bebeğimin ismi içime sinmiyor, ne yapmalıyımm

greenlilac

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2014
87
55
288
Ankara
merhaba arkadaşlar.. ben 27 şubatta doğum yaptım..bi oğlum oldu..bu üçüncü bebeğim..5 yaşında bir oğlum ve 3 yaşında bir kızım daha var..eşim bebeğime diğer oğlumla oldukça uyumlu bir isim verdi..isim çok güzel ama ben bu ismi vermesini hiç istememiştim çünkü başka bi akrabamızın (babamın amcsının torununu olan bi bayan, yıllardır görüşmüyoruza ama tandığım biri) iki oğlunun da benim iki oğlumla aynı isimlere sahip olduğunu duymştum..isimler melih ve semih bu arada ..eşim bu isme kafayı takınca çok bişey söylemedim çünkü diğerlerinin ismini ben bulmuştum..ama içim içimi yiyordu ..unutur diye bekledim ama unutmadı bu isim verildi sonuçta,bir de önad var..önce kabullenmeye çalıştım ama olmadı ben acayip takıntı yaptım.. çocuklarımın bi özelliği yokmuş gibi ikisinin ismi de aynı oldu o dediğim akrabamızla.. zaten takıntı hastasıyım çok büyüdü bu konu kafamda çok çok kötüyüm inanın..eşim keşke takıcanı söyleseydin, istersen git sildir mahkemede sildirebilirsen dedi ama bilemiyorum nasıl davransam ..zaten hep ön adını kullandırıyorum..rahatsızlığımdan dolayı büyütüyor olabilirim ama isimlerin böyle olması içime hiç sinmedi..siz olsaydınız sorun eder miydiniz ya da nasıl davranırdınız.. ciddi çok kötüyüm lütfen cvp verin...

Ben de diyorum bu konuyu sanki okumustum ama... Meger ayni konuyu acmissiniz.
Bence ya gidin degistirin mahkemede, ya da takinti yapmaktan vazgecin. Vazgecemiyorsaniz doktora gorunun. Cunku saplanti olmus artik sizde. Siz evde oturup bunu mu dusunuyorsunuz cidden aylarca? O kadar buyuk buyuk bir problemse degistirin madem.
Isimlere gelince... Bence sorun olacak birsey yok.

Bunda ne gibi bi sakınca olabilir ki ? Dıdının dıdısıyla çocuklarınızın ismi aynıysa nolmuş yani? Ayrıca ne demek çocuklarımın bi özelliği yokmuş gibi. Bence de acil bi destek almanız lazım böylesine küçük bir şeyi bu kadar büyütmek hiç de normal değil çünkü

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

merhaba arkadaşlar.. ben 27 şubatta doğum yaptım..bi oğlum oldu..bu üçüncü bebeğim..5 yaşında bir oğlum ve 3 yaşında bir kızım daha var..eşim bebeğime diğer oğlumla oldukça uyumlu bir isim verdi..isim çok güzel ama ben bu ismi vermesini hiç istememiştim çünkü başka bi akrabamızın (babamın amcsının torununu olan bi bayan, yıllardır görüşmüyoruza ama tandığım biri) iki oğlunun da benim iki oğlumla aynı isimlere sahip olduğunu duymştum..isimler melih ve semih bu arada ..eşim bu isme kafayı takınca çok bişey söylemedim çünkü diğerlerinin ismini ben bulmuştum..ama içim içimi yiyordu ..unutur diye bekledim ama unutmadı bu isim verildi sonuçta,bir de önad var..önce kabullenmeye çalıştım ama olmadı ben acayip takıntı yaptım.. çocuklarımın bi özelliği yokmuş gibi ikisinin ismi de aynı oldu o dediğim akrabamızla.. zaten takıntı hastasıyım çok büyüdü bu konu kafamda çok çok kötüyüm inanın..eşim keşke takıcanı söyleseydin, istersen git sildir mahkemede sildirebilirsen dedi ama bilemiyorum nasıl davransam ..zaten hep ön adını kullandırıyorum..rahatsızlığımdan dolayı büyütüyor olabilirim ama isimlerin böyle olması içime hiç sinmedi..siz olsaydınız sorun eder miydiniz ya da nasıl davranırdınız.. ciddi çok kötüyüm lütfen cvp verin...

