Bebeğimin korkaklığı

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
kızlar selam,

Bebeğim 4. Ayına girdi. Çok içli bir çocuk. Yani bu içlilik mi onu da bilemiyorum tabi. Biz evde eşimle iki kişiyiz, sakin konuşuruz, ses yükselmez genel olarak. Ben de gün içinde ev tenha diye bebeğimle mutfaktaysak salondan ses olsun diye tv'nin sesini açarım, kendi dinlediğim şarkıları açarım, bebek müzikleri açarım, onun müzik kutusundan müzikleri açarım. Gelin görün ki çocuk otobüs geçse ağlar, babası hapşırsa kendine bağırdı sanar en ince sesiyle ağlar, köpek havlar kendine kızdılar sanıp ağlar. Kuaförde papağan var, hayvanın ötüşü zoruna gitti dakikalarca ağladı. Biri gelip hafif heyecanlı sesle sen ne tatlı şeysin desin hemen ağlar. Geçen gün telefonun hoparlörünü açtım babaannesiyle iki dakika bir şey konuşuyoruz -kadıncağız da sakin konuşur- gözümün içine bakarak göz doldurmalar, kafayı öne eğip ağlamalar. Ama öyle bir ağlamak ki dudağını büze büze, içini çeke çeke. Telefona mesaj geliyor, biz bunla anında göz göze geliyoruz. Sen o sesi nasıl yaptın gibisinden bana bakıyor. Ben bu çocuğa ne yapayım? Ailemiz kalabalık, doğduğundan beri geleni gideni eksik olmaz. Biz de onu gittiğimiz yerlere götürürüz. Evde de ses yapmaya çalışıyorum. Başka ne yapmalıyım? (Ayrıca evimiz de çok gürültülü, sitede dakika başı çocuk çığlığı, kapı sesi vs)

Benim bebeģim de çok korkar. Hemen gözümün içine bakar benden onay almak ister gibi. Her defasında telkin ediyorum, gülümseyerek bir şey yok annecim, hav hav yaptı - annanen hapşu yaptı gibi açıklamalar yapıyorum. Herşeyin normal olduğunu hissettiriyorum. Benim oğlum da 6 aylık böyle böyle aştık biraz.

Kiyamam nede tatlidir o ;) hicbir fikrim yok benimki 1 yaşında ikide ablasi var onlardan dolayı hayatin her haline alıstı hic sizinki gibi tepkileri olmadı belkide öyle bir bebek içli ve hassas mutlu bir ömür dilerim

Saglıkla mutlulukla büyüsün

Benim bebeģim de çok korkar. Hemen gözümün içine bakar benden onay almak ister gibi. Her defasında telkin ediyorum, gülümseyerek bir şey yok annecim, hav hav yaptı - annanen hapşu yaptı gibi açıklamalar yapıyorum. Herşeyin normal olduğunu hissettiriyorum. Benim oğlum da 6 aylık böyle böyle aştık biraz.

Bizimki de düğünlerde falan babasıyla el ele oturuyor, o zaman sakin duruyor. Aslında bana kalırsa bir bebeğin ürkek olması normal ama çevremde çocuğu olanlar "sen çok sessiz ortam yapıyosun evde normal değil bu kadar" dedikleri için ve bir de son günlerde iyice arttığı için konu açtım.

Kiyamam nede tatlidir o :KK66: hicbir fikrim yok benimki 1 yaşında ikide ablasi var onlardan dolayı hayatin her haline alıstı hic sizinki gibi tepkileri olmadı belkide öyle bir bebek içli ve hassas mutlu bir ömür dilerim

Saglıkla mutlulukla büyüsün

Teşekkürler, Allah bağışlasın :)

Ay kıyamam ben ona yasa:)) ağzını buzmesi filan kimbilir çok tatlıdır.Bnm bebeğinde öyleydi zamanla geçti cnm.telkin edin.aglamasinada izin verin.Sonra sonra alışiyorlar.belliki hassas bir kuzu.nazli,mizirdanik tatlı bişi..Tepkilerini ağlayarak vermeyi ve öyle stres atmayı seviyor..rahatliyor.takmayin kafaniza.

