Çocuk Hastalıkları Bebeğimin hastalığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhaba arkadaşlar kafama çok takılıyor bebeğim 1 yaşında yeni girdi ve atopik hastalığına yakalandı 2 ay oldu ne yapıldıysa çare bulunamadı bütün vücuduna yayılıyor çok kaşınıyor yavrum ve kaşıdıkça dahada çok yara bağlıyor uyku duzenide bozuldu 😞 başınıza gelen varmı hiç aranızda lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olun😞

çok geçmiş olsun , alerjı testleri yaptırdınız mı ? benim bebeğimde aynı :( yara olacak boyuta geldik , ilk her akşam duş ve hindistancevizi yağı ( soğuk sıkım ) iyi geldi sırtı komple olmuştu , tabi şampuan ve gün için de trukıd şampuan ve kremini kullandık geçti, yaklaşık 1,5 ay kadar bişey yoktu sonrasında dirsek içlerinde ve boyun kısımlarında başladı çocuk alerjı uzmanına götürdük yün alerjısı ve kimyasal alerjıleri çıktı ( paraben ,alkol gibi ) özel bir deterjam ve şampuan aldık ekstra 3 defa durulama yaptırıyorum kıyafetlerini ve hepsini ütülüyoruz gün içinde bol nemlendirici sürüyorz şuan mustela geçtik o daha iyi geldi ... koyu renk kıyafetler giydirmeyin , yünden uzak tutun evde ki halılarda büyük etken üzerine örtü örtün yada yıkanır olanlarla değiştirin ,evinizi sık havalandırın nem oranını ayarlayın ( klasik tavsiler aslında ) ama mutlak çocuk alerjı uzmanına götürün ... birde sarımsak ve domatesten şu ara uzak tutmaya çalışıyorum :( birde onu deniyorum Allah kolaylık versin

Alerji yapan bir şey olmuştur. Benim arkadaşımın çocuğunun da 1yaşından sonra oldu süt içirmeye başladığı için olduğunu zannetti meğer kullandığı antibiyotik alerji yapmış egzamaya çevirmiş. Alerji yapan ne yedi kullandı onu bulun. Kızımın da süt alerjisi var atopik dermatiti ardıç katranlı sabun sayesinde geçti. Banyo sonrası da farmasi aynısefa kremi kullandım nemlendirici olarak. Her ikisi de egzama tedavisinde kullanılan ürünler.

sabun daha çok kurutmaz mı ? onu bende duydum ama denemeye cesaret edemedim :(

Merhaba arkadaşlar kafama çok takılıyor bebeğim 1 yaşında yeni girdi ve atopik hastalığına yakalandı 2 ay oldu ne yapıldıysa çare bulunamadı bütün vücuduna yayılıyor çok kaşınıyor yavrum ve kaşıdıkça dahada çok yara bağlıyor uyku duzenide bozuldu 😞 başınıza gelen varmı hiç aranızda lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olun😞
Geçmiş olsun, alerjik bir durum olabilir. Bununla ilgili doktorunuz bilgi verdimi bilmiyorum ama çok değişik ilginç şeylere alerjileri olabiliyor bebeklerin. Allah şifa versin.

bununla ilgili biri normal zeytınyağlı sabunla yıkadığımdan beri çocuk düzeldi demişti. başka birinden katran duymuştum. aldığım pahalı kremler falan boşaymış dedi. vücudunu en azından sabunla yıkayın

Geçmiş olsun kuzucuğa. Kızımda da tam tersi bir yaşına kadar böyle bir sıkıntı vardı ama aşırı değildi. Şampuan ve nemlendirici olarak La Roche Posay ürünlerini önermişti doktorumuz. Çok iyi gelmişti.

sabun daha çok kurutmaz mı ? onu bende duydum ama denemeye cesaret edemedim :(
Valla sabun sayesinde egzaması iyileşti banyo sonrası aynısefa kremi iyi nemlendirdi zaten bir sıkıntı olmadı. Sabundan önce mustela egzama şampuanı ve kremini kullandım hiç faydası olmadı.

öncelikle atak dönemini kremleri var atlatıp sonra da ona uygun yaşama geçmelisin

giysileri ne ile yıkıyorsun bilmiyorum ama deterjan yumuşatıcı vs kullanmamalısın

yün pelüş vs hayatınızdan çıkmalı halı vs olmamalı battaniyesine yorganı yastığına dikkat etmek gerekiyor

giysiler %100 pamuk olmalı oğlum 3-4 yaşında iken birisi hediye getirmiş ben de bakmadan giydirmiştim bir tişört çocuk üstünden nasıl fırlattı bilemedim bu beni kaşındırdı diye 5 dakika içinde tüm sırtı kabarmıştı

bir de yara oluyor kaşınıyor yıkayalım fikri geliyor insana da çok yıkamamak gerekiyor