çocuklarının ismi yıllardır görüşmediğin babanın amcasının torununun çocuklarıyla aynı isim olsa ne olur,her çocuğun kendine has özellikleri vardır:34:

tedavi olsan iyi olur takıntı hastalığın konusunda:34:

İsimler sinmedi deyince ben de baya eski kpeder ismi falan diye düşündüm. Özellikle Melih benim de çok sevdiğim isimlerden biridir. Semih de güzel bir isim. Ama sen bir rahatsızlığından bahsetmişsin, her konuda bu tür bir durum varsa eğer bence psikolojik destek alman daha doğru olur. Bu konuyu hallettin gittin sildirdin diyelim, peki bundan sonrası?

Isim kisiyi ozel kilmaz. Cocugunuzun ozellikleri isimle olmaz. Ama kafaya takmaya da degmez. Gidin dava acin degistirin yasi kucukken

haklısınız..tedavi oluyorum ama hala düzelemedim..bi an kabullenir gibi oluyorum sonra yeni baştan.. çok kötü durumda olduğum belli oluyor değil mi.? ve ilgilenmem gereken üç masum çocuk :( galiba toparlanmam lazım ama kolay olmuyor..çok saolun ..saçmaladığımı duymak iyi geliyor yoksa iyice dertleniyorum çünkü bazen hak verenler oluyor..ben de çok üzülürdüm diyenler fan oluyor..doktorum da ilaçlarını kullan üç ay boyunca sonra mahkemeye gidersin hala fikrin değişmezse dedi. direniyorum o yüzden..yaa aslında bir dönüm noktasındayım ilacım etki etmeye başladı biraz yatışıyor gibiyim ama henüz takmayı bırakamadım.. ne kadar çok insanın bunu sorun etmiyceeni duyarsam o kadar rahatlıyorum galiba o yüzden tekrar açıyorum kusura bakmayın..

Isim konusu bendede takintili, hicbir tanigin etrafimda olan hicbir
Kimsenin ismiolmamali.

Öncedende bildigine Göre o isimlerin akrabada oldugunu koymuycaktiniz
Ayni isimleri.
Zaten yillardir görüsmüyosunuz, Bence bu kadar takma artik.

Ben olsam ben de sinirlenirdim tabii ki ama bu kadar büyütmeye gerek yok. Canınızı sıkmayın. İsimleri gayet güzel ayrıca. Allah analı babalı büyütsün.

Bu kadar takıntı yaptığın bir meseleyi neden eşinle konuşmadın. Böyle üzüldüğünü mutsuz olduğunu bilse koymazdı zaten. Sen pek iyi değilsin. Yıllardır görmediğin babanın amcasının torunu dıdısının dıdısı yani. Ben babamın amcasının torunun yüzünü görmedim hayatımda. Bir mahkemeye bakar iş ya. Git değiştir eşinle beraber.

Bu arada ben başlığı görünce kpnin ismini zorla taktınız sandım. Çok alakasız bir şey. Bizim ailede 5 tane zeynep diye çocuk var. 2 tane de teyzemiz. Çocukların hepsi de ikinci kuşak kuzen. büyük ananenin ismi zeynep diye onu takıyorlar. Anneleri isteye isteye takıyor yani. Birbirleriyle görüştükleri halde. Bu bile tuhaf değil sen görüşmediğin insandan bahsediyorsun.

Son düzenleme:
oğlun askerlik yasına geldı,sen hala melıh semıh hıkayesını anlatıyorsun..ya sabır!

