bebegimle ilgili sorunlarim

lokumummm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
246
271
123
Ankara
Hanimlar sekiz aylik bir oglum var simdiye kadar hep anne sütü aldi artik yetmemeye basladi sütüm çünkü gece boyu her saat basinda uyaniyor ustelik yatmadan once bir kase kasik mamasi vermeme ragmen. Bebegim biberonu hic almiyor nasil alistirabilirim verdigim zmn isiriyo emmiyo. Gece biberonla mama versem belki bu kadar sık uyanmaz. Devamli uyandigi icin hem kendi cok huysuz oluyor hem de ben gün boyu bebegime bakmaya isimi yapmaya enerjim olmuyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum hanimlar

Her saat basi vermeyin, o acligindan degil aliskanliktan istiyordur, ilk zamanlar zahmetli olur ama zamanla alisir, uyandimi biberon verin ilk zamanlar red etsede zamanla alisir, gündüzleride kasik mamaya gecin, yavas yavas emzirme ögünlerini hem azaltin hem yerini kasik mamalarina verin...

Ek gidalara gecis yapin hem anne sutu hem ek gida corba yogurt bunlar daha cok tok tutar

8 ay sadece anne sütü için çok uzun bir zaman değil mi? 6 ayda ek gıdaya geçiliyor bildiğim kadarıyla. Hatta bazı uzmanlar 4 ay daha uygun diyorlar. Çorba falan verebilirsiniz bence. Biberonu da gece verirseniz uyku sersemi alır diye tahmin ediyorum.

Canım benımde 6.5 aylık kızım var bende yavastan ek gıdaya gecıyorm ama benm kızımda gecelerı cok kalkıyor gece yatmadan bebelacın armutlu gece muhallebısını verıyorm tok tutuyor onu ıkı saat sonra o kalkmadan kalkıp emzırıyorm tekrar bı saat sonra yıne o kalkmadan emzırıyorm gece boyunca boyle yaptm ıkı haftadr duzene bındı benm kızımda aclıktan deıl alıskanlıktan kalkıyordu bıberon ve emzık malesef tutmadı mememi emZık olarak kullanıyo bı yazı okudum sız o kalkmadan emzırın sureklı bunu tekrarlayn alıskanlıgını bırakır dıyordu benmkı bıraktı cok sukur ama sımdıde disi cıkıyor ıkı gundr ne uyuyo ne emiyor anne olmak cok stresli..

yetmez tabi, 6.aydan sonra ek gıdaya geçmek zorundasınız,

gün içinde 2-3 saat arayla ek gıda verin.. ek gıda olarak verebilecekleriniz;

yoğurt,
haşlanmış yarım yumurta sarısı, sonradan tam yumurta sarısına çıkarabilirsiniz, ama beyazı 1 yaşından sonra verilecek
tuzsuz peynir
püre halinde meyve (muz,elma,armut)
sebze püreleri (havuç, patates, yeşil kabak, balkabak, vb. sebzeler tuzsuz yağsız olarak haşlanmış, hafif sulu olacak, yiyeceği miktarda pürenin içine bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağ veya yarım tatlı kaşığı tereyağ ekleyin)
çorba

tuz, bal, yumurta beyazı ve inek sütünü 1 yaşından önce vermeyin..

sevgiler..

Gece mama yiyip yatıyorsa açlıktan değildir uyanması. Ayrıca sadece susamış olabilir kaşık mama dan dolayı , hala emmeyi sevdiği için meme emmek istiyor olabilir.
Yada gün arasındaki uyku saatlerini gözden geçrmelisiniz. Gün arasında yetersiz uyuyan yada çok uyuyan çocuk ta gece uyuyamayabilir.
Emen çocuklar memeden kesilene kadar gece uyanır. Oğlum 2 buçuk yaşında emmeyi bıraktı ve gece uykusu düzene girdi. Özellikle bir yaşına kadar gece hep emerek uyur ve saat başı uyanırdı. Ama aç olmadığına emindim çünkü kilo ve boy olarak gelişimi iyi idi.

Uyumayan çocuk açtır diyemeyiz kilo ve boy çizelgesi iyi ilerliyorsa.

Ayrıca artık yemek yemeli sabah öğle akşam ve ara öğün olarak. Ve aralarda da anne sütü almalı. Benim oğlumda hiç biberon kullanmadı. Kendi sütümü koysam bile.

Son düzenleme:

canım gece biberonla mama versen belki sık uyanmaz ama
diş yapısı bozulur
dişleri çürür
diş doktorlarının hiç tasvip etmediği bir şey gece biberonla besleme

bebeğinin gerçekten tok yattığını düşünüyorsan alışkanlıktan uyanıyordur.
her uyanışında ilk hafta 10, ikinci hafta 15, 3. hafta 20 dk gibi öteleyerek besle
biraz zaman alır ama öteleye öteleye aradaki zamanı açabilirsin

ya da bir yöntem var
bebeğinin hangi saatlerde uyandığını tespit edip not alacaksın
sonra her gece o uyanmadan 10 dk önce sen onu uyandırıp besleyeceksin
1 hafta sonra uyandırmayacaksın, onun da uyanmadığını göreceksin
bu yöntemin bir adı var ama unuttum
(tabi her uyanma için ayrı ayrı uygulayacaksın bunu, önce ilk uyanmayı yenip sonra diğerine geçeceksin)

galiba ben tam anlayamamışım
anne sütü alıyor da, sadece anne sütü mü???
sizin sebze çorbasına falan başlamış olmanız lazımdı mutlaka...

