Bebeğimle ilgilenmekten dolayı sosyal hayatım yok oldu..Çok zor günler yaşıyorum..

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
of ya sıkılıyorum arkadaş.
9 aylık bebeğim var. her daim ona bakmakla mükellefim.iyi hoş çok da seviyorum kendilerini ama pek zormuş bu iş yav.her ne kada rben diğerleri gibi değilim bak hemen kilo da verdim hem o kadar kasmıyorum ben desem de.zormuş bu iş.dışarı çıkamıyoruuum.çıksam azcık hava güzel diye hoop Ankaranın o lanet ayazı vuruyor suratıma aman bebek üşür deyip yine içeri kaçıyoruz.aylar oldu şöyle istediğim gibi gezemedim edemedim.bir nevi mahpusum.evde yapılacaklar da sınırlı can sıkıntısından sekse verdim kendimi günde bir iki kere istiyorum eşim kaçıyor artık benden akşama yaparız dedim diye korkudan 9 da uyudu.dizilerden artık böğ geldi.internet bile o kadar zevk vermiyor.kk yı açıyorum bakıyorum şöyle ilgi çekici bir konu var mı diye aynı birkaç konu dönüp duruyor.face bakıyorum hep aynı.arkadaşlarım sağolsun arayıp soruyorlar hala ama görüşemiyorum ki,gidemiyorum ki.mıhlanmış gibiyim.

slm canım aynı sorun bendede var benimde 16 aylık çok sık hastalanan bi oğlum var 2 haftada bir bazen her ahfta eşim bizi gezmeye götürsede gittiğimiz yerler sınırlı ankamall,forum,antares yani anlayacağın kapalı alanlar avmler ama napalım idare etcez artık ankaranın neresinde oturuyosun?

9 aylık bebeğim var. her daim ona bakmakla mükellefim.iyi hoş çok da seviyorum kendilerini ama pek zormuş bu iş yav.her ne kada rben diğerleri gibi değilim bak hemen kilo da verdim hem o kadar kasmıyorum ben desem de.zormuş bu iş.dışarı çıkamıyoruuum.çıksam azcık hava güzel diye hoop Ankaranın o lanet ayazı vuruyor suratıma aman bebek üşür deyip yine içeri kaçıyoruz.aylar oldu şöyle istediğim gibi gezemedim edemedim.bir nevi mahpusum.evde yapılacaklar da sınırlı can sıkıntısından sekse verdim kendimi günde bir iki kere istiyorum eşim kaçıyor artık benden akşama yaparız dedim diye korkudan 9 da uyudu.dizilerden artık böğ geldi.internet bile o kadar zevk vermiyor.kk yı açıyorum bakıyorum şöyle ilgi çekici bir konu var mı diye aynı birkaç konu dönüp duruyor.face bakıyorum hep aynı.arkadaşlarım sağolsun arayıp soruyorlar hala ama görüşemiyorum ki,gidemiyorum ki.mıhlanmış gibiyim.
evet canım ben de anladım 1 hafta ıcınde ev cok sıkıcı ınsan patlıcak gıbı oluyo bı de senın bebegın var mecbursun kursa felan yazıl dıcem aam beebgın cok kocuk bugun hava cok guzeldı oglen hep beraber cıksaydınız,allahtan yaz gelıyo cıdden bu ankaranın ayazı benı sınır edıyo,pekı normalde calısyomusnuz yanı beebk ıcın ızın mı aldınız

eskiden çalışıyordum ama artık çalışmak istemiyorum.oğlumdan da ayrılamam.
zaten çalışmak istemiyorum gezmek istiyorum ya.evet bugün hava güzeldi çıktık gezdik ama yeterli gelmiyor bana park gezmeleri.halbuki oğlumdan çok ben kaydım salıncakta sallandım.:1:tek ümidim yazın gelmesi.yarın avm ye gideceğiz.her bir adımını ezberlediğim yer de olsa en azından evimden daha yabancıdır.

komşun falan yok mu canım ki

:60::60::60:
ah canım komşularım var.ama hepsi birbirinden tuhaf insanlar yani şöyle örnek vereyim posta kutusuna bırakılan kredi eksteremi bile yırtıp ne kadar gelmiş diye bakan kişiler.yani onlarla görüşmemek görüşmekten hayırlı olduğu için görüşmüyorum.zaten apartman yetmiş yaş üstü ne anlayacağım ki onlardan.

