Çocuk Hastalıkları bebeğimin sağ gözünde akıntı var

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mehtapguzeli

Duygusal Peri
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
159
1
96
37
Sakarya
bebeğim 2 aylık ve sağ gözünde akıntı var aslında doğduğunda iki gözünden yaş geliyor çapaklanıyordu,o tuzlu su damlalardan kullandık biri geçti ama öbürü hala akıyor sabah uyandığımzda gözü çabak içinde oluyor, hep akıyor iltihap gibi sarı bişeyde geliyor göz yaşıyla berabar sebebi ne olabilir daha doktora götürmedik geçer diye ama inşallah kötü bişey deildir de geçer umuduyla bakıyorum.

konuya kımse cvp vermemıs ama bende merak edıyordum kımler ne yazacak dıye.benım oglum 11 aylık hala sag gozu akıyor.bende damla kullandım ama aralıklı olarak.masaj yapın dedıler ama ne mumkun oglumun gozune uyurkne bıle dokunamazsın.ızın vermıyor.bu yuzden sen yapablırsen,ısaret parmagını tam goz pınarının oradan burnun dıbınden asagı dogru dumduz bır cızgı seklınde bastırarak ındır.gunde 20 defa tekrarla bakalım azalma olacak mı?oglumun gozu oncekı aylara gore bayagı bır azaldı ama daha gecmedı.sımdı duzenlı damlaya gectım bakalım.damlayı da duzenlı kullanamadık cunku uyurken damlatırken uyanıyordu.ben sorun yasadım umarım sen yasamzsın.sebebı gozyası kanalının tıkalı olması genelde.1 yasında gecıyormus damla ve masajla.ama gecmezse kucuk bır operasyonla acıyorlar kanalı.bana oyle demıstı doktor.ama genelde operasyona gerek kalmadan gecıyormus. gecmıs olsun..

bi yerde okumuştum anne sütü iyi gelir diye bir iki damla damlat istersen sonuçta anne sütü ne zararı olabilirki ama doktoru da ihmal etme çok geçmiş olsun

canım benim kuzenim yeni doğum yaptı. bebeğin gözler iltihaplı çıktı. doktor çay pansumanı yaptrtıo. bebeğin gözleri 2. günde düzelmeye başladı deneybilrsin. çay kesinlikle sıcak olmicak ılık-soğuk arasıı. pamuğa al gözlerini sil biraz üzerinde beklet

Benim bebeğimin 20 günlükken bir gözü çapaklanmıştı ve sarı su akıyordu doktora götürdüğümde göz yaşı kanalları tıkanık dedi buda gözde iltihaplanmaya neden oluyormuş.Bu bebeklerde çok sık rastlanan bir durummuş.Çay çok yaygın kullanılıyor ama asla kullanma dedi.Antibiyotik göz damlası verdi kaynatılmış ılık suyla bezle temizliğini yaptık ve 1 haftada geçti.Sonra 2.5 aylıkken diğer gözü oldu aynı tedavi yine uygulandı ve geçti.Bebeğin gözpınarından burnundan kaşına doğru masaj gözyaşı kanallarını açıyormuş doktorun önerisiyle bunu da yaptık.Böyle bir durumda bence ihmal etmeyin antibiyotik kullanmadan geçmiyor mikrop o zaman Allah korusun göze kalıcı zarar verebilirmiş.

aynı sorun benımde bebegımde var goz kapagı sıs duruyor dr gıttık damla verdı ama hala gecmedı deneyımlerınızden anladım kadarıyla bızım yumurcagında goz pınarı tıkalı bır arkadasımın oglunun goz pınarı tıkalıymıs bebekken goz pınarına tampon tampon masaj yaparak ıyılesmıs bugunden ıtıbaren bende baslayacagım kızlar benım gıbı bılmeyen varsa aranızda ne yapacagını bu yazılar gercekten ısık tutuyor masajı deneyelım kuzucuklarımıza gecsın bu sarı akıntılar artık paylasımlarınız ıcın hepınıze tesekkurler

Kesınlıkle anne sutu onermıuorum kulaktan dolma seylerı bebeklerınıze uygulamayın.lutfen.. Hemen bır doktora gorunun anne sutunde mıkrop olabılıuor bu da bebekler de korluge kadar gıdıuor..

Back
X