Bebek Beslenmesi bebeğimin uykusu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
kızlar ya 5.aydan sonra bebeklrın gece uykusu daha duzene gırer dıe bılıordum ama bizımkı tam tersı oldu ya su an 6 ay bır haftalık ve 3 haftadır gece saatte bır hatta 50dk da bır kalkıor meme alıor yatıor .. yeterki ii olsun saglıklı olsun bu onemlı degıl ama bazen bende uykusuzluktan halım olmuor beşikten alack takatım olmuyor onu eşimle sırayla kalkıoruz am meme vereck olan benım hıc meme verırıken uyuya kalmazdım bu ara o kadar yorgunum ki bakıorum uyumusum ... sızlerın de oyle mıoluor eke geçiş donemınde oldugumuz ııcn mı neden oluor

benim kızım da 6,5 aylık ve aynı dertten muzdaribim. Hatta uykusuzluktan vücut direncim düştü, sürekli hasta oluyorum. Geçen gün şiddetli baş dönmesi ve bulantı kusmayla acile gittim, onun altından bile uykusuzluk çıktı. 10 gün sonra da işe başlıycam.Kara kara düşünüyorum. Bebeğimi ağlatarak eğitmeye de karşıyım. Bir çözüm bulamadım.

Arkadaşlar bu aylarda uyku düzennin bozulmasının üç nedeni olabilir.
1. Diş çıkarmaya hazırlanıyor olabilir. Bunun için pek yapacak birşey yok. Yatmadan önce jel filan da sürseniz gece ağrısı uyandırır bebeciği.
2. Artık ihtiyaçları arttığı için gece süt az geliyor olabilir. Benim oğlumda böyle oldu. Bir önceki kontrolde doktor gece kaç saat kesintisiz uyuduğunu sordu her kontorld eolduğu gibi; ben de yine her kontrolde olduğu gibi gece uynamadığını, deliksiz uyuduğunu söyledim. Bana "Artık bu ay gece uyanmaları başlayabilir, gece sütün az gelir bir süre sonra, talaş yapma ama gece yatmadan kaşık maması takviyesi ver. Eğer gece sık uyanır sürekli meme ararsa uykusuzluk ve stresten senin sütün azalır, biraz takviye yap ki ikiniz de rahat uyuyun, uyku önemli" dedi. Ve kontrolden iki hafta sonra dediği şey oldu. Birebir yaşadık. Aynen sizin de anlattığınız gibi. Güzelce emziriyorum, uyutuyorum, iki saat sonra hop uyanıyor. Gene emziriyorum, uyutuyorum hop gene iki saat sonra. E iki saatte bir uyanınca da gerçekten süt birkmiyordu. Sonuçta dinlenmeden süt olmuyor. Ben de şimdi kaşık maması ağır oluyor ama devam sütü ile takviye yapıyorum gece uykusuna yatırmadan önce. Gene kesintisiz uyku uyuyor bebikim.
3. Ek besinlere başladıysanız gaz sancısı olabilir. Akşam öğününde çok lifli sebzeler, sarımsaklı çorbalar yerine hafif muhallebiler tercih edin. Pirinç unu ile yapılan muhallebiler olabilir. Yoğurt veriyorsanız ekşi olmadığından emin olun.
Bunları sırayla deneyin, nedeninin ne olduğunu eleye eleye bulursunuz.

Ben aslında sebebini biliyorum da çözümünü bilmiyorum. Bebeğim 4,5-5 aylıkken gece uyanmaları sıklaştığında ben hep aç olduğunu düşündüm ve emzirdim. Çocuk uyandığında tekrar uykuya dalmak için emzirilmesi gerektiğini düşünüyor bence. Bir de bizimki emzik alıyor, emziğini düşürdüğünde aman uyanmasın diye hemen yanında bitiyor, emziği düştüyse veriyorduk. Yani kendi kendine uyuyabileceğini bilmiyor yavrucak. Farkında olmadan istemeden yaptığım hatalar bunlar. Şimdi çare arıyorum
Biz burada tecrübelerimizi paylaşmaya çalışıyoruz. Benim olumsuz tecrübemin sonucu tavsiyem; bebeğiniz uyanmasın, aman uykusu bölünmesin diye ihtiyacı olmadığı halde emzirmeyin, müdahale etmeyin. Tekrar uykuya dalmayı öğrenmesi için fırsat verin.