Ay kıyamam ben ona yasa:)) ağzını buzmesi filan kimbilir çok tatlıdır.Bnm bebeğinde öyleydi zamanla geçti cnm.telkin edin.aglamasinada izin verin.Sonra sonra alışiyorlar.belliki hassas bir kuzu.nazli,mizirdanik tatlı bişi..Tepkilerini ağlayarak vermeyi ve öyle stres atmayı seviyor..rahatliyor.takmayin kafaniza.

Görseniz ağzı ağlarken resmen aşağı dönüyor :D ben de bilemiyorum ne yapayım, eve mehteran çağıramam ya ses olsun diye :)

Korkma her bebekte var da sizinki biraz fazla tedirgin oluyormuş,her şeye ağladığına göre..
Bizimki sıçrar şaşkın şaşkın bakar sadece..:KK48:

Bizimki de düğünlerde falan babasıyla el ele oturuyor, o zaman sakin duruyor. Aslında bana kalırsa bir bebeğin ürkek olması normal ama çevremde çocuğu olanlar "sen çok sessiz ortam yapıyosun evde normal değil bu kadar" dedikleri için ve bir de son günlerde iyice arttığı için konu açtım.

Ay yerim ben onu. Benimki de 4.5 aylik. Allah bağışlasın yavrularımızı. Dışardan gelen gürültülere çok tepki vermiyor ama ani yüksek ses ağlatıyor.

O sesleri o çok daha keskin hissediyordur. Zor ya bebek olmak. :)

Acaba zamanında çok gürültülü bi ses algıladı da onun etkisinden mi çıkamadı hani kapı çarpması gibi? Kiyamam kuzuya ya. Bi de erkek bebekse duygusal ve narin oluyorlar genelde olabilir yani normaldir geçer zamanla

Görseniz ağzı ağlarken resmen aşağı dönüyor :KK70: ben de bilemiyorum ne yapayım, eve mehteran çağıramam ya ses olsun diye :)
Ucak yolunda oturuyorum 13 aylik canavar gibi bi kizim var ucak gecerken honkurerek agliyordu motosiklet gecse kus gibi ucup kucagimiza saklaniyordu.kelebek gibi narindi teyzesi.simdi o gecenlere bir kavga bir kizmalar gorsen yerlere yatarsin.kisacasi gececek uzulme

Ucak yolunda oturuyorum 13 aylik canavar gibi bi kizim var ucak gecerken honkurerek agliyordu motosiklet gecse kus gibi ucup kucagimiza saklaniyordu.kelebek gibi narindi teyzesi.simdi o gecenlere bir kavga bir kizmalar gorsen yerlere yatarsin.kisacasi gececek uzulme

Kuzucuklar çabuk büyüyor, büyüdükçe huyları değişiyor. İyi yönde değişir hep umarım.

Ayyyyy yerim onu yaaa bayıldım bebeğinize :rolleyes: hamileyim, ilk hamileliğim dolayısıyla hiçbir fikrim yok cevaba dair ama bana nedense basit bişey gibi geldi, ama ısırırım bebeğinizi o ayrı :KK68:

Ayyyyy yerim onu yaaa bayıldım bebeğinize :rolleyes: hamileyim, ilk hamileliğim dolayısıyla hiçbir fikrim yok cevaba dair ama bana nedense basit bişey gibi geldi, ama ısırırım bebeğinizi o ayrı :KK68:

Allah kucağınıza almayı nasip etsin :) teşekkür ederim. Ya aslında basit gibi görünüyor ama şöyle söyliyim, zar zor uyutuyorum sonra yoldan bir dolmuş korna çalarak geçiyor, benimki çığlık kıyamet uyanıyor. Günde bir iki kez tekrarlanınca korkak oldu çocuk. Halbuki çocuk dediğin düğünlerde bile uyur. Sese çok duyarlı ya.

benim kardesimde oyleydi.Davul sesine aglardi cocuk simdi cesaretli dag gibi adam oldu. Yerim ben onu gecer yavas yavas merak etmeyin

Back
X