bebeğimiz Downsendromluydu- doktoru anlamamış, bebeği doğduktan 1ay sonra kaybettik

kardeleneli

Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013
10
0
6
35
Sivas
merhaba arkadaşlar,
2li testlerde taramalarda hata payı olabiliyormuş. 5000/1 oran ama bu bize vurdu. bebeğimiz Trizomi 21 miş 9 ay boyunca hiç kimse anlamamış. ense kalınlığı biraz vardı ama doktorumuz o kadar olur anne baba biraz iri, bebek te iridir demişti.
amniyosentez yapılması gerekliydi o zaman bu kadar acıyı yaşamaz bebeği kaybetmezdik.
9 ay karnında büyüt onun için yaşa- ye iç-uyu .. sonra ellerinin arasından kayıp gitsin bu nasıl bir acıdır?
manisa Dr Özgür ATLI 9 aylık süreçte hiçbir şey anlamadı bu bazen olabiliyormuş bu nasıl bir ihmal ya? bu devirde bu teknolojiye bu kadar para boşuna mı veriliyor. kardeşim bunları haketmedi hiç bir anne bunu haketmez
şimdiye kadar mükemmel şeyler duydum özgür bey hakkında. fakat doğum öncesini boşverdim doğum sonrası bizi hiç aramaması hasta takip etmemesi acıyı paylaşmaması ç ok acı ve öfke verici...
9 eylül prof. ları bunun hamilelik boyunca anlaşılabileceğini söyledi ama doktor özgür bey ısrarla biz herşeyi göremeyiz çok üzgünüm dedi. anne karnı normalin üstünde büyük, suyu fazla olurmuş ve bebek hareketleri daha az... bunlar bizlerin bile anlayabileceği işaretler...
bebeği 4 ameliyat sonrası dayanamayan kalbi artık durunca kaybettik....
bu durumda ne yapılmalı dava mı açılmalı? giden geri gelmez acılar hafiflemez- ama ne yapmak lazım?

hanımefendi önce down sendromu ile yara-bere arasındaki farkı anlayın derim. down sendromu tespit testleri o kadar yanılma payına sahipki, yazı-tura atsanız aynı güvenlikte sonuç alırsınız. ayrıca down sendromu makinaya sokulup çıkınca varlığı söylenebilen bir sendrom değil. dolayısıyla ihmal yada hata diye brşey yok ortada. burda en büyük hatayı, "down sendromunu bilemedi" diyerek siz yapıyorsunuz. biraz araştırsaydınız, down sendromunun kesin teşhisi diye birşey olmadığını, bebek doğmadıkça emin olunamayacağını, amniyosentezde bile kesin tanı konulamadığını bilirdiniz.
9 eylül proflarının söyledikleri ise akla ziyan çünkü: DOWN SENDROMUNUN KESİN TANISI YOKTUR!!! KESİN TANI KOYABİLEN BİR TESTİ, ALETİ VEYA TEKNOLOJİSİ YOKTUR!!!

bu imkansızlık ise teknolojinin gelişmemişliğinden değil, sendromun başka hastalıklar gibi "pati" yapmamasından, yani fiziksel ve fizyolojik bozukluk yapmamasındandır. ense kalınlığı, burun kısalığı vs bunlar hep normal bebeklerde de görülür. ensesi çok kalın ama sapsağlıklı kaç bin bebek doğuyor haberiniz var mı? %99 down sendromlu denip de sapasağlam kaç bebeğin doğduğunu veya anne karnında öldürüldükten sonra sağlıklı olduğu anlaşılan kaç bin bebek olduğundan biraz haberiniz olsaydı, olaya kendi ufacık pencerenizden bakmasaydınız, bu saçma başlığı da açmazdınız.

dava mı? nereye ve kime dava açacaksınız anlamadım? olup olmadığını bilinemeyen, sadece olasılığı bilinen bir durum için dava açmak, attığı oltanın balığa isabet etmemesinden dolayı balıkçıya dava açmaya benzer. down sendromu aynen böyle bir sendrom.

hiçbir annenin haketmediğine gelince. hiçbir anne değil hiçbir insan birşeyi hakettiği için sahip olmaz. bunlar nasip meselesidir. siz haketmediniz de bebeğiniz öldü, bebeği hasta olanlar bunu haketti mi peki? benim bebeğimin anne karnında kafa kemikleri kaynamış ve bunu görememişler. görmek de kolay değilmiş. doğduktan sonra rastlantı sonucu öğrendik ve tedaviye başladık. kafatası rahat büyüyemiyor ve beyni sıkışıyor. her an zihinsel engelli olma tehlikesi var. peki bunu ben hakedecek ne yaptım? sağlıklı bir çocuk da öyle hakedilerek olmaz hanımefendi. bebek yada sağlık yada herhangi brişey çok hakettiğimizden verilmez, bunlar nimettir. Allah nasip ederse sahip oluruz. bebeklerimizin canını veya sağlığını hangi doktor eliyle koyabilir ki? bugün Alah korusun, bebeğimin beyni sıkışsa bir anda aklını kaybetse kim engel olabilir. bunlar anlık şeyler. bugün var, yarın yok.