Ben hamileyken oglum olacagini ogrendigimde ilk aklima gelen efe oldu.sonra esim tutturdu hasan diye.sonra ahmet efe dedik.en son emre olsun dedi esim.cok istedi.halbuki yegenim var emre diye.
Kizimin adini ben bulmustum esimde ok demisti.simdi dedim amaan koysun babasi oglunun adini nolucak.
Emre oldu adi.efe icimde ukte kaldi mi?
Pek degil unuttum gitti.
Oglum saglikli olsun da isim ne ki.
Manasi guzel olsun.bahti acik olsun yeter.
Bu arada tosun mu tosun tokmak gibi bir oglum oldu.tam hasan olacak tipte yani.arada bir hasaniiiim diye severim.

allah başka dert vermesin, sürekli aynı şeyi sorun yapıyorsunuz.. eşiniz dıdısının dıdısını'nın adını koymuş, sizin seçeceğiniz isimde olan da binlerde "dıdı" olacak o mantıkla bakarsanız.. sizin sorununuz isim değil, saplantı.. takmayın yahu bu kadar.. çok şükür sağlıklı çocuklarınız var..

Ben isim konusunda hassasım farklı güzel ve beni yansıtan bir isim olmalı hatta aklımda var olursa inşallah koyacağım ama benim sevdiğim bir ismi kardeşim kızına bile koysa vazgeçer miyim? sanmıyorum koyarım nolucak ki keyfimin kahyası mı? ne kadar abartmışsınız dıdının dıdısı benim iki kuzeniminde adı emre bile bile emre koydular biri teyzemin oğlu diğeri de dayımın, sevince koyulur ama siz yok ben bu ismi kişisel olarakta sevmiyorum diyorsanız gidin sildirin..

Son düzenleme:
haklısınız..tedavi oluyorum ama hala düzelemedim..bi an kabullenir gibi oluyorum sonra yeni baştan.. çok kötü durumda olduğum belli oluyor değil mi.? ve ilgilenmem gereken üç masum çocuk :( galiba toparlanmam lazım ama kolay olmuyor..çok saolun ..saçmaladığımı duymak iyi geliyor yoksa iyice dertleniyorum çünkü bazen hak verenler oluyor..ben de çok üzülürdüm diyenler fan oluyor..doktorum da ilaçlarını kullan üç ay boyunca sonra mahkemeye gidersin hala fikrin değişmezse dedi. direniyorum o yüzden..yaa aslında bir dönüm noktasındayım ilacım etki etmeye başladı biraz yatışıyor gibiyim ama henüz takmayı bırakamadım.. ne kadar çok insanın bunu sorun etmiyceeni duyarsam o kadar rahatlıyorum galiba o yüzden tekrar açıyorum kusura bakmayın..

"diger tarafta uc masum cocuk" "toparlanmam lazim" gercekten cok buyutmussun tedavine devam et.Civi civiyi söker bu durumunu aşman icin takinti yapacagin durumlarla karsilasman iyi aslinda boyle durumlarda umursamamaya calis. ohoo benim isim soy isimden sulalede uc tane vardi allah rahmet eylesin biri oldu iki kaldik takinti falan yapmiyorum. ustelik uzakta falan degiliz ayni koyde yanyanayiz

Son düzenleme:
Ben de sinir olurdum diyenler neye sinir olurdu cidden anlamadım.
Hayır yakın akrabada değil ki çocuklarınızın adını koyarken tüm sülaleyi mi tarıyosunuz bu isimde biri var mı diye:44:

Madem ismi sevmiyosun çocuğa koyarken diretseydin, ortak karar alsaydınız.

Bence de tedavi olmalısın, bu kadar takıntı iyi değil.

Tedavi gördüğünü söylemişsiniz zaten takıntılarınız konusunda bu olay olmasa bile başka şeyleri de takıntı yapıyorsunuz sanırım ama melih ismini zaten siz koymuşsunuz onu koymasaydınız o zaman semih ona çok uyumlu kaldı ki yakın akraba değil dıdının dıdısı sürekli bir araya gelmiceksiniz ki alalasız bence değiştirmeyin kulağına ne okunduysa kalsın çünkü gerçekten sorun değil.

Back
X