bebegimin karın çevresi küçükmüş

xserpil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
28
2
86
slm arkadaşlar 35 haftalık hamileyim doktor bebegimin karın çevresinin (AC) 2 hafta geri oldugunu söyledi.. her hafta kontrole çagırdı. hareketlerine çok dikkat et karnında ölebilir dedi böyle bir durum yaşanyan varmı acaba çok üzülüyorum bu duruma...

Benim de haftasıyla uyumluydu bu aya kadar 2 gün önceki kontrolümde karın çevresi haftasına göre 2 hafta geri fakat 2 hafta geri ve ilerde olması problem değil deniyor. Dr. da bişey demedi. Direkt karnında ölebilir nasıl bir laf yaa, takibedelim falan de ama bazı dr.lar da gerçekten çok düşüncesiz oluyor. Bence başka bir dr.a görünüp fikrini almalısın. Çok duydum haftasından geri AC değeri olan ama direkt ölebilir denileni ilk kez duyuyorum yani.

doktorun çok dengesizmiş hakkaten... benim ilk kızım da son haftalarda geriye düşmüştü baş ve göbek çevresi, sadece bacak uzunluğu normal gidiyordu, doktorum minyon bebek olacak kafaya takacak birşey yok dedi, tabi ben taktım yine de ama boşa takmışım :) şuan 2 yaşında hala göbeği ve başı diğer bebeklere göre daha kibar duruyor :)

Sizin durumunuzu yaratan nedeni ben 29 haftalık hamileyken öğrenmiştim. doppler de akım kaybı görülmüştü ancak bebekte gelişim geriliği gözlenmemişti. yaşadığım durumu o kadar çok araştırdım ki bu konuda aklınızda bir soru varsa yanıtlayabilirim. bu arada takiplerimi de düzenli olarak güvendiğim bir prof. yapıyordu. o yüzden onun beni yönlendirmelerine de hep güvendim. doğumumun olduğu güne kadar her saatim hareket saymakla geçti diyebilirim. siz çok şanslısınız ki bu durumla 35. haftanızda karşılaşmışsınız. zaten doğumunuza az bir zaman var. bende bir çok insanın aksine akım kaybına rağmen doğuma kadar gelişim geriliği gözlenmedi. baş çevresi ve boyu normal seyretti ve göbek çevresinde sınırda sayılabilecek bir gerilik vardı. kızımı 39. haftada dünyaya getirdim. o arada göbek çevresi 2 haftaya yakın gerideydi.
benzer bir durumu yaşamış bir anne olarak size kendimce önerilerim,
hareket takibini lütfen ciddiye alın. ben rutin haftalık kontrollerim haricinde sanırım 4 kez filan yeterli hareket hissetmediğimden endişelenerek hastaneye başvurup nst çektirdim. sonuçta bebek hep sağlıklı çıktı ama riske atmak istemedim. doktorunuz sizinle sert konuşmuş olabilir, ancak bir çok insan hareket takibini ciddiye almıyor. bebeğinizin hareketlerini az hissederseniz yaşadığınız akım kaybı artmış olaibilir. bu bebeğe giden oksijen miktarını azaltır ve bebek yeterli oksijen almadığından hareketleri azalır. nst de bu kalp atışlarının ara ara düşmesi olarak görülüyor (deselerasyon) ve bebek strese girdi deniyor. eğer bu durum uzunca bir süre devam ederse de istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. dolayısıyla bu noktada müdahale etmek gerekiyor. yani sezeryana alınmanız gerekebilir. ama bu tabiki sadece ihtimal. örneğin benim başıma gelmedi ve her ne kadar sezeryanla sonuçlanmış olsa da normal sancılarımla 39. haftamda hastaneye başvurarak bebeğimi dünyaya getirdim.
bir de aslında doğum şeklinize karışmak istemem ama doğum sırasında bir durum yaşandı söylemeden geçmek istemiyorum. benim yaptığım araştırmalarda, bu tip durumlarda doğum sırasında bebek strese girebiliyordu o yüzden sezeryan doğum daha uygun görünüyordu. ben doktoruma danıştığımda, benim bebeğimin doğum sırasında strese girmesi gibi bir durum beklemediğini söylemişti. sanırım gelişim geriliği yaşamamış olduğumuzdan akımın yeterli olacağı kanısındaydı. ancak normal doğumumuz biraz zor ilerledi bebek çıkmakta zorlandı ve strese girdi. o sırada sezeryana alındım ve bebeğimi dünyaya getirdim. doğumda oluşan akım kaybının nedeni yalnızca kordona baskı olmuş olması mıydı yoksa akım kaybının da etkisi var mıydı bilmiyorum ama bu konuda da bilginizin olmasını istedim.

Back
X