Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Herkes merhaba 3.5 aylık kızım var. 3. Ay kontrolünde 4550 kilodan 5300 kiloya çıktığını gördük. Bu hastanedeki kontrolüydü.sağlık ocağında ise 4760 kilodan 5460 kiloya çıktığını gördük. İki tartı arasında fark oluyor normal olarak ama benim takıldığım nokta şu bebeğimin kilosu normal mi? Hastanedeki tartıya göre 850 gr, sağlık ocağındaki tartıya göre ise 700 gr almış. Belki kilo alımı iyi ancak toplamdaki kilosu yani 5300 gr olması iyi mi? Az gibi geliyor bana
Benimki 5.550 idi. Doktoru aylık kilo alımının sınırda olduğunu söylemişti. Hatta mama başlayabiliriz anne sütüne ek demişti. Ben pek istememiştim ama sonrasında bazı sorunlardan dolayı emziremedim. Mamaya başladık ve kilo alımı düzeldi artık durduramıyoruz yemesini. Az yesin diyoruz ama ağlıyor. Zayıf olsun siz boşverin. Zayıf çocuk iyidir çevik olur. Üstelik artık çocuklarda obezite çok yaygın. Obez olmasından iyidir. Zaten ilerleyen yaşlarda kiloyu fazlasıyla alıyoruz. :) Aylık bakıldığında kilo alıyorsa iyidir. Toplamdaki kilosuna takılmayın.
Doğduğunda 2880 kilo idi aynı gün 2600'e geriledi
Benimki 5.550 idi. Doktoru aylık kilo alımının sınırda olduğunu söylemişti. Hatta mama başlayabiliriz anne sütüne ek demişti. Ben pek istememiştim ama sonrasında bazı sorunlardan dolayı emziremedim. Mamaya başladık ve kilo alımı düzeldi artık durduramıyoruz yemesini. Az yesin diyoruz ama ağlıyor. Zayıf olsun siz boşverin. Zayıf çocuk iyidir çevik olur. Üstelik artık çocuklarda obezite çok yaygın. Obez olmasından iyidir. Zaten ilerleyen yaşlarda kiloyu fazlasıyla alıyoruz. :) Aylık bakıldığında kilo alıyorsa iyidir. Toplamdaki kilosuna takılmayın.
Teşekkürler. Mama başlasam mı diye düşünüyordum ben de. Gerçi doktor da gerek yok demişti. 4. ayımızın bitmesine 1 ay kaldı bakalım kaç kg oldu.
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Normal tabiki mama gerekiz siskinlik yapiyor 6 ay anne sutu cok faydali benim kizim da cok zayif hatta hic bisey yemiyo diyebilirim ama yasitlarina gore gelisimi ileride 11 aylik yuruyo su an sadece anne sutu aliyor ve 7 kilo :) her ay duzenli doktorunuz varsa onunla takip edin ek gida devam sutu icin acele etmeyin bence
Normal tabiki mama gerekiz siskinlik yapiyor 6 ay anne sutu cok faydali benim kizim da cok zayif hatta hic bisey yemiyo diyebilirim ama yasitlarina gore gelisimi ileride 11 aylik yuruyo su an sadece anne sutu aliyor ve 7 kilo :) her ay duzenli doktorunuz varsa onunla takip edin ek gida devam sutu icin acele etmeyin bence
11 aylık ve 7 kilo ve siz evham yapmıyorsunuz. Keşke sizin gibi olabilsem. ben daha şimdiden endişe, evham içindeyim. Evde aşağı yukarı kilosunu ölçmeye çalışıyorum. 5800 civarı gibi. 4. Ayın dolmasına 1 hafta var ve ben 6 kilo bile olmamış diye üzülüyorum
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 aylık ve 7 kilo ve siz evham yapmıyorsunuz. Keşke sizin gibi olabilsem. ben daha şimdiden endişe, evham içindeyim. Evde aşağı yukarı kilosunu ölçmeye çalışıyorum. 5800 civarı gibi. 4. Ayın dolmasına 1 hafta var ve ben 6 kilo bile olmamış diye üzülüyorum
Yaptim ilk basta yaptirmadigim test gitmedigim hastane kalmadi. Allaha şukur degerleri iyi yemiyo ve kilo almiyo doktor zorlamayin dedi yedigi kadar diyorum artik
Yaptim ilk basta yaptirmadigim test gitmedigim hastane kalmadi. Allaha şukur degerleri iyi yemiyo ve kilo almiyo doktor zorlamayin dedi yedigi kadar diyorum artik
İnşallah iştahı açılır hemencik tüm çocuklara sağlık sıhhat versin rabbim
Bugün 4. Ay kontrolü için hastanedeydik. Kızım 400 gr almış

doktor kilo alımı sınırda dedi. Sütün kalitesi düşüktür dedi ve benden bisürü tahlil istedi. Hemoglam, çinko, b12 vs.. Mama vereyim mi dedim kesinlikle hayır dedi. Toplam kilosu 5700 gr olmuş.

Kilo alimi ilerleyen aylarda cok azaliyor hatta duruyor hatta cocuklar kilo bile verebiliyorlar, ilk 6 ay ayda 600-800 gr almasi kafi, sonrasinda 400-600 arasinda almasi bekleniyor.
3700 dogan bebegim ilk ay 750 gr(cok fazla kilo kaybetmisti dogumdan sonra toparlanamadi kolay kolay) ikinci ay 1500 gr ucuncu ay 1200 gr alarak gitmisti. Su an 15 aylik 10.700 gr dusunjn kilo aliminin nasil sekteye ugradigini...