Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğimin kilosu ve doyup doymadığı hakkında...

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Steva

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
99
16
48
Antalya
Herkese merhaba. 4. 5 aylık kızım var. 4. Ay kontrolünde hastanede 5710, sağlık ocağında 6000 gr geldi. Her iki yarıda değişiyor kilosu. Doktorumuz kilo alımının sınırda olduğunu söyledi. Sütümün kalitesiz olabileceğini söyleyerek bana omega 3+probiyotik içerikli bir kapsül ve d vitamini eksik olduğu için d vitamini verdi. Kızıma da d vitamini zaten veriyoruz. Bu ay da demir vermeye başladık. Şimdi:
1- neredeyse 1 haftadır kaka sayısı günde 3 iken 1'e düştü. Ve kakası önceden hardal sarısı renkte ve partiküllü iken yani anne sütü alan her bebekte olması gerektiği gibiyken şimdi kakası daha yoğun, serte yakın diyelim ve içerisinde siyah siyah ipliğe benzer bişeyler var. Bunu yaşayan var mı?
2- bebeğim 4. Aya girdik gireli daha az emiyor ve iki emme arası süreyi uzattı. Benim de göğüslerim beslenmeye dikkat etmeme ve bol su içmeme rağmen artık gece bile dolmuyor hep gevşek kalıyor. Kızım emiyor Bi kaç dk sonra bağırmaya başlıyor. Acaba bu sebeplerden ötürü sütüm azaldı mı? Gelmiyor mu artık ona yetecek kadar. Böyle olan var mı?

Kakasindaki değişim demir ilacı verdiğinden kaynaklı..Sutunun yetmediği gorusundeysen anne sütüne en yakın mama Vermeyi deneyebilirsin.Herkes emzrmek ister ama sütun yeterli ve kaliteli değilse yapacak birşey yok.Benimde 4.5 aylik bir oğlum var şuan tam 8000 kilo maşallah l.

Back