Bebegimin kalbi neden durdu? Hangi testleri yaptirmaliyim?

TanGO

Bşlngç:72 Hdf:58 Gncl:57.5 oğulcuğum 13 aylık
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2016
1.387
1.389
83
6 haftalık bebegimin kalbi durdu.kontrollerim düzenli yapılıyordu. HCG değeri ve ultrasonda kesenin yerleşimi iyiydi. 5.haftada kanamam başladı. Protestan hap ve iğneye başladık. 6.haftada kalp atışları görüldü. Bu bizi çok umutlandirmisti. Ancak birkaç gün sonra kalbi durdu.gectigimiz persembe kürtajla alındı. Doktor ilk gebelikte araştırmaya gerek yok diyor.ancak ben riske atmak istemiyorum. 2.de aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum.hangi testleri yaptirmaliyim??

canım merhaba yazını gördüğüm gibi yazmak istedim hangi ildesin bılmıyorum ama arastırma hastanesı genetik bolumune git arastırıyolar genelde 3 düşükte arastırılıyor ama gerekırse 3 düşük yaptım de bu sekılde arastıran arkadaslarıımz oldu

Tesekkur ederim. Şuan erzurumdayim. Gerekirse başka illere de giderim test için. Artık herşey bilgisayar ortamında. Baska hastaneye gittiğimde de hemen bilgisayardan diğer hastanedeki bilgilerimi görüyorlar.o yüzden 3dusuk yaptım dersem inanacaklarini sanmıyorum.

valla ben 3 düşük yaptım kimse bilgisayar ortamında n bakıpta solemedı dıyebılırım hatta odada bılgısayar bıle kapalıydı :) yani ozel hastanede yaptım zaten ozel hastanenın bılgılerını goremıyorlar yani ben cok duydum bu sekılde arastıranları ozaman ıstanbul ankara gıbı ozel yerlerde yaptıracaksın bıraz pahalı ama deger bence bıdaha yasamamak adına.

valla ben 3 düşük yaptım kimse bilgisayar ortamında n bakıpta solemedı dıyebılırım hatta odada bılgısayar bıle kapalıydı :) yani ozel hastanede yaptım zaten ozel hastanenın bılgılerını goremıyorlar yani ben cok duydum bu sekılde arastıranları ozaman ıstanbul ankara gıbı ozel yerlerde yaptıracaksın bıraz pahalı ama deger bence bıdaha yasamamak adına.
Ben devlet hastanesine gittim ama bi şansımı deniyeyim olmazsa özelde yaptiririm. Hangi testler var biliyormusun? Moralim çok bozuk çok stres yapiyorum :(

canim hangi testler yaptirilir bilmiyorum ama sunu soyleyim bende 8 haftalik bebegimi kaybettim 2 hafta once.
bizde keseyi gorduk kalp atisini 3 kontrolumde de duyduk ama hersey guzelken yolundayken bigun icinde kanamam basladi ve bebegimi evde dusurdum :KK61:
bu benim ikinci bebegim olacakti,Rabbime hamdolsun bi oglum var.
doktorlar sagliksiz embriyonun 12. haftaya kadar bi sekilde gelisiminin sonlandigini soylediler bana..vucut ne yazik ki bunu alarm olarak kabul edip gebeligin devamina izin vermiyormus.
belki bi evladim oldugu icin bende bi sorun oldugunu dusunmediler hani kan pihtilasmasi vs..gibi sorunlar.
ama 2.-3. dusukten sonra arastirmalar yapiliyor.

canim hangi testler yaptirilir bilmiyorum ama sunu soyleyim bende 8 haftalik bebegimi kaybettim 2 hafta once.
bizde keseyi gorduk kalp atisini 3 kontrolumde de duyduk ama hersey guzelken yolundayken bigun icinde kanamam basladi ve bebegimi evde dusurdum :KK61:
bu benim ikinci bebegim olacakti,Rabbime hamdolsun bi oglum var.
doktorlar sagliksiz embriyonun 12. haftaya kadar bi sekilde gelisiminin sonlandigini soylediler bana..vucut ne yazik ki bunu alarm olarak kabul edip gebeligin devamina izin vermiyormus.
belki bi evladim oldugu icin bende bi sorun oldugunu dusunmediler hani kan pihtilasmasi vs..gibi sorunlar.
ama 2.-3. dusukten sonra arastirmalar yapiliyor.
Senin de basın sağ olsun canım. Bu bizim ilk bebeğimiz olacaktı. Doktorlar bana da aynı şeyleri söyledi. 2.de de aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum :(

