Bebeğimin kendi kendine yemesini nasıl sağlayabilirim

sweet111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
56
3
26
Uşak
Merhaba arkadaşlar. Benim prematüre bir bebeğim var. Düzeltilmiş yaşıyla şuan 18 aylık ' 6 hafta erken doğdu. 1700 gr doğdu ve düzgün kilo alamadı. Ben kilo alması için uğraşırken beslenme hataları yaptım ve şuan kızımda kaşık fobisi var. Kesinlikle ağzını açmıyor. Kilosuda az 8 kilo daha yeni oldu. Boyuna göre kilosunun az olduğunu söyledi doktor. 78 cm şuan. 40cm doğmuştu. Ben artık kızıma çok zor yemek yediriyorum. Kendi kendine yemesini istiyorum çünkü aslında iştahsız bir bebek olmadığını düsünüyorum. Bizde kaşık fobisi var. Kendi kendine yemek yiyebilecek bilinç seviyesinde değil. Önüne koyduğum yiyeceği azıcık ağzına götürüyor, daha sonra oyun oynamaya başlıyor. Yere atıyor. Tecrübeli annelere soruyorum. Kendi karnını doyurabilecek yaş, kaç yaştır. Ne olur bana fikir verin.

Son düzenleme:
Merhaba kaşık fobisi nasıl geçti yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba kaşık fobisi nasıl geçti yardımcı olabilir misiniz?
Nisan anneleri konusunda da yazdiginizi gördüm yanıtlamak istedim. Umarım faydası olur. Benim kizimdada kaşık fobisi vardı. Mümkün değil kaşıkla birşey yemiyordu. çorba hayaldi uzun bir süre zaten. Bir süre herşeyi mucver olarak yaptrim. Köfte haline getirdim. Çünkü başka türlü yemiyor aç kalacak değil ya çaresini bulmaliydim. Farklı tarzda kasiklar denedim. Yine çare olmadı. En sonunda çareyi yanıma yiyecek alıp parka çıkmakta buldum. 1 yaş civariydi. Havalar düzelir düzelmez. Öğlen yemeğini alıp parka kostum. Gelen geçen bakıyordu bu napiyor parkta cacık pilav yedirdigimi bilirim. Ama napayim çaresi yok. Öyle öyle alıştı. Sonra eline verdim kasigi catali. Batirsada kendi yemesine izin verdim. Hala doke saça yiyor ama olsun. En azından kaşık fobisi geçti. Acayip zor dönem çok iyi anliyorum. İnsan delirecek gibi oluyor ama dediğin gibi sabır göster. Bazı çocuklarda olabiliyor. Sebzeyi mucver yap kofteler yap yedir. Sonra zaten kasiga geçecek. Birde tavsiye bazen çocuklar anne elinden yemeyi sevmiyor nedense. Yakının komsun yedirsin. 25aylik kizim hala ise yarar başkası verince tatlı gelir

Allah razı olsun . Kaç gündür bittim üzüntüden. Hemen deneyeceğim. I'll sabah uykusuna uyusun sonra üstüm giyip çıkıyorum parka artık kendimi sorguluyorum. Dün yedikleri bugün yemiyor. Huyu suyu iyice değişti. Öyle üzüldüm ki. Ağlamak da istemiyorum çünkü yeni yöntem bulmak için kafa yorma daha mantıklı geliyor. Öpüyorum. Sonucu yazarım

Hiç üzülme aç kalmaz emin ol. Ama parmak gıdalar yap ver eliyle yesin. Bu bir dönem ve geçiyor emin ol. Bende çok üzüldüm ama nafile değişmiyor. Bugün yediğini yarın yememe her dönem olacak ınan. Bizler bile oyleyiz. Takılma . Kendini de uzme

Ay ben bugun ne üzüldüm be ağladım hem kendi günüm hem eşimin izin günü mahvoldu. Bebeğim de stres oldu o da ağladı. (Migren, uykusuzluk da eklenince tutamadım) park da kıyameti koparttı. Sanırsın ki başkasının çocuğunu kaçırmışım da zorla tutuyorum. Eve zor geldik. Yolda yorgunluktan uyudu yarım saat kdr önce hem erişte yedi 1 tatlı kaşığı hem de bir parmak boğumuna yakın muz öyle mutluyum ki. Fileli emziğine erişte yi koydum hiç müdahale etmedim doke saça eme tüküre yedi

Canim zorlamasaydin. Kendi yemek istiyordur ver eline yesin. Kasigi da kendine ver yesin. Sende onla birlikte ye. Teklif et zorlama ters teper. Allah yardimcin olsun .Ben herşeyi nasıl farklı şekilde sunarım diye çok cabalamistim. Yumurta olduğu gibi yemiyorsa krep yap pankek yap. Yada içine azıcık peynir maydanoz çorekotu koy yağda yap. Havuç kabak soğan rendeler içine az un yumurta yogurt baharat dereotu maydanoz koyar kizartirdim. Zor ama geçecek sakin ol mahvetme kendini de bebeginide

ben de sürekli alternatif menüler geliştirmeye çalışıyorum... teşekkür ederim. biraz rahatladım

Selam bugün blw ye resmen başladık. Baktım kendi kendine fileli meyve emziğine muz haşlanmış havuç yada erişte yiyor. Sabah kahvaltısında kendisine şans tanıdım fena değildi. Biraz kustu bi ara ama iyidi.

Çok sevindim canm.Sende rahat ol. İnan ne zaman stres yapsan bebek dahada yemez. Rahat bırak. Bak benim kız bugün 1 e doğru çorba içti bir kase o kadar. Biraz meyve ve kuruyemiş yedi. Şimdi parkta. Ama dikkat et blw de tehlikeli olabiliyor.

Gözüm sürekli ağzının içinde zaten. Ancak sadece haşlama ile başladık çorba yoğurt vs zaman alacak... inşallah o günler de gelecek. Kızını ve seni öpüyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…