cildin kendi nemini saklamayı öğrenmesi gerekiyormuş

oğlumu çok az yıkardık bu nedenle yıkanınca krem vs arkadaşlar önermiş zaten ama cildinin gelişmesi için kendi yağlanmasını sağlamak gerekiyor bu da biraz büyümesini gerektiriyor

benimki 9 olacak nerede ise arada yine kaşınır vs ama artık hayat kalitesini bozmuyor

geçmiş olsun büyük olasılık arkadaşlarında dediği gibi alerjisi var.emziriyorsanız sütünüzden b,ile geçer hayvansal gıdaları bir süre tamamen kesin azalma olur mu olmaz mı bakın.çocuğunuzun deterjanını alerjiye uygun seçin yastığı yorganı her şeyi doğala yakın deterjanlarla temizleyin.saçınızda boya varsa çocuğa temans ettirmemeye çalışın.vucudunu parfümsüz bir nemlendirici ile nemli tutun.sıcak suyla banyo yaptırmayın.ben yüzümdeki egzemadan bioderma atoderm ile kurtuldum ama siz çocuk için uygun olanı bulun.bu hastalıkta nem çok önemli.kortizonu hiç önermem sonrasında oda yan etki olarak egzema yapıyor.

Allerjimyapan bir şey var mı öncelikle ona bakın. Deterjanı şampuanı kıyafeti he evet allerjimyapabilir be daha da kötüleştirebilir . Bir de emziriyorsanız sizin yedikleriniz süte geçtiğinden o da allerjimyapabilir bunungçzşemleyip bulacaksınız genelde inek sütü ve süt içeren her şey yumur
Benim oglumda da var 3 ayinda falan basladi dizleri gogsu yuzu yara icinde kaldi kasimaktan alerji testinde birsey cikmadi doktor egzamanin genetik olduguni soyledi herseyi uygulamadim gecmedi en sonunda saf beyaz kokusuz vazelinle devamli nemlendirdim doktorada sordum kullanabilirsin dedi oyle hafiflettiki yaz aylarina girince iyice kesildi soguk havalarda tetikler egzamayi suan 18 aylik arada bir gogus bolgesinde oluyor corek otu yagiyla nemlendiriyorum kasinti gitsin diyede pamuga sirke damlatip hafifce surerim bagisiklik arttikca geciyor donem donem tekrarlasa bile gecen seneyle kiyaslanamaz cok daha rahatiz
Teşekkür ederim bunlarıda deneyeceğim

çok geçmiş olsun , alerjı testleri yaptırdınız mı ? benim bebeğimde aynı :KK43: yara olacak boyuta geldik , ilk her akşam duş ve hindistancevizi yağı ( soğuk sıkım ) iyi geldi sırtı komple olmuştu , tabi şampuan ve gün için de trukıd şampuan ve kremini kullandık geçti, yaklaşık 1,5 ay kadar bişey yoktu sonrasında dirsek içlerinde ve boyun kısımlarında başladı çocuk alerjı uzmanına götürdük yün alerjısı ve kimyasal alerjıleri çıktı ( paraben ,alkol gibi ) özel bir deterjam ve şampuan aldık ekstra 3 defa durulama yaptırıyorum kıyafetlerini ve hepsini ütülüyoruz gün içinde bol nemlendirici sürüyorz şuan mustela geçtik o daha iyi geldi ... koyu renk kıyafetler giydirmeyin , yünden uzak tutun evde ki halılarda büyük etken üzerine örtü örtün yada yıkanır olanlarla değiştirin ,evinizi sık havalandırın nem oranını ayarlayın ( klasik tavsiler aslında ) ama mutlak çocuk alerjı uzmanına götürün ... birde sarımsak ve domatesten şu ara uzak tutmaya çalışıyorum :KK43: birde onu deniyorum Allah kolaylık versin
Teşekkür ederim hepsini yapıyorum canım ama yok geçmedi dahada kötüleşti bütün halilarimi değiştirdim anti bakteriyel aldım yastık yorgan aklınıza ne gelirse am yok fayda etmedi şu anda astıma yakalandı çok zor Rabbim kimseyi evladiyla sınamasın😞

Allerjimyapan bir şey var mı öncelikle ona bakın. Deterjanı şampuanı kıyafeti he evet allerjimyapabilir be daha da kötüleştirebilir . Bir de emziriyorsanız sizin yedikleriniz süte geçtiğinden o da allerjimyapabilir bunungçzşemleyip bulacaksınız genelde inek sütü ve süt içeren her şey yumurta kuruyemiş yapabiliyor bunları tükettiğinizde artıp artmadığına bakın arttıran şeyleri diyetinizden çıkarın etkeni ortadan kaldırmadıkça atopik dermatit iyileşmez. Bir de kakası nasıl nokta nokta kanamalar var mı mukus var mı rengi nasıl
İnanın ki ne yese dokunuyor bebeğime ne yedirecegimi şaşırmış durumdayım

Back
X