Senin de basın sağ olsun canım. Bu bizim ilk bebeğimiz olacaktı. Doktorlar bana da aynı şeyleri söyledi. 2.de de aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum :KK43:

tesekkur ederim.
bi suru konu okudum dusukten veya kurtajdan sonra hamile kalip saglikla bebegini kucagina alanlari..
korkma,daha dikkatli beslenmen gerek.
folic asit,demir takviyesi,et,balik sebze..kuru incir ceviz..
ben ogluma hamileyken 41 derece atesi gordum 6. haftada,cogu kisi tutunamaz,tutunsada sagliksiz olur dedi,hicbisey olmadi bin sukur.
diyecegim o ki,yiyecegi ekmek alacagi soluk varsa geliyor bu dunyaya o bebek.
ne ates engelliyor onu,ne kanama vs..
ilk 12 hafta gidiyorsa,cok yuksek ihtimal anomili var,oyuzden doganin isleyisi dogrultusunda vucut sagliksizi atiyor disari :KK43:
cok zor biliyorum dayanmasi,ben 10 gun agladim,durup durup aglama krizlerim geliyordu ama dualara sigindim.
burda dualarimiz sizinle forumu var,onda aktifim,bi suru dua zinciri oluyor,cok guzel..
sana iyi gelecek seyler yap,bu dua olur meditasyon olur resim olur..
buyuk ihtimal 3 ay korunma suresi vermistir kurtaj oldugu icin,vucut depolarini guzelce doldur,saglikli ol..
korkma..
Allah bana yeter de..O ne guzel vekildir,yuce arsin sahibidir..

Benim cevremde de ilk düşük yapıp sonra sağlıklı bebeği olanlar var ama elimde değil endiseleniyorum. Bu bebek bize sürpriz olmuştu. Sürpriz geldi sürpriz gitti maalesef. Bu sefer daha dikkatli olucam .2 doktorla gorustum biri 3ay sure verdi diğeri 6 ay dedi ama o kadar bekleyemem.

Bugün kürtaj sonrası kontrolüme gittim. Doktora testleri sordum. Araştırmaktan yana konuşmadı yine. Teslerle kesin sonuca ulasabiliriz diye birşey yok tıp her zaman herşeyi açıklayamıyor diyor. Sanırım bu iş biraz şansa ve Allaha kalıyor. Ben yine de gerekli testleri yaptirmak istiyorum yoksa içim rahat etmiycek.

Bugün kürtaj sonrası kontrolüme gittim. Doktora testleri sordum. Araştırmaktan yana konuşmadı yine. Teslerle kesin sonuca ulasabiliriz diye birşey yok tıp her zaman herşeyi açıklayamıyor diyor. Sanırım bu iş biraz şansa ve Allaha kalıyor. Ben yine de gerekli testleri yaptirmak istiyorum yoksa içim rahat etmiycek.
Oncelikle geçmiş olsun canım. Benim de iki gebeliğim aynı senin gibi kalbi attıktan birkaç gün sonra kalbi durdu ve kürtaj oldum. Son ikisi de kimyasal. Sana tavsiyem hiç ihmal etme o testleri yaptır. Yaptırmadan hamile kalma. 6 ay uzun süre. 3 ay yeterli korunmak için. 3 aydan sonra ne zaman kendinin hazır hissedersen korunmayı birakabilirsin.