siz down sendromlu bebeğinizi kaybettiniz. acınız var ama down sendromlu olduğu söylenip, bebeği karnında 9 aylıkken öldürülen, sonra da "aaaa, sağlammış" denilen annelerin durumunu da düşünün. ya böyle olsaydınız....

canım öncelikle çok geçmiş olsun hiç bir anne bunları yaşamak istemez ve yaşamamalıda sinrliliğiniz ve sabırsızlığınızı anlıyorum ama bu kadar yüklenmek de doğru değil detaylı bilgiye sabip olmadığından down sendromunu bilemedi dedi sanırım ama yinede ortada bir kayıp var bir konuya mesaj yazarken empati kurup yazarsak kimse incinmiş olmaz tepkiniz biraz fazla geldi açıkcası rabbim yar ve yardımcınız olsun bebeğiniz sölediğiniz sorunla hiç bir zaman karşılaşmasın inş. sevgiler

Arkadaşım Rabbim sizlere kolaylık sabır versin..acın çok büyük eminim..Ama çok şükür ki Rabbimiz bizlere büyük acıları bile unutma kabiliyeti vermiş..Senin bir ahiret hayatında sana şefaat edecek bir meleğin var ..öyle düşün..duacınım..

Bu anne bu kadar eleştiriyi hakedecek sert dille cevabı hakketmedi arkadaşım..
down,hastalık,kaza herneyse öncelikle yavrusunı çok erken kaybeden bir anne var..onun acısını kimse bilemez..lütfen biraz empati..

ve üstelik üstüne basa basa " down sendromlu olduğu söylenip, bebeği karnında 9 aylıkken öldürülen, sonra da "aaaa, sağlammış" denilen annelerin durumunu da düşünün. " demişsiniz..pardon ama hiç bir anne karnındaki bebeği down sendromu diye anneye sormadan tahliye etmezler..eğer bir anne baba malum testlerin ne kadar güvenirliği ortadayken down sedromu riski çıktı diye çocuğuna tahliye kararı verebiliyorsa sonucuna katlanmak zorundadır...

ha bu anneye vede pek çok anneye gelişen teknolojiler sayesinde yapılan ayrıntılı ultrasonla ve bir takım testler doğacak çocuğun sakat olup olmadığı organ oluşumlarının sağlıklı olup olmadığı bilgisi verilmesi gerekir..ÇÜNKİ DOĞUM ŞEKLİ ona göre karar verilir..
yanlış bir doğum tercihi ilerde daha kötü sonuçlar doğurabilir..

ve bu anne down sendromlu çocuğunu kaybetmiş.. down sendromlu çocuklar doğdukdan sonra yaşarlar......

bu annenin acısınıda anlarım...hamileliğini takip eden doktorunun işi bittikden sonra arayıp sormadığı ilgisizliğini eleştirmesinide anlarım,kaybettiği çocuğunu geri getirmeyeceğini bile bile acısından hissettiklerinden davasını sürmesinide anlarım....

o bir anne çünkü..down sendromluda olsa dünyaya getirmekden korkmamış ve acısını yaşayan bir anne..

cennet annelerin ayağı altındadır..

Geçmiş olsun Manisa nın en popüler doktoru hakkında hiç kötü bişey duymamıştım şuan şoktayım

Slm bebegini kaybeden anneye allahtan sabirlar diliyorum.inanki bende doktorlara hic guvenmiyorum kendi doktorum kendim olup surekli arastiriyorum.tabiki doktora gidip tahlillerimi yaptiriyorum ama bir doktorla kalmiyorum kesinlikle...doktorlar parasina bakiyor..yok hayat kurtariyoz murtariyoz..sanki zorla kurtar diyen var...olma kardesim doktor..oluyosanda adam gibi isini yap..milyarlarca parayi almayi biliyorsunuz..o zaman isinizi yapacaksiniz o kadar..aksam aksam sinirlerim tavan yapti oofff yhaa..

