bebeğimin tırnak etini kestik lütfen yardım edin.. :(

Jasminium84

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
31 Ekim 2013
21.643
72.790
798
41
39 günlük bebeğimin tırnağını keserken yanlışlıkla etini kestik, epey derin kesmişiz çok kanadı, nolur yardım edin yAPMAM gereken birşey var mı, batticon sürsem mi mikrop kapmasın diye, çabuk iyileşir mi..?? çok üzgünü bebeğimin canını yaktığım için şimdi de korkuyorum mikrop kapar mı diye?

ayy nasıl acımıstır bıraz daha dikkatlı olun bundan sonra
yazık bebege
tırnak etı kısmı fecı acır

Geçmiş olsun biraz sütünüzden sürerseniz iyi gelir çabuk iyileşir korkmayın küçük bebekler hızlı büyür yaraları çabuk iyileşir

bebegim yeni dogdugumda korkumdan aylarca tirnagini kesememistim ben gecmis olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ayy nasıl acımıstır bıraz daha dikkatlı olun bundan sonra
yazık bebege
tırnak etı kısmı fecı acır

yaa sormayın ben emziriyodum bakıcımızda hazır emiyor sakinken tırnaklarını keseyim dedi sonrası da malum... içim cız etti zaten keser kesmez bir ağlamaya başladı ki sormayın.. bundan sonra zaten çok çok dikkatli olacağım..

Geçmiş olsun biraz sütünüzden sürerseniz iyi gelir çabuk iyileşir korkmayın küçük bebekler hızlı büyür yaraları çabuk iyileşir

inşallah, çok teşekkür ederim..

ilk zamanlar bebegimin tirnaklarini annem yada kayinvalidem kesiyodu o minicik parmaklari acitirim diye cok korkuyodum 2 3 aylik olunca kesmeye basladim mecbur herzaman onlar kesemiyecegi icin.bidaha daha dikkatli olursunuz anne olmak bole bisey iste icimize dert oluyo hersey rabbim evlatlarimizi korusun.

amin, Allah evlatlarımızın acısını yaşatmasın...

Cabuk iyilesir korkmayin, bana kalirsa agzina koymasin yeterli,agziyla islatirsa gec iyilesir belki. Birde okadar derin kestiginize göre normal tirnak makasi kullaniyorsunuz, kücük makas gibi olanlardan var ,onla kesmek cok daha kolay.

Baticon sürün bence.Birde makaslarlar bildiğiniz makas gibi onlarla etler kesilmiyor ve tırnak batması gibi bir sorunda oluşmuyor.
Canı acımıştır geçmiş olsun mutlaka yanlışlıkla birşeyler yapabiliyoruz.İnşallah tekrarlanmaz eldivende takmayın bebeişe mümkünse hemen iyileşir

ay ölürüm ya kiyamam o minik ellere.
lutfen oraya bepanthen yara/kesik kremi var eczaneden hemenn al sur lutfen canim.
birdahada cok cok dikkat edin.
normal makas degil,bebekler icin ozel makaslar var onlardan kullanin.

Tatlım bebegin daha cok kucuk bence kesme tırnaklarını. Zaten o kadar ufak bebeklerin tirnaklari böle kendiliginden kopar gibi olur duser bilmem hic farkettinmi. O yüzden bir sure daha elleme deeim ben. Birde mutlaka bebek makasi kullan eminim onada dikkat etmişsinizdir ama olcagi varsa okur işte. Birde bir arkadas aoylemis sütünden sur mutlaka iyi gelecektir onun tek ilaci sensin unutma:-D sağlıkla buyusun minnik bebis isallah:-D

İçim ciz etti.. canim benim yaa gercekten zordur bebek tırnaği kesmek. Ben uyurken kesiyorum bazen epey kipirdaniyor ama kesme hamlesinde mutlaka hareketsiz oldugu ani kolluyorum. Uzun sürüyor ama cani yanmasin diye değer. . Kendini paralama canim, olacagi varmis, bir dahakine dikkat edersin, 24 saat boyunca olasi mikroplardan koruyun,ki bebek bu eline mikrop nerden bulasacak, sonra zaten mikrop kapma olasılığı kalmaz..

bir daha makas gibi olan bebek tirnak makaslarindan baskasini kullanmayin.

ben de eltim de çocuğumuzun tırnağını keserken etini kesmiştik.paniğe gerek yok.batikon sürün mikrop kapmasın.çok çabuk iyileşiyor zaten.geçmiş olsun.

batikon denilmiş ama aklım almadı daha 39 günlük bebek.çok bilgim yok ama o kremlerin içindeki kimyasallar bebeğe etki etmez mi?? bence en iyisi anne sütü sürmen gibi geldi

Ay kiyamam ben canim benim bile icim ciz ettii kim bilir nasil acimistir :-( baticon surun ve ustune eczaneden yaradaki.aciyi.dindirici bi krem alin bebek nasil dayansin onun acisinaa :-(

Ya lütfen kafanıza göre bi'şey sürmeyin daha çok küçük doktorunuzu arayıp danışın bence hem içiniz rahat eder.
Ayrıca çok küçük daha kesmenize bile gerek yok çıt çıt kendi düşer zaten, kesmek isterseniz de bebek makaslarını kullanın.
Hem o kadar kanatacak kadar etini nasıl kesmiş ya keşke uyurken kesseydiniz
Çok geçmiş olsun.

Ay içim ciz etti ben kesmem heralde tirnagini ne yapılması lazım bilmiyorum ama kuzumun canı cok yanmıstir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…