Oncelikle geçmiş olsun canım. Benim de iki gebeliğim aynı senin gibi kalbi attıktan birkaç gün sonra kalbi durdu ve kürtaj oldum. Son ikisi de kimyasal. Sana tavsiyem hiç ihmal etme o testleri yaptır. Yaptırmadan hamile kalma. 6 ay uzun süre. 3 ay yeterli korunmak için. 3 aydan sonra ne zaman kendinin hazır hissedersen korunmayı birakabilirsin.
Çok teşekkür ederim sana da çok geçmiş olsun sen test yaptırdın mı peki. Ben yaptiricam ama testere de guvenmemek gerekiyor anladığım kadarıyla. Ben sırf içim rahat etsin diye yaptırmayı dusunuyorum. 6 ay beklemeye niyetim yok zaten 3 ay yeterli. Hemen hamile kalabilicem diye bisey de yok.

Çok teşekkür ederim sana da çok geçmiş olsun sen test yaptırdın mı peki. Ben yaptiricam ama testere de guvenmemek gerekiyor anladığım kadarıyla. Ben sırf içim rahat etsin diye yaptırmayı dusunuyorum. 6 ay beklemeye niyetim yok zaten 3 ay yeterli. Hemen hamile kalabilicem diye bisey de yok.
Ben ikinci gebelikten sonra yaptırdım hiçbir sebep çıkmadı. Hatta igne bile kullandım ama yine kaybettim. Biraz da nasip işi galiba.

canim kalp atislari normal miydi? Yavas miydi? ilk gebeliklerde arastirmiyrlar genelde. dusukler tekrar ederse arastiriliyor.

canim kalp atislari normal miydi? Yavas miydi? ilk gebeliklerde arastirmiyrlar genelde. dusukler tekrar ederse arastiriliyor.
Benim 5. Haftada kanamam başladı 6. Haftada normal kalp atışı görüldü hızlıydı birkaç gün sonra tekrar bakıldığında kalp atışı yavaslamisti ve fotus boyu aynı kalmıştı sonra hemen durdu ve kürtaj oldum

Doktor araştırmamakta ısrarlı testler ilaç tedavisi ve yatmak da ise yariycak diyemem diyor gerçekten de biraz nasip işi

Benim 5. Haftada kanamam başladı 6. Haftada normal kalp atışı görüldü hızlıydı birkaç gün sonra tekrar bakıldığında kalp atışı yavaslamisti ve fotus boyu aynı kalmıştı sonra hemen durdu ve kürtaj oldum
anladim, gecmis olsun canim. benim de iki haftadir kalbi yavas atiyor, doktor durma ihtimali var dedi. ve gelismesi yaklasik iki hafta geriden gidoyormus. yarin baska bir doktordan randevu aldim. ayni psikoloji ile yani doktora gitmek istemiyorum.

anladim, gecmis olsun canim. benim de iki haftadir kalbi yavas atiyor, doktor durma ihtimali var dedi. ve gelismesi yaklasik iki hafta geriden gidoyormus. yarin baska bir doktordan randevu aldim. ayni psikoloji ile yani doktora gitmek istemiyorum.
Benim de yavaş attığında doktor %90 duracak ama yine de durana kadar bekle bir zararı olmaz dedi tıp bazen yanilabiliyor canım kucuk bir ihtimal de olsa bebek sonradan atak yapabilir dediler inşallah seninki düzelir

Benim de yavaş attığında doktor %90 duracak ama yine de durana kadar bekle bir zararı olmaz dedi tıp bazen yanilabiliyor canım kucuk bir ihtimal de olsa bebek sonradan atak yapabilir dediler inşallah seninki düzelir
insallah hizlanir diye umuyorum, hayirlisi olsun en onemlisi. saglikli olmasi daha onemli. sendde uzme kendni, ufak ir terslikte vucud durduruyor gebeligi. Aslinda uzulmemeli ama elde degil tabi hormonlarinda etkisiyle

insallah hizlanir diye umuyorum, hayirlisi olsun en onemlisi. saglikli olmasi daha onemli. sendde uzme kendni, ufak ir terslikte vucud durduruyor gebeligi. Aslinda uzulmemeli ama elde degil tabi hormonlarinda etkisiyle

Kendimi avutmaya çalışıyorum ama elimde değil gündüz dusunmesem bir şeylerle ugrassam gece ruyama giriyor çok doktorla konuştum hepsi aynı şeyleri söylüyor sen kaçıncı haftadasın

Back
X