ah canım komşularım var.ama hepsi birbirinden tuhaf insanlar yani şöyle örnek vereyim posta kutusuna bırakılan kredi eksteremi bile yırtıp ne kadar gelmiş diye bakan kişiler.yani onlarla görüşmemek görüşmekten hayırlı olduğu için görüşmüyorum.zaten apartman yetmiş yaş üstü ne anlayacağım ki onlardan.

bence de pek görüşme onlarla:1::1::1:

Şöyle düşün akıllıbıdık

İnsanlar evlendikten sonra sırası geldiğinde yada gelmese bile kaza ile bebek sahibi oluyorlar bu

doğanın kanunu.Böyle bir sorunun bile diyemeyeceğim ama sana hafif sorun olduğu için öyle

diyorum.Kısacası böyle bir sorun her yetişkin insanın başına gelecektir.Geç yada erken.

Ne güzel anne olmuşsun güzel bir evliliğin var umuyorum.

Bunlara şükür edip her gezme günlerini değerlendir.Her zaman park yerine kendine

keşfedebileceğin yerler bul.

Çocuğunla yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalış.

Hafta sonlara eşin çocuğunla aile dostlarınla iki günlük şehir dışına çık.Gidebileceğiniz en

yakın ama değişik yerler olsun bunlar.

benimde gideceğim pek yer yok
hafta sonları geziyoruz
arkadaşımda yok olanlarda biri uzakta diğeri çalışıyor
ama ben zaten çok gezen biri hiç olmadım
oyüzden çokta sıkılmıyorum
evde vakit geçiriyoruz
akşamları kızım uyuyunca bikaç saatliğine babanneyi
çağırıp eşimle dışarı çıkıyoruz birazda elimizdekilerle
yetinmeyi bilmek gerekiyor sanırım

Bu sıkıntıları yaşaman çok normal ama bu geçici bir süreç bebeğin büyüdükçe rahatlayacaksın. Zaten yaz geliyor. Bu psikoloji ile sakın ikinci çocuğu düşünme.

Bebekten önceki yaşantınız nasıldı? Çok mu gezerdiniz veya çalışır mıydınız, neler yapardınız farklı olarak?

evde vakit geçirmek zor gerçekten. ama kitap okumayı seviyorsan çıkıp bi sürü kitap al rahatlatır hem vakit geçirirsin. film kirala ne biliym bi sürü şey var aslında ama evde bebek olunca tabi sürekli ilgi ister. bi yardımcın var mı? en azından bi iki saat her gün bırakıp çıkabilsen yürüyüş yapsan iyi gelir. bi de ben evde olsam mesela, koşu bandı almak isterdim, canım sıkıldıkça da çıkardım, hem formda tutar hem de yürüyüş yapamıosan iyi olur. ankarada yürümek de zor zaten. dün biz de eşimle yürüyelim diye çıktık göl kenarına donduk valla:1:

bu sorunlarının aynısını bende yaşadım kızım ilk doğduğunda
bi bunalımdaydım sanki çok rahat hayatım vardı çalışmıyordum uykuya düşkündüm ama hepsi tepe taklak oldu kızım ocak ayında doğdu ve hiç uyumuyordu nöbetleşe bakıyorduk resmen hayatım kararmıştı bide 22 yaşındaydım çok zor geldi eve kapanmak
ama şimdi yatıp kalkıp şükrediyorum allahıma verdiği için 26 aylık elinden tutup istediğim yere gidiyorum ve sırf bu yüzden tekrar eve kapanmalar uykusuz geceler için 2. bebeği istemiyoruz
anne olmak çok zor çoook

anam getir bebeni ban ben bakarım bizim apartmada yaşlı çok bende ankaralıyım ama seviyorum şehrimi

sanırım çok hazır değildiniz çocuk sahibi olmaya. Benim iki tane yaş aralığı az bebeğim var. Üstelik pek de genç sayılmam. Ama çocuklarım olmadan bir hayat düşünemiyorum. Siz de ondan ayrılamam diyorsunuz zaten. Düşkünlüğünüz belli. Ama bu çok kısa bir süre. 3 yaşından sonra kreşe verirsiniz ve size daha fazla zaman kalır. Şu anda size çok bağımlı. Zamanla bağımlılığı azalacak. Kendi kendine oynamayı öğrenecek. Her an onu kontrol etme gerekliliğiniz kalmaycak.
Ve siz yaşlandığınızda...
Onunla daha çok vakit geçirmek isteyeceksiniz ama maalesef onun sosyal yaşamı buna çok da izin vermeyecek

Back
X