Son düzenleme:
gunduz toplasak 4 saate yakın uyuyor acaba bu fazla mı gelıordur ama bebekler bunlr 4 saat cok degıldır gundu uykusuna herhalde ne dersınız sızınkılerın gunduz uykusu nasıl

kızlar ya 5.aydan sonra bebeklrın gece uykusu daha duzene gırer dıe bılıordum ama bizımkı tam tersı oldu ya su an 6 ay bır haftalık ve 3 haftadır gece saatte bır hatta 50dk da bır kalkıor meme alıor yatıor .. yeterki ii olsun saglıklı olsun bu onemlı degıl ama bazen bende uykusuzluktan halım olmuor beşikten alack takatım olmuyor onu eşimle sırayla kalkıoruz am meme vereck olan benım hıc meme verırıken uyuya kalmazdım bu ara o kadar yorgunum ki bakıorum uyumusum ... sızlerın de oyle mıoluor eke geçiş donemınde oldugumuz ııcn mı neden oluor
benim oğlumda 7 aylık.geceleri çok sık uyanmaya başlamıştı.bende 2-3 haftadır.yatırmadan kaşık maması yediriyorum.sonra güzel uyuyor.emmek için uyanıyor ama çok sık değil tekrar uyuyor.ama vermezsem 40-50 dkda bir uyanıyor................................
gunduz toplasak 4 saate yakın uyuyor acaba bu fazla mı gelıordur ama bebekler bunlr 4 saat cok degıldır gundu uykusuna herhalde ne dersınız sızınkılerın gunduz uykusu nasıl

10 gündür gündüzleride 2-3 saat uyuyor.sabah uyanıyor.2-3 saat sonra birşeyler yediriyorum yatırıyorum uyuyor.bazen uyansada emip tekrar uyuyor.maşaallah.böyle iyi sayılır.inşaallah böyle gider.hiç yoktan iyidir.benim iki kızım daha var.onlar hiç uyumuyorlardı.o yüzden bu bana süper geliyor.çok şükür...............

maşallah gündüz 4 saat uyumak, bizim için hayal... gündüz pek uykumuz yok bizim ama çocuktan çocuğa değişir bu sanırım. ama gece daha iyi uyuyoruz.

canımmuhallebi veriyorsan susuyor olabilir. yatmadan önce biraz su ver.. ben de muhallebiye ilk başladığımda sıklaşmıştı kalkmaları sonra geçti suya alışınca..

bişey merak ettim daha öncesindede böyle geceleri sık sık uyanırmıydı. benim bebeğimde şuan 9 aylık. 6.aya kadar gece uykuları çok güzeldi fakat 6. aydan sonra birden sık sık uyanmalara başladı.dediğin gibi saatte bir falan. ben diş çıkartacağı için diye düşünüyorum. bu bir dönem öyle devam etti. işte emziğini ç ıkarıp çıkarıp tekrar ağzına koymaya çalışırdı ben koyardım yine çıkartırdı. herhalde dişleri kaşınıyordu. bu 1-1,5 ay sürdü sonra kendiliğinden düzeldi. bence geçici bir durum olarak düşün, kısa bir süre sonra düzelecektir. bu arada o dönemden sonra bebeğim diş falanda çıkartmadı halbuki..

