22 haftalık hamileyim ve bebeğimin gelişimi 2 hafta geriden geliyomuş çok korkuyorum ileri zamanlarda gelişimi normale doner mi?benimle aynı durumu yaşayan yada yardımcı olcak birileri var mı?
22 haftalık hamileyim ve bebeğimin gelişimi 2 hafta geriden geliyomuş çok korkuyorum ileri zamanlarda gelişimi normale doner mi?benimle aynı durumu yaşayan yada yardımcı olcak birileri var mı?
canım korkma sakın, bu durum görülebiliyo ve ileriki haftalarda düzelebiliyo, yani illa öyle devam edicek diye bişey yok, doktorun ne söyledi sana?o ne düşünüyo, büyük bi sorun olarak görüyo mu bunu? kadınlar kulubunde bile bi sürü topic vardı böyle bebeği geriden gelen ama daha sonraki haftalarda toparlayan...ayrıca benim öğrendiğim kadarıyla da 3 hafta ve daha fazla ise geriden gelme durumu o zaman sorun olarak algılanıyomuş...ve de mesela bi kontrolde bebegın 3 hafta gerıde, ve 4 hafta sonra tekrar gittiginde bu sefer gerileme 5 haftaya cıkmıs, işte önemli olan buymuş daha ziyade...yani o gerilemenin ilerlemesi...çünkü bazı bebekler daha ufak oluyo, yapısal bişey bu, onlar sureklı 1-2 hafta gerıde gorunebılırler sabit olarak...ayrıca henüz türkiye deki bbeklere gore istatistiksel bi ortalama yapılmamış, o yüzden başka ülkelerdeki ortalamalara gore yapılıyo değerlendirmeler daha çok...yani sıkma canınııııııııııııııııııııııııı kısaca:)))))kendine ve bebeğine çok iyi bak tamam mı:)
inş canım bişey yoktur.doktorum bişey demedi.3 hafta sonra kontrolum var o zaman ayrıntılı ultrasonda bakacak.geç gebelik mi yoksa gelişim geriliğimi olduğuna..ama bende koktum gelişim geriliği varsa diye..ilk zamanlardan beri yaklaşık 10 gun geriden geliyor.eşimde bende boy olarak kısayız acaba bu etkili olur mu bilmiyorum ki..
inş canım bişey yoktur.doktorum bişey demedi.3 hafta sonra kontrolum var o zaman ayrıntılı ultrasonda bakacak.geç gebelik mi yoksa gelişim geriliğimi olduğuna..ama bende koktum gelişim geriliği varsa diye..ilk zamanlardan beri yaklaşık 10 gun geriden geliyor.eşimde bende boy olarak kısayız acaba bu etkili olur mu bilmiyorum ki..
o da etkili olur canım, yani ufak tefek anne babalardan küçük çocuklar olabiliyor genelde...bi de başından beri öyle bi gerilik varsa geç döllenme de olabilir...ama sonradan birdenbire cıkan bişey degil sonuçta başından berı varmış, o yuzden cok sıkılma bence rahat ol :)
canım korkma...benım de bır ara doktorum bebegımın 1hafta gerıden geldıgını soylemişti.....benım kanama falan da olmustu yanı o da etkı edebılecegını soylemıstı ama bana her gun 1porsıyon et tuketmemı soyledı bende bu sekılde 2,3hafta cok dıkkat etmıstım sonra bırdaha kı randevum da gelısme normaldi..bırdaha kı randevuna kadar beslenmene cook dıkkat et derım
Bebeğin her ay her kontrolde gelişimi değişik oluyormuş, benim de ilk başlarda 10 gün filan geriydi,
en son kontrolde tam günğnü yakalmıştı, bir daha ki kontrole ne çıkacak bilemiyorum.
İleri ki zamanlarda gününü yakalar bence.