Doğuma Hazırlık bebeğimin ismi içime sinmiyor, ne yapmalıyımm

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

greenlilac

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2014
87
58
288
Ankara
merhaba arkadaşlar.. ben 27 şubatta doğum yaptım..bi oğlum oldu..bu üçüncü bebeğim..5 yaşında bir oğlum ve 3 yaşında bir kızım daha var..eşim bebeğime diğer oğlumla oldukça uyumlu bir isim verdi..isim çok güzel ama ben bu ismi vermesini hiç istememiştim çünkü başka bi akrabamızın (babamın amcsının torununu olan bi bayan, yıllardır görüşmüyoruza ama tandığım biri) iki oğlunun da benim iki oğlumla aynı isimlere sahip olduğunu duymştum..eşim bu isme kafayı takınca çok bişey söylemedim çükü diğerlerinin ismini ben bulmuştum..ama içim içimi yiyordu ..unutur diye bekledim ama unutmadı bu isim verildi sonuçta,bir de önad var..önce kabullenmeye çalıştım ama olmadı ben acayip takıntı yaptım.. çocuklarımın bi özelliği yokmuş gibi ikisinin ismi de aynı oldu o dediğim akrabamızla.. zaten takıntı hastasıyım çok büyüdü bu konu kafamda çok çok kötüyüm inanın..eşim keşke takıcanı söyleseydin, istersen git sildir mahkemede sildirebilirsen dedi ama bilemiyorum nasıl davransam ..zaten hep ön adını kullandırıyorum..rahatsızlığımdan dolayı büyütüyor olabilirim ama isimlerin böyle olması içime hiç sinmedi..siz olsaydınız sorun eder miydiniz ya da nasıl davranırdınız.. ciddi çok kötüyüm lütfen cvp verin...

Yani başkasında olmasına mı takıldınız bu kadar yoksa ismini mi beğenmediniz ismi beğendiyseniz ön adı da varmış zaten diğer konuyu takmayın derim demek ki nasipte böyle varmış.

Gereksiz bir takıntı yapmışsınız gibi görünüyor..Babanızın ,amcasının torunu bir bayan adlarının öyle olduğnu duymuşsunuz görüşmüyorsunuz bile...Suyunun suyu..
Bence rahatsızlığınıza bir çare bulun.Her takıntınızı sildirerek yenemezsiniz bence...Şimdilik diger adını kullanın zamanla geçecektir herhalde..

yeni koyacağın isim ya sonradan doğacak bir akrabanın çocuğuna daha verilirse ne olacak, yine m, değiştireceksin?
bu takıntı bitmez o zaman. ön adını kullanmaya devam etmeni tavsiye ederim, zamanla alışırsın.

ismin başkasında olmasından ziyade iki çocuğumun isminin de aynı olmasına taktım.. çünkü bir oğlum vardı o çocukların ismini uyduğumda ona takılmamıştım. ama böyle ikisi birden olunca takıldım.. isimler melih ve semih bu arada..
..

İsimleri Melih ve Semih olan o kadar çok kardeş var ki bence boşa takılmayın. İki isimliymiş birde buda ayrı bir detay keyfinizi kaçırmayın

çok teşekkür ederim. inşaallah düzelirim. kötü durumdayım. çocukların da keyfi kaçmasın , ilgilenebileyim diye ilaca başladım inanın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…