Tabı arada degısıor du ama dogdugundan berı ılk defa 50 dkda bır uyanmaya basladı genelde 2saatte bır kalkard bır ara 3 saat ama sımdı çok fazla olmaya bsladı ya

Arkadaşlar kızım 8.5 aylık oldu halen gece uykusu düzelmedi yarım saatte bir kalkıor meme emip yatıor sizce açlıktan mı .. Ama sütüm yetmese aglamazmı süt gelmeyınce .. Gece çayı verdim kaşık mama verdim halen aynı ne yapmalıyım kac kere kalktıgımızı artık sayamıorum .. Gunde 500 ml vermek gerekıor ya yetmıormudur acaba yatarken devam sutu mu versem sızce.. 8.5 aylıkken sadece anne sutu yetersızmıdır ek gıdayla bırlıkte

Aynı şey benim kızımda da var.3-4 gündür biraz fazla uyuyor..1,5-2 saat sonra kalkıyor. Doktor alışkanlıktan dedi.Ek gıdaya başladık..Geceleri kalkınca da her seferinde emzirmiyorum.Salllayarak uyutmaya çalışıyorum..

benim oğlum bir yaşında ve ner gece 5 kere hala kalkıyor

mamada versem emsede illa kalkacak

önceden çok dert ediyordum kesintisiz 3 saat uyuyamacakmıyım diye ama şimdi alıştım bu durumu kabul ettim

benim oğlum bir yaşında ve ner gece 5 kere hala kalkıyor

mamada versem emsede illa kalkacak

önceden çok dert ediyordum kesintisiz 3 saat uyuyamacakmıyım diye ama şimdi alıştım bu durumu kabul ettim

benımde oğlum 1yaşında 5 kere olmasada mutlaka kalkıyo bıberonla sut ve su ıcıyo.uyuyamayınca ağlıyo.ben hala alışamadım uykusuzluğa dört gözle o gunun gelmesını beklıyorum...:14:

ben aynı şeyi 26 aydır çekiyorum. 40 da düzelir dediler düzelmeyince 3 aylıkken düzelir dediler sonra 6. ayında düzelir dediler sonra yaşında düzelir sonra 2 yaşında düzelir bekliyoz bakalım daha ne zaman düzelecek. hiç düzenli bi uykusu olmadı olmayacakta galiba bazen sabaha kadar uyuyor bazen gece 11 de yatıyor 3 de kalkıp yemek yemek istiyor yada hiç uyumamış gibi oyuncaklarını alıp oynamaya başlıyor. bazen gece 3 e kadar oturuyor sabahın körnde kalkıp oynuyor 1 saat sonra uyuyor. ne yaptıysak düzeltemedik. acıkıyor galiba diye yatmadan biraz evvel tok tutacak şeyler yedirdik olmadı. sığınamıyor galiba dedik yedirmeden yatırdık olmadı.. güzdüz uyuyor diye uyumuyor dedik uyutmadık olmadı. salladık olmadı yanına yattık olmadı olmadı. uyumasın bakalım nereye kadar uyumayacak dedik olmadı. inanın 41 günlük kızım var oğlum kadar yormuyor beni. gerçektem oğluma bakarken aradada ona bakıyorum. artık dedimki ne yaparsam yapayım olmuyorsa bu çocuğun karakteri böyle. doğduğundan beri uyumadı düzeni olmadı.. bazen ben beceremedim diye üzüldüm ama kızım olunca dedimki hayır onlar belli bir karakterle geliyorlar dünyaya ve sizi kendilerine uyduruyorlaarr.

Aynı şey benim kızımda da var.3-4 gündür biraz fazla uyuyor..1,5-2 saat sonra kalkıyor. Doktor alışkanlıktan dedi.Ek gıdaya başladık..Geceleri kalkınca da her seferinde emzirmiyorum.Salllayarak uyutmaya çalışıyorum..

benimki artık sallayarakta uyumuor illa meme . vermeyıncede basıor çıglıklar aglamaya baslıor

Back
X