başınız sağolsun kardeşinize rabbim sabırlar versin,

düşüncelerinizi bence uygun bir dil ile anlatmışsınız

Bebeğini kaybeden biri için çok ağır laflar söylenmiş bence. Bu kişinin kardeşi kaybetmiş sanırım çocuğunu bu kadar yüklenmek ve doktoru korumak niye şu an acısı var ve tabii ki doktoru sorumlu tutacaklar. Diyorsunuz ki kesin tanı şekli yok tamam kesin olarak saptamayabilir bu testler sadece ihtimali ölçüyor ama zaten testte ihtimal çok fazla çıkmış, kaldı ki hiçbir doktorun ense kalınlığı standardın üstünde çıkan bir bebek için anne baba iri bebekte iridir ondan öyle çıkmıştır deme lüksü yok yine de amniyosentez istemek zorunda. Amniyosentezde anlaşılıyor zaten durum çoğunlukla. Burada bir çocuğun hayatından bahsediyoruz bu kadar duyarsız nasıl olabilirsiniz ne yani anne baba mı suçlu şimdi. Doğduktan sonra bunu öğrenmek ve kaybetmek kolay mı. Biraz empati kuralım lütfen. Kime neyi dava edeceksiniz diyorsunuz. Neden dava etmesin ki. Amniyosentez yapılmadı durumu varken yapmamış, aileyi uyarmak buna hazırlama şansı varken de yapmamış başka ailelede mi buna maruz kalsın. Hadi diyelim doktorun suçu yok şu an o acıyla herkes herşeyi diyebilir insan ancak başına gelince anlayabilir sanırım.

Allah sabırlar versin arkadaşım. O bebek cennette anne babasına şefaatçi olacak onları bekleyecek. Rabbim bir daha yaşatmasın.

Arkadaşlar bu insanlar mağdur edilmiştir. Down sendromunun ultrasonda tespit edilememesi için bebeğin fazla kromozomdan kaynaklanan mental olmayan anomalilere sahip olmaması gerekir yani; kalbinde, midesinde, bacakları, kolları ve parmaklarında sorun olmaması gererkirki; burada bebeğin 4 kez ameliyata girmiş olması organ anomalisi olduğunu gösteriyorki, doktorun bunu kesinlikle anlaması gerekirdi. Başınız sağolsun, olaya birde olumlu tarafından bakalımki, fazla acı çekmeden bu dünyadan çekip gitti, kaldıki bu dünya sağlıklı insanların bile hor görüldüğü bir dünya....

Tabiriniz ve yazdıklarınız beğendim şahsen sağlık herkezin ilk düşündüğü şey ben bile böyle bir dünyaya evlat getirmek için çok düşündüm biz insanlar bile insan gibi muamele görmediğimiz bu dünya canımızdan can getirmek çok büyük sorumluluk gerçekten bu arada konuyu açan kardeşim başın sağolsun umarım cennette şefaatçin olur meleğin çok zor yaşamayan bilemez ama herşey insanlar için şuan kim ne dersede hiç olan birşeyin telafisi olmuyor ne yazıkki daha çok yazılacak şeyler var ki doktor doktor değilmiş lütfen arkadaşlar burdan sizlere sesleniyor sadece gebelikte değil birşey olunca mutlaka bir kaç doktora görünün rica ediyorum birinin görmediğini diğeri görür doktorluk tecrübe isteyen bir meslek Allah'a emanet olun

dejavu_one . paylaşım ve hassasiyetiniz için teşekkür ederim. evet bebek kardeşimindi fakat hepimizin canımız yandı. benin bir kızım var o zaman 5 aylıktı ve bende odoktora 2 ay kontrole gittim ücrette anlaşamadık ve bıraktım ama kardeşim onunla devam etti. trizomi 21 taşıyıcısı olması ne ailenin ne de doktorun hatası olabilir bunun aksini kimse beyan etmiyor zaten. hamileliğin ilk ayında kese normalden büyük ve su çok fazla olurmuş bunu zaten doktor mırıldanarak söylemiş kendi kendine düşündü sonra önemsemedi sanırım zira önemsense hamilelik sonlandırılırdı... bu ve bunun gibi belirtiler var sonra fazla kilo olmamasına ve bebeğin 3.500 gr olarak doğmasına rağmen inannılmaz büyük bir göbek vardı görenler üçüz mü diyordu .. ve bu da belirtilerden birisi malesef...
benim ve tüm ailemiz doktorumuzun 9 ay süren ilgi ve alakasını doğum süreci ve sonrasında bulamamış olmamız yıktı adeta özele giden özel muamele görür politikası vardır ya türkiyede... devletimin doktoru elinde imkan alet teknoloji olsa mükemmel bence ama manisa doğum evi tamamen yenilenmeli makineler çok eski doktor sayısı yeteli değil yeni doğan bakım ünitesi YOK... sağlık bakanlığına bildiri yapılmalı tecrübe var ama olanak yok..

