Bebeğimin kakasindaki tuhaflık

Mervkyc123

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2022
37
12
38
28
Kızlar 3 aylık anne sütü ile beslenen oğlum var bugün tuvaletini yaptığında bu tarz tuhaf birşey gördüm yarına randevu aldım doktora ama sizde sormak istedim aranızda böyle birşey yaşayan varmı

Eklentiler

• 1000030584.webp
    44 KB · Görüntüleme: 58
  • 1000030897.webp
    28,7 KB · Görüntüleme: 55
Yediğiniz bir şeyle alakalı olabilir mi ki?
Paylaştığınız fotoğrafta bir bebek bezinde sarı-yeşil tonlarda, ipliksi ve lif benzeri parçacıklar olan kaka görülüyor.

Bebek kakasında böyle ipliksi veya lif gibi parçaların görülmesinin birkaç nedeni olabilir:

Sindirilmemiş gıda parçaları: Eğer bebek ek gıdaya başladıysa (sebze, meyve püreleri gibi), özellikle lifli besinler tam sindirilemeden dışkıda ipliksi şekilde çıkabilir.

Mukus (balgam benzeri salgı): Bağırsaklarda mukus üretimi normaldir, bazen ipliksi veya sümüksü şekilde kaka içinde görülebilir. Fazla ve sürekli olursa enfeksiyon ya da intolerans belirtisi olabilir.

Anne sütü alan bebeklerde: Bazen annenin yediği gıdalara bağlı olarak bağırsak hareketleri değişebilir, kakada ipliksi yapılar gözlenebilir.

Sindirim sistemi hassasiyeti: Laktoz intoleransı, inek sütü proteini alerjisi gibi durumlarda kaka daha sümüksü ve farklı yapıda olabilir.

Ne zaman doktora başvurmalı?

• Kakada sık sık bol miktarda mukus, kan veya siyah renk görülüyorsa,
  • Bebeğinizde ateş, huzursuzluk, iştahsızlık, kilo kaybı varsa,
  • Kakası çok kötü kokulu, sulu ve ishal şeklindeyse,
  • Bebeğiniz 6 aydan küçükse ve bu durum tekrarlıyorsa.

Çoğu zaman böyle görüntüler normaldir ve sindirilmemiş gıda veya mukustan kaynaklanır. Ama düzenli tekrar ederse veya yukarıdaki belirtiler eklenirse çocuk doktoruna danışmak iyi olur.

Farklı bir şey yiyip içtiniz mi? Ben portakal suyu içince kızım böyle kaka yapıyor. Sürekli oluyorsa sizinki alerji belirtisi. Tek seferlik olan bir şeyse doktor da takip önericektir.

Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim anne sütü alan bebeklerde normalmiş bugün doktora gösterdim bu şekilde bilgi verdi

Süt kesiği ve mukus. Salyalanma yüzündendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…