• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin pamukçuğu bir türlü geçmiyor?

cerennur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
77
0
86
İstanbul
Arkadaşlar yakında 4. ayına girecek bebeğimin ağzında oluşan pamukçuk bir türlü geçmek bilmedi. karbonatlı su ile siliyorum dr ada götürdüm ilacımızı kullandık ama ne fayda tekrar başladı. ne yapacağımı şaşırdım bi daha götürmek istemiyorum. o kadar acı bi ilaç verdi kiyavrum içerken hep tükürüyo ve ağlıyo. çok acı tadına baktım benim bile boğazım saatlerce yandı. sizlerin bebeğinde oldu mu. ne yaptınız da geçti lütfen bana da bir fikir verin.mafoldumben

benim kuzumda da oldu. hiçbir zararı yoktu doktorumuz karbonatlı suyla sil dedi. sildikten sonra çok huzursuzlandı 2 gün mama yemedi, kustu, ağladı. çok pişman oldum ellediğim için... yalnızca her emzirmeden önce göğüslerimi karbonatlı suyla yıkıyorum.şu anda pamukcuklara dokunmuyorum.bize bir zararı yok. 3 taneydiler bugün kontrol ettim yalnızca teki kalmış.

canım benim oğlumdada olmuştu taa dudakları bembeyazdı..eczaneden MıKOSTATıN aldım günde 4 defa 2 ml verdim 5 günde iyi oldu..1.5 aysonra tekrar başladı yine verdim hemen geçti..yanlız her emdikten sonra 1 çay kşğ su vercekmişin

çok teşekkürler arkadaşlar. ama insanı sinir ediyo. benim oğlumda sürekli tekrarlıyo. göğüslerimi yıkıyorum. suda vermeye başladım inş.ii olur.

bizde de oldu bi kaç kez karbonatlı su ile sildim sürekli birde DUT ŞURUBU önerdiler aktardan aldım.ağız yaralarında kullanılıyor o da iyi geldi bildiğin pekmez gibi tadı bebeği hiç rahatsız etmiyor.

geçmiş olsun.benimde önerim dut pekmezi oalcak.ben oğluma kullanmadım ama bir komşumuz kullanmıştı bebeğine iyi gelmişti.

merhaba arkadaşlar benim bebeğimde de 15-20 günler arasında olmuştu.doktora götürmeden önce çocuğa karbonatlı suyla ağız bakımı yaptım.1 çay bardağına 1/2 çay kaşığı karbonat ekleyerek yaptım.evde dondurma çubuğu vardı,gazlı bezi ufak parçalar halinde keserek bu çubuğa doladım.suya batırıp bi sefer pamukçuk olan bölgeyi sildim.yaklaşık 4-5 gün sonrasında geçtiğini farkettim.yalnız bu arada doktor kontrolüne gittiğimizde fungostatin (antibiyotik,ağızdan) ilacını kullandım,hem bebek hem ben.bebeğin diline 1-2 damla arası damlattım.emzirme sonrasında 1-2 damlada meme uçlarıma sürdüm.etkili olduğunu düşünüyorum..ayrıca bu ilaç ağız içinde oluşan mantar enfeksiyonlarını önlemede etkili:))) benim pamukçuk geçti umarım sizinkilerde geçer...

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar benim bebeğimde de 15-20 günler arasında olmuştu.doktora götürmeden önce çocuğa karbonatlı suyla ağız bakımı yaptım.1 çay bardağına 1/2 çay kaşığı karbonat ekleyerek yaptım.evde dondurma çubuğu vardı,gazlı bezi ufak parçalar halinde keserek bu çubuğa doladım.suya batırıp bi sefer pamukçuk olan bölgeyi sildim.yaklaşık 4-5 gün sonrasında geçtiğini farkettim.yalnız bu arada doktor kontrolüne gittiğimizde fungostatin (antibiyotik,ağızdan) ilacını kullandım,hem bebek hem ben.bebeğin diline 1-2 damla arası damlattım.emzirme sonrasında 1-2 damlada meme uçlarıma sürdüm.etkili olduğunu düşünüyorum..ayrıca bu ilaç ağız içinde oluşan mantar enfeksiyonlarını önlemede etkili:))) benim pamukçuk geçti umarım sizinkilerde geçer...

evet bende tam bunu yazacaktım...sterilize bezle karbonatlı suyu ağzının o bölgelerine kazır gibi sürmüştüm bende...ama göğsüme yaptığım bana iyi gelmedi göğüs uçlarımı tahriş etti ona da dikkat edin...a.s.

canım pamukcuk şakaya gelmez hem çocuğun canını yakar beslenmesini zorlaştırır hemde göğüs ucunu yara yapar.sizin ağzınızda yara varken bişey yiyebilirmisiniz onun gibi düşünün.doktorun verdiği ilacı mutlaka kullanın her emzirmeden sonra ağzına kaynamış su damlatın ağzı tezmizlensin sütlü kalmasın.göğsünüzü her emzirmeden önce kaynamış suya bandırılmış pamukla silin yada yıkayın.tadı acı diye doktorun verdiği ilacı kesmeyin.kaynamış suyun içine karbonat koyup temiz pamuğu daldırıp günde 2-3 kere canını acıtmadan diline damaklarına sürün.geçmiş olsun.

Merhaba

Geçmiş olsun.Biz de bu sorunu yaşadık.Bana hastaneden çıkmadan ebemiz karbonatlu suyu emzirmeden önce göğsüme sürmemi ve yıkamadan emzirmemi söylemişti.Ben de uyguladım ama kızım emmeyi bıraktı ve çok zor birkaç gün yaşadık.SOnrasında fark ettim ki bundan dolayı emmiyor.Göğsüme sürmedim.Doktora gittiğimde bir ilaç yazdı,2-3 kez kullandığımda geçti.Sadece her seferinde pamukçukların üzerine 8 damla damlattım ve hamd olsun ki şifa bulduk.
Hatta o ilacı damlattığım aperatı atmadım,her kullanmam gereken ilacı onla çektirip ağzına damlatıyorum.Birden verince kızım geri yolluyor.Ben de bu yolla damla damla ilaçlarını veriyorum.Çok da memnunum.

Kullandığım ilaç : MıKOSTATıN 3 defa 8'er damla olarak kullandım.

Şifa olsun inşallah.Selametle.Sevgiler.

Merhaba kızlar fungostatin antibiyotik ama zararı olmaz mı bebeğe benim dd kızımda var şuan.karbonatlı su da yaptım.yemek sonrası suda veriyorum.beni emmeyi bırakacak

Back
X