günaydın Gülümse07.. paylaşım için teşekkür ederim beni en iyi siz anlamışsınız teşekkür ederim, benim de anlatmak isrediğim bu zaten anlaşılabilecek belirtiler var doktor Özgür bey eğer ünvanındaki gibi UZMAN olsaydı özellikle hastalık konusunda bunları görür yada şüpheli yaklaşırdı. her gebelik aynı riski taşıyor çünkü. bence uzman doktor herşete şüpheci yaklaşan tüm detaları tetkiklerle kontrol eden ama tüm bunları yersiz yere anne adayını üzmeden incitmeden hatta belli etmeden yapan doktordur..
amacım; buradan sesimi duyurmak ve bilmeyen duymayanları bilinçlendirmektir.

paylaşım için size de çok teşekkür ederim sağolun. bu doktor manisa da popüler ve çok başarılı bilinen bir doktor bizde bunun için gittik....evet doktordan yana şansımız olmadı malesef doğum da çok zor oldu . bebeğin göbek kordonu 30 cm kadar kısa imiş bunu farketmemiz imkansız dedi doktorumuz. 9 saat normal doğuma zorlanması ve 7 cm açılma olmasına rağmen doğum bir türlü gerçekleşmedi sabahın 4 ünde sezaryene alındı burada kordon kısalığı ortaya çıktı bebek oldukça yorulmuştu doğum kanalına giriyor fakat çıkamıyordu.. ağlayamadı bile yavrum apar topar kuvöze koydular. doktor hiçbirşeyi yok sadece üşüdü diyerek bizi sakinleştirmeye çalıştı sanırım, zira taburcu olana kadar da bişey yok elindeki tek çizgi olabilir, böyle doktor arkadaş bile var sapasağlam dedi. Gözleri çekik bakın babannesine benziyor .. gibi konuşmalarla hepimizi uyuttu orada .. sonra da doktoru görebilen yok zaten...

Kardeleneli bende sizin gibi 2 yıl önce Ankara'nın göbeğinde ünlü bir doktora 9 ay boyunca muayene oldum: Lina Kadın Sağlığı'nda Doktor Şükran Çakmak. Hiç bir şey fark etmedi. Hep sağlıklı dedi. Doğumdan sonra şok olduk: kızım DOWN SENDROM'luydu.
Doğumdan sonra bile yüzü yuvarlak babaya çekmiştir, çok güzel dedi. Ve bir de eee down sendromluysa ne olmuş özel eğitime erken başlarsınız dedi çok rahat bir şekilde. Ve teşhisten sonra hiç aramadı bizi..Ben kendisini aradım neden aramadığını sormak için.

Benim kızımda tam down sendromlu doğdu. Yani bütün belirtilerini taşıyormuş (bunu Hacettepe'den bir uzman doktor söyledi). Ultrasyonda dikkatli bakınca görmesi gerekirdi Şükran Hanım'ın diye düşünüyorum.Ayrıca ayrıntılı ultrasyonda uzman doktor böbreklerinde hafif bir bozukluk gördü ama Şükran Hanım bunun üstünde hiç durmadı çünkü testlerim temiz çıkmıştı..Ben de eşimin etkisiyle bunu hiç sorun yapmadım nedense, ama senin de anlattığın gibi bebek hareketleri çok azdı (sanırım sendromun teşhisini gözden kaçırmak doktorun ve hastanın rahatlığıyla alakalı bir şey), ama işte kısmet kızımın doğacağı varmış diyorum hep.(kızıma diyorum sen bütün testlerde kendini gizlemişsin çünkü anneni görmek tanımak istemişsin.. o an amniyo yapılsaydı korkardım aldırırdım sanırım bilemiyorum...
Benim kızım Allah'a şükür hayatta ve çok güzel ve sağlıklı bir bebek şimdiye kadar Allah'a şükürler olsun hiç bir ilaç kullanmadı hiç bir ameliyat olmadı..ve gelişimi idare eder bence... Ama o ilk yıl o kadar zor geçiyorki...bir de benim gibi yapayalnızsanız ve eşiniz bile size destek olmuyorsa..bunu yaşamayan bilemez..Çok büyük bir acı, üzüntü ve sızı insanın içini kaplıyor..Sanki hayallerimdeki sağlıklı bebeğimi kaybetmiş gibi oldum ve sonra kızımı kabullenebildim..

Bende doktordan şikayetçi olmayı çok düşündüm ama bu davaların çoğu arkadaşlarında dediği gibi olumsuz şekilde sonuçlanıyormuş..çünkü olasılıklardan bahsediyoruz sonuçta. Ayrıca benim kızım hayatta ona ihanet etmiş gibi hissederdim kendimi..ve arkamda kimse yoktu ve maddi imkanlarım da çok iyi değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…