• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebegimin gözündeki kirpik nasıl cıkar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ali_ye

RABBİME ŞÜKÜR
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2008
1.793
11
158
43
Antalya
35gunluk bebegimin gözüne kirpik kacmış 3gundur duruyor onu rahatsız edıyormu bılmıyorum ama ben gorunce dayanamıyorum kocaman kirpik nasıl cıkar o bılen varmı

canim kirpikonu rahatsız etmez çünkü bebeklerde gözü koruyan bir tabaka vardir.sen yumusak bi selpakla incitmeden çıkarmayı deneyebilirsin yada burun ve göz solüsyonları var..ondan gözüne birkaçdamla damlatırsan akıp gider..

benim de kızımın gözüne sık sık kirpik girerdi. burun ve göz solisyonları var ya kesinlikle onlar çok işe yarıyor. onlardan deneyebilirsin. çıkmazsa da dert etme arkadaşın dediği gibi Rabbim öyle güzel yaratmış ki ilk aylar bebeklerimizin gözünde koruyucu tabaka var eminim canları yanmıyodur. yoksa dururlar mı..
bebeğini sağlıcakla büyüt canım..

Tatlım aynı şeyi ben de 3-4 aylıkken yaşadım.Ödüm kopmuştu benim de.Ama doktorum kirpik sterildir birşey olmaz, göz mikrop kapmaz çıkar kendiliğinden demişti.Aynen de öyle oldu, korkma hiç...Geçmiş olsun...

cevaplarınız ıcın cok tesekkur ederım cıkmış galıba gozunden boncuk boncuk bakarken bana gozunde kocaman bır kırpik moralımı bozmuştu

2 AYLİK BEBEGİMİN GOZUNDE 1 HAFTADİR SAC TELİ VAR... CİKMİYOR ALAMİYORUMDA. ZARARİ OLURMU

bizde büyüklerimiz anne sütü damlat derlerdi gözüne kirpik kaçtığında ve çapaklanma olduğu zaman bebeklerde

Ama sut zararliymis... Göz solüsyonu nazil olur... Faydasi olurmuş. Doktora yazdirmak gerekli mi göz solisyonunu yoksa kendinde alabilirmiyim :(

Bebeklerde Göze Kıl veya Kirpik Kaçması

Çocuğunuzun gözüne yabancı bir madde, örneğin bir toz topağı kaçtığında, göz sulanır, çocuk gözünü açmak istemez. Gözün beyaz kısmı üzerinde serbestçe hareket eden bir cisim görürseniz, bunu çıkarmaya çalışabilirsiniz. Buna karşın, yabancı cisim gözün beyaz küresi üzerine, ya da renkli iris dediğimiz kısmına gömülmüşse buna dokunmamanız gerekir.

Önem derecesi
Küçük toz veya kum taneleri, göz yaşı aracılığıyla doğal olarak temizlenir, fazla bir önem taşımaz. Ancak göz küresi çizilmişse, küreye bir cisim batmışsa, göz küresinde veya göz kapağında yırtılma varsa bu çok önemlidir acil bir durum diye tedavi edilmelidir.

Göze Yabacı Cisim Kaçma Belirtileri
• Gözde sulanma.
• Çocuğunuzun gözünü açmak istememesi.
• Ağrı ve tahriş.
• Yabancı cismin görülmesi.

Neler yapılabilir?
Yabancı cismin, göz küresine batmış olup olmadığını ilkin anlamanız, gözü bunun için muayene etmeniz gerekir. Çocuğunuzun gözünü sık sık kırpmasını isteyin, böylece yabancı cisim yerinden çıkacaktır. Ağrı veya tahriş nedeniyle ağlayan çocuğunuzun böylece yabancı cismi çıkarması da olasıdır.

Yabancı cisim gömülüyse
Herhangi bir ilk yardım girişiminde bulunmayın. Göz kapağının üzerine temizce bir mendil veya “tampon” bağlayarak, gözün devamlı kapalı kalmasını sağlayın ve doğruca en yakın acil servise baş vurun.

Yabancı cisim göze batmamışsa
Çocuğunuza yukarı doğru bakmasını söyleyin. Göz kapağını aşağı doğru’çe-kerek yabancı cismin orada olup olmadığını kontrol ediniz. Cisim oradaysa, temiz bir mendil ucuyla veya pamukla dikkatle yabancı cismi dışarı alınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim de kızımın gözüne sık sık kirpik girerdi. burun ve göz solisyonları var ya kesinlikle onlar çok işe yarıyor. onlardan deneyebilirsin. çıkmazsa da dert etme arkadaşın dediği gibi Rabbim öyle güzel yaratmış ki ilk aylar bebeklerimizin gözünde koruyucu tabaka var eminim canları yanmıyodur. yoksa dururlar mı..
bebeğini sağlıcakla büyüt canım..
Benim de 4 buçuk aylık oğlum. Kirpik gördüm. Almaya çalışarak canını yakmak istemiyorum. Ama durursa zararı olur mu bilmiyorum. Pek rahatsız gibi değil. Kendi çıkar diyorlar doğru mu ki?

Back
X