzenli olarak.
Faydasını çok görürsün.
Tekrardan bir doktor kontrolüne de götürmende fayda var.

Bebeğini yatmadan önce 5 dakikalıkta olsa banyo yaptır başından aşağı iki maşrapa su bile onun burnunu ve bedenini rahatlatır üşütür die korkmayın sakın seri hareket ettiğiniz sürece üşütüp hasta olmaz önemli olan hızlı davrnmak... Sümükleri akıp gidecektir başından aşağı su döktüğünüz esnada bırnunu sıkıp temizleyin.. Gifrer fizyolojik damlayı tvsiye ederim ya da sprey şeklinde olanı .. Rahat 10 gün sürüyor zaten sabırlı olun.. Kalorifer peteklerine nemli bez koyun var coldmix damlayı yakasına damlatarak gece rahat uyumasını sağlatın eğer burnuna dokunmaya iZin veriosa banyo- otri bebe- cold mix üçlüsüyle rahat atlatırsınız ve güzel meyveli bitki çaylarıyla... Sebzelerden de brokoli kereviz karnıbahar çorbası yapıp yedirin

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Buhar makinesi aldık yatmadan 1-2 saat açıyorum. Serum fizyolojik damla kullanıyorum. Hafif üşüttüğü için sık banyo yaptırmadım. Aspiratör kullanmadım. Zaten damlayı bile zorla damlatıyorum. Dedikleriniz yapacam. Bir an önce iyileşir inşallah. Rabbim bütün hastalara acil şifalar versin.

Xlear kids damlası var. Doktoruna danışıp onay verirse eğer şiddetle tavsiye ettiğim bir damladır. Sadece serım fizyolojik bir işe yaramıyor bana doktorum demişti. Sadece onu yaptığımızda burun kuru kalıyor ve tekrardan tıkanır. Temizledikten sonra nemli kalması için danla kullanmak gerekliymiş. Benim burnum tıkandıpında bile bir damla kullanıyorum hemen açıyo burnumu.
Ama dediğim gibi benim tavsiyemle değil doktorunla görüşüp kullan. Reçete ilacı değil buarada 22 yada 27 lira diye hatırlıyorum

Aspiratorle burnunu temizledikten sonra allerjik bir cocuk degilse soktorunun da onayiyla yakasina coldmix damlat. Kolay kolay tikanmiyor.

Back
X