bebeğimin gaz sancısı yardım lütfen

ecoly

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2013
29
1
6
35
İzmir
slm kızlar ilk çocuğum ilk annelik tecrübem henüz 10 günlük bir oğlum var herşeyi normal emmesi uyuması sorun yok fakat bn gazını çıkarmayı beceremyeum tutmaktan korkuyrum gaz pozisyonunda ve gazını çıkarana kadar ağlaması bni panik yspıyor ve beceremyrum yavrum sancısından kıvranıyo gazı olnca sma bn hala gaz çıkarmayı beceremyrum yardm efin napıcam :((((

slm kızlar ilk çocuğum ilk annelik tecrübem henüz 10 günlük bir oğlum var herşeyi normal emmesi uyuması sorun yok fakat bn gazını çıkarmayı beceremyeum tutmaktan korkuyrum gaz pozisyonunda ve gazını çıkarana kadar ağlaması bni panik yspıyor ve beceremyrum yavrum sancısından kıvranıyo gazı olnca sma bn hala gaz çıkarmayı beceremyrum yardm efin napıcam :((((

canım oncelıkle Allah bagıslasın dıyeyım..
ilk cocugun oldugu ıcın panıklenmen cok normal ve de daha yenı dogum yapmıssın zaten..hıc korkma onun gazını cıkarırken..omzuna al sırtını sıvazla zaten bılıyorsundur ..pıtpıt yap sırtına..onun gazını cıkarmasına yardımcı olamaman onun daha cok aglamasına sebep olacak...bak bır de sey yapabılırsın duz yere karnının uzerıne yatır yada dızlerının uzerıne ...korkarsan aglamasından uzun tutma ama karnının uzerıne yatırınca bır sure sonra gazı cıkar..gazdan cok cektım ben 1 seneden fazla..bır de benım kı hıc uyumazdı..anne olmak hıııııc kolay degıll..

Biz annelerin en büyük hatası herşeyi kendi başımıza yapmaya çalışmamız bence. Oysa babalar bu günler için var. Panik olup gazını çıkaramadığında babadan yardım istemelisin. Hem onun başardığını gördükçe sana da cesaret gelecek eminim. Bir de yediğin yemeklere mutlaka kimyon ekle. Kimyon hem senin hem bebeğin gazını azaltacaktır. Stresten uzak durmayı da unutma bu arada. Ne yesem ne yemesem acaba diye düşünmek bile strese ve sonuçta gaza sebep olabilir. Sağlıklı dengeli şekilde beslen. Ve her emmeden sonra mutlaka gazını çıkartıp öyle uyut bebişini.

gaz için aktarlarda satılan hint cevizi var onu rendeleyip sütünle birlikte ver bebek hem çok rahat uyur hem de gazı çıkar her yemeğinize kimyon koymanızda çok iyi bi çözüm inşallah işe yarar ve bebeğinizi sorunsuz büyütürsünüz

Slm kızlar konu eski ama yazmak istedim. Yakında Allah nasip ederse bir kızım olacak benimde en büyük korkum gaz sancısı :-( ben normalde de çok gazlı bir insanım ne yesem gaz yapar hamileliğim boyunca da çektim gaz sancısı ve eminim emzirme döneminde de aynısı olacak, sütümden bebeğime geçecek :-( şu kimyonun faydasını gören okadar çok kişi duydum mutlaka deneyeceğim fakat yemeklere ne kadar kimyon koymalıyım acaba sizler denediniz mi bilen var mı şimdiden teşekkürler

Slm kızlar konu eski ama yazmak istedim. Yakında Allah nasip ederse bir kızım olacak benimde en büyük korkum gaz sancısı :-( ben normalde de çok gazlı bir insanım ne yesem gaz yapar hamileliğim boyunca da çektim gaz sancısı ve eminim emzirme döneminde de aynısı olacak, sütümden bebeğime geçecek :-( şu kimyonun faydasını gören okadar çok kişi duydum mutlaka deneyeceğim fakat yemeklere ne kadar kimyon koymalıyım acaba sizler denediniz mi bilen var mı şimdiden teşekkürler

Hem yeklere koy hemde tane kimyon kaynat ic cok faydasi oluyo

cnm konuyu bn açmştm şmdi bebeğim iki aylık oldu gaz sorunumuz ilk 1 ay çok oldu şimdi yok nasıl çözdün sorunu dersen kendim yemeklere 1 kaşık kimyon koydum rezene içtim bebeğime bişey vermedm vermycem kızların daha çok sancısı oluyrmuş sende bnm gbi yap ve bebeğini kontrole götürünce doktorundan gaz damlası iste zaten vericek zararsız bişey bitkisel ve 2 ay bitince bebeğini doyurduktan tam 15 dakika sonra yüz üstü yatır uyumuyoken çok rahatlıyo

Arkadaslar ben emzirdikten sonra kucagima alip sirtina vurarak cikartiyorum. Doktorumuz supurge ve sac kurutma mak. Sesininde rahatlatacagini soylemisti, anne karnindaki seslere benzedigi icin.

anne karnındaki sealer her bebekde naşarılı bir yöntem olmuyor doğar doğmaz alıştırmalı o seslere

cnm konuyu bn açmştm şmdi bebeğim iki aylık oldu gaz sorunumuz ilk 1 ay çok oldu şimdi yok nasıl çözdün sorunu dersen kendim yemeklere 1 kaşık kimyon koydum rezene içtim bebeğime bişey vermedm vermycem kızların daha çok sancısı oluyrmuş sende bnm gbi yap ve bebeğini kontrole götürünce doktorundan gaz damlası iste zaten vericek zararsız bişey bitkisel ve 2 ay bitince bebeğini doyurduktan tam 15 dakika sonra yüz üstü yatır uyumuyoken çok rahatlıyo

Deneyeceğim çok sağol ;-)

Oncelikle bebeginiz hayirli olsun benimde 3 aylik bi kizim var bizde gaz sancisindan cok cektik 10 gundur rahatiz okadar cok yontem denedikki artik profosyonel olduk bu konuda sana onerebilecegim humana cayi var bebekler icin gun icerisinde 100 cc ye kadar icirebiliyosun ayrica aktardan elma ve badem yagi al inlari karistirip her altini actiginda karnini ov asagiya dogru ustune kucuk bi havlu koy ben cok faydasini gordum bide ek olarak sab diye bi damla var ac karinla damlatiyosun bunlari kullandiginda gazinin cikmamasi imkansiz bu arada bebegin belden asagisini cok sicak tutman cok faydali olucaktir umarim yardimci olabilmisimdir

Şahsen denemedim ama gecen bir arkadasım söyledi, 3 aylık bebeği var. kuru inciri 4-5 parçaya kestikten sonra yarın çay bardagı suda kaynatıp 3-4 çay kasıgı vermis bebeğine. sabaha kadar gaz cıkarıp durmus cocuk.

Bizimde gaz sorunumuz var bebeğim 1.5 aylik hergun rezene ve kimyon tuketiyorum bebegimede san simplex damla veriyorum buna ragmen bazen iyi bazen cok zor geciyo gunler
Doktorumuz ne yaparsan yap 3 aya kadar devam edicek idare ediceksn demisti bekliyoruz sabırsızlıkla buyumeyi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Malesef bizimkindede baya gaz sorunu var. Özellikle akşamları uyumakta büyük zorluk çekiyoruz.

Kesinlikle masaj ve hareket yaptırmak, tabi bebişi zorlamadan gubde 3 kere 10-15 dk zamanla kendisi hareketleride öğrenerek taklit ediyor ve gazını çıkarıyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X