Bebek Beslenmesi Bebeğimin kilo alımını arttırmak için öneri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

teacher_1

Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2015
62
8
6
Merhaba anneler,
Bebeğim 4 aylık 65cm boyunda ve 5900gr ağırlığında (son ayda 600gr almış). Doktorumuz en azından 6500gr olması gerektiğini söyledi. Sütüm az ama emziriyorum, 3-4 saatte bir 120cc mama veriyorum. (5 gün öncesine kadar 90cc veriyordum.) Evolvia mamasını kullanmamızı önermişti doktor. Memnunda kaldık açıkçası ama kilo alımı az olduğundan mamayı değiştirebiliriz dedi doktorumuz. Değiştirirsek aptamili önerdi fakat daha öncesinden de şeker oranı yüksek olduğundan evolvia demişti. Şimdi kafam karıştı. Kilo alsın diye de şeker oranı yüksek mama mı vereyim bebeğime yani. Deneyimli annelerden yorum bekliyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Mama hic kullanmadim onun hakkinda yorum yapamicam ama siz icerik acisindan saglikli olanla devam edin. Ekstra ek gidaya baslayabilirsiniz. Cocugun kilolu olmasi saglikli olmasi anlamina gelmiyor bunu sakin unutmayin. Cocugunuz zihinsel gelisim acisindan vermesi gereken tepkileri veriyosa kilosunu dert etmeyin. Ama bebeklerin zihinsel gelisimi icin yaglar cok onemli ve sutunuzun buna yetmedigi dusuncesindeyseniz bunun yerini doldurabilecek ek gidalara yavas yavas baslayabilirsiniz. Benim kizim da 4 aylik olmak uzere doktorum 120 gunu doldurduktan sonra ek gida almasinda sakinca bulunmadigini soyledi. Yogurt mayala mesela keci sutunden, avokadoyla pekmezi karistir azar azar takviye yap. Avokadoyu arastir bi bence ciddi yararlari var bebeklerin erken donem gelisimleri acisindan..

Avokadoyu ilk defa duydum. Şimdi önerdiğiniz siteye de baktım faydalı gözüküyor. Biraz daha araştırayım en iyisi. Yoğurt vermeye başlayacağım. Bu hafta sonunda 4 ayımız doluyor. Şekerli bir mama vermeyi asla düşünmüyorum. Sma mamasıyla ilgili de olumlu şeyler okudum şekersiz bir mama o da. Araştırıp öğrenicez bebeklerimiz için. Tavsiyen için teşekkürler.

Ben aptamil de kullandım hipp marka aldım ondan çok memnun kaldım. Yalnız ben işe başlayınca mama verdik yani ek gıdaya çoktan geçmiştik. Bir deneyin isterseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…