Arkadaslar ozur dilerim yanlis anlasilmaya sebebiyet verdiğim icin. Sadece anne sutu veriyorum derken ek mama vermiyorumu kastettim ek gidalara geceli iki ay oldu. Sabah kahvaltisini corbasini meyve puresini yogurdunu yatmadan once de mamasini veriyorum ama buna rağmen saat basi uyaniyor. Bircogunuzun dedigi gibi alışkanlık haline getirdi galiba

Benim oğlum da dun bir yaşına girdi ama gece uykulari hala asiri duzensiz her saat uyaniyor ve emmek istiyor cunku ozellike sabaha karsi cok acikiyor. Sebebi biberon almiyor. Sizinki gibi isiriyor biberonu emmesini bilmiyor bu yüzden de 7. Aydan beri gece beslenmesi tamamen kesildi bizde. .. kilo alımı yavas. gunduz de zorla besliyoruz asla bisey yemek istemiyor cok iştahsız. Cok cekiyorum yeme içme durumundan... caresizce bekliyorum farkli şeyler deneyerek..

Neden ek gida vermuyosunuz ben aybi hatayi oglumda yaptim ogkum hicbisry yemiyo ama su an 5 bucuk aylik kizim var ek gidalara gectik azar azar herseyden veriyirm doktorumuzunda kontrolunde bence ek gidalara baslayin dahada gec olmadan.. .

7 - 8 ay bebek beslenmesi
Anne sütüne, bebek aldığı sürece ve miktarda devam edilmelidir. Anne sütü yoksa veya yetersizse en az 300 ml. devam maması verilmelidir. Meyve ve sebzeleri püre halinde rahatlıkla verebilirsiniz. Artık eline ağzında geveleyeceği çubuk biçiminde çiğ sebzeler verebilirsiniz.

Bu dönemde et ve balıklara geçilebilir. Tahıl gevrekleri, soyulmuş domates, suda bekletilmiş kuru kayısı 7-8'inci aylarda verilebilecek diğer uygun besinlerdir. Kahvaltı çocuk meyve püresi, sebze püresi, muhallebi ve yoğurt gibi besinlere alıştıktan sonra 7. ayda kahvaltıya başlanabilir.

Katı pişmiş yumurta sarısı, çocuk kahvaltıya alıştıktan sonra 8. ayda günaşırı bir çay kaşığı olarak beslenme programına eklenir, yavaş yavaş miktarı artırılır. Bir haftanın sonunda bebek tam bir yumurta sarısını yiyebilir. Yumurta sarısı, alıştırma süresince katı, daha sonra kayısı kıvamında verilebilir. Tahıllı çorbalar mercimek, yoğurtlu yayla, acısız tarhana çorbası gibi gıdalar, taze sebze çorbalarına alıştırılmış olan bebeklere 8. aydan sonra değişik tatları öğretmek amacıyla verilebilir.

Deri ve yağları ayrılarak 7-8'inci aylarda bir tepeleme çorba kaşığı pişmiş kıyma veya orta boy ince bir biftek veya tavuk eti parçası sebze çorbasına eklenerek sebze ile birlikte püre haline getirilir. Balık 8. ayda öğle öğünlerinde püre şeklinde et yerine değiştirilerek verilebilir. Köfte 8. ayda öğle öğünlerinde verilebilir. Karaciğer 8. ayda öğle öğünlerinde et ile değiştirilerek püre şeklinde 15 günde bir kez olmak üzere verilebilir.

8 - 9 aylık bebek beslenmesi
Yemek taneleri biraz daha büyük olabilir. Rende veya püre yerine doğranmış yiyecekler hazırlayabilirsiniz. Kendi kendine yemeyi öğrenmesi için eline sık sık çubuk biçimli yiyecekler verin. Et ve balıklar ızgara veya haşlama yapılarak irice kıyılır. Kızarmış ekmek, tuzsuz ev yemekleri, çorba, börek gibi besinleri tüketebilir.

Pilav, makarna ve dolmalar 8'inci aydan sonra yoğurt ile karıştırılarak verilebilir.

8 aylik bebegin gece beslenmesini kesmelisiniz zaten, ne biberon ne meme vermemeniz lazim 6 aydan sonra sadece su. Siz gece beslemesine devam ettiginiz surece bebeginiz de uyanmaya devam edecek.

Merak etme bebegin aç oldugu icn degil,alismis oldugu icn kalkiyor.gun icrsinde anlattigina gore,kahvaltisi,yogurdunu corbasini yediriyormusun,aksama birde mama yiyip yatinca daha ne acligi olacak,ama bebek memeye alismis olunca iste,her uyku arasinda tekrar emerek dalmak istiyor,her kendi kendine uykuya dalamamasinda meme istiyor.anne sutu alan cocuklar malesef boyle.bende uzun zaman emzirdim cocugumu,sutten kesene kadar ayni gece sorunlarini yasadim.kesik kesik uykular..anne sutune devam etmek istiyorsan biraz goz yumacaksin bu olumsuzluguna..biberon filanda almak istememis,mecbur anne sutu..ben baska turlu bas edemistim..yada yok olmuyor diyorsanda sutten kesersin ama bir